Godisdrinkar och bra musik


Igår eftermiddag var jag och promenerade runt lite i Kungsträdgården och fotade.
Jag hade tänkt att visa mer men det här är allt jag har tid för just nu.
Jag måste nämligen göra mig i ordning för en tjejmiddag som jag ska på innan vi ska vidare till Vampire Lounge för att lyssna på Elin som ska spela skivor ikväll. Det kommer bli Golden!

Dela gärna med er av vad ni ska göra för trevligt ikväll. Jag har hört att det är Valborg.

_


När vi ändå är på ämnet mat så blev det här dagens lunch. Ett stekt ägg med feta ost smält på, färska champlinjoner och skivade morötter.

Friday Im in love


När man ska ha en filosofi skrivning på morgonen så behöver man en ordentlig frukost.

Här är gårdagens frukost.
Vad som hände mer igår får ni veta lite senare.

metaetika teorier och Wittgensteins språkfilosofi


Såhär i efterhand kan jag se att Filosofi kanske inte var det bästa ämnet för mig. Det är super intressant, jag älskar lektionerna och diskutera men jag fasar inför proven. Denna gång känner jag mig lite små lugn och inte för att jag förstår något för det kan jag inte påstå att jag gör. Men för att jag vet att det inte hjälper att bli super nervös. Det kan komma sista minuterna innan provet, men just nu kan jag inte annat än att bara läsa och anteckna så mycket som möjligt och hoppas på att det fastnar.

Nu börjar kvällen lida mot sitt slut och imorgon har jag bestämt mig för att jag ska åka till Kungsträdgården och fota körsbärsblommorna som plåster på såren till provet.

Vad brukar ni hitta på för fint när ni känner att saker går emot er?

Jeanette at home


Godmorgon! Idag har jag blivit hopplöst sjuk så jag stannar hemma och kurerar mig med skolböcker och massa te men jag tänkte att jag även kunde passa på att ge er en liten inblick hemma hos mig. Så här vill jag visa var jag har mina böcker någonstans. Vi börjar med att kliva in från hallen.


Här har jag allt från tantsnusk på översta hyllan till Nick Hornby, Douglas Coupland, Toni Morrison och Franz Kafka. Och ja, jag älskar både Wall-E och Star Wars (iaf de gamla filmerna)


Över min byrå, precis vid mitt kök som är till höger på denna bild har jag en till hylla med böcker och en ballerina som hänger i konsolen. Här har jag allt från Vampyr serien Twilight, Harry Potter till Agatha Christie och Sherlock Holmes.



På hyllan högst upp har jag alla böcker som jag vill, ska eller någon enstaka bok jag redan har läst och vill läsa om. Här finns A brave new world, The Great Gatsby, Lapptäcket (som jag läst), The Scarlett letters, Middlesex, Anne på Grönkulla, Norwegian Wood och massa annat.
Jag har även en till liten hylla med "nyligen utlästa böcker".

Tack för att ni följde med på rundturen. Har ni tips på böcker ni tycker att jag bör läsa eller om ni vill ha boktips så är det bara skicka en kommentar med vilket.

Omelett



Jag gjorde en jätte god omelett. Håller på att exprimentera lite med mat.


Två ägg
Lite salt, peppar och italiensk salladskrydda

1knippe Bladspenat
1st Morot
3st Sparris
2st Färska Champinjoner

Lite gullök
Lite Fetaost
En skvett grädde

Såhär gör du

Jag hackade morötterna, sparrisen och champinjonerna.
Stekte det i en panna tillsammans med bladspenaten. Morötterna och sparrisen ska fortfarande vara knapriga/krispiga.

Finhacka gullöken, stek för sig i en panna tillsammans med fetaosten och en skvett grädde tills det blir en röra.
Blanda ihop röran med resten av grönsakerna.

Rör ihop äggen och stek dem i en liten stekpanna på svag värme tills gulan är fast och den enkelt glider ur pannan till tallriken. Lägg upp röran med grönsakerna över ägget och Voilà.

Lycka Till!

"Want to grow, Up to be, Be a debaser"

Klockan halv elva lämnade vi förortsbetong och dansade ned för trappan till Debasers uteservering.

Iklädd svart hatt, ljusrosa Converse, en Sex Pistols t-shirt, rött läppstift och en stämpel på handleden för beviljat inträde.

Jag mötte E i dörren med en vältrande kram och det största av leenden.

Vi hoppade och dansade till ett Norskt band influerade av Herr Hellström.

Vid spelningens slut tog vi en cigg på uteserveringen fylld av människor och en modsknapp jag kände igen.

 

Groove is in the heart på ett dans golv där öl svänger runt i plastglas i takt till olångsamma kärlekslåtar. Fötter skrider simpelt över ett nedspillt dansgolv med krossade plastglas som sätter sig som klister under skor, desperata att följa takten.

Händer och armar vevar omkring som epileptiska spasmer. Spellistan var ofrånkomlig och danssällskapet var oslagbar.

En sista öl sveptes i loungen, vi skreksjöng till EBBA Grön och bad Dj’n spela låtar av Cirkus Miramar som han sorgligt nog inte har. Ut på dansgolvet en sista sväng, sen vidare ut på gatorna igen.

Modsknappen hade en mini boom box I sin väska som han spelade upp låtar med Depeche Mode som vi strövande över asfalten dansade och sjöng med till. Everything counts in large amounts och Just Can’t get enough.


Golden och gul


Igår var jag och Kamilla på Myrorna där jag fyndade lite. Där köpte jag de här tre väldigt söta vaserna. När vi handlade mat passade jag även på att köpa lite blommor att fylla dem med. Vi började förbereda för middag.
(Vad jag mer fyndade får ni se en annan dag.)


Jag dukade bordet med den fina duken som även den är från Myrorna.
Duken kostade 25kr.



Och så var maten klar!


Vi hade köpt kyckling och Kamilla gjorde en super god sallad med fetaost i och till det hade vi sparris med parmesan på och ris med den godaste Currysåsen någonsin kanske. Allt smälte i munnen, så gott var det.


Påskmust prydde middagsbordet.


När det började mörkna lite så kom även kusinerna över och berättade om sin kväll. Jag fick en till liten blomma.
Senare begav vi oss vidare, men det är en annan historia.

Påskmiddag i Crazyville.


Jag köpte en knippe blommor och satte mig på bussen mot crazytown.


När jag kom fram så var bordet dukat och dekorerat.


Lisa och AG var på plats.


AG var i full rulle ända från start till slut. Vi fick höra en ny komponerad låt som hette "Tapatapa".
Om man inte aplåderade så förlorade man och man vill ju inte förlora.


Sakta men säkert dukades bordet upp med mat.


Lite Nubbe.


Blommorna sattes i vatten.


Så blev det dags att sätta sig till bords och äta upp allt det goda. Jag missade osten vilket jag nog inte kan förlåta mig själv för. Efter blev det lam och sedan efterrätt, men det blev inga bilder på det tyvärr.


Sen hade det plötsligt blivit mörkt, klockan närmade sig mycket och den här lilla damen var fortfarande i full rulle.


Så vi blåste lite bubblor tills bussen kom.

En mycket fin Påsk kväll.
Ikväll ska jag hålla i middag. Jag ska försöka ta några bilder.
Hoppas ni alla har en fin fin helg.

En liten historia från 1800'talet


Här kommer mer bilder på mitt nya bord! Känns så himla fint och jag förstår knappt att jag inte hade ett tidigare.
Såhär ser stolarna ut som hängde med bordet.



Såhär kan alltså bordet se ut utfällt men vänta!


Man kan snurra skivan och då hittar man ett fack i bordet. Det var nämligen tänkt som ett spelbord förr. Det har tydligen legat en spelduk inuti och så la man upp den på bodet och ställde upp pjäser. Det är så himla fint när saker har en historia bakom.


Man kan även fortsätta vrida skivan, vika ihop den och vips så fick jag ett långsmalt bord perfekt för två. Eller varför inte ett skrivbord där jag kan sitta och studera.

Glad Påsk!

camera obscura textat på ett kvitto



I söndags satt jag uppe i Vitabergsparken och såg solen gå ned. Jag hade lite picknick mat med mig som jag åt medan jag läste min bok "Running with Scissors". Jag blev så inspirerad av de underliga karaktärerna att jag gick hem och hällde upp ett glas cider, tände lite ljus och började skriva en karaktärsskildrig till min egen novell.



Idag/Igår har varit en sån där produktiv dag igen. Jag har varit på söder och köpt mig ett nytt fint köksbord. Eller det är gammalt, men väldigt fint. Ni kommer få fler bilder, men det här är vad som finns nu. Det är ett väldigt speciellt bord nämligen. Efter jag var klar med att få in bordet hemma hos mig så åkte jag till Record Hunter och Strage har rätt. Det är något alldeles speciellt lugnande med att flippa mellan skivorna, lyssna lite på musiken i bakgrunden medan. Vare sig man kommer köpa något eller inte. Mitt problem är detta. Jag vill ha allt. Eller nästan iaf. Jag kommer till kassan och när han ser min fina lilla samling skivor så rekommenderar han lite annat på det och eftersom jag var ute just efter att någon skulle säga "det här är vad du ska lyssna på" så va det precis vad jag gjorde. Sen smalade jag ned mitt urval lite och tog en av de rekommenderade skivorna och fick en skiva på köpet.
På väg hem så stannade jag till och hämtade ut ett paket från Bokus. Mina böcker hade kommit.



Här har ni min framtida läsning mellan skolböcker och annat.



Jag städade, torkade av bordet och åt middag för första gången vid det nya bordet. Jag gjorde en fin omelett med knäckebröd vid sidan om.
Efter att ha pratat i någon timma med Lisa så övertalade hon mig att skaffa Photoshop, så det har jag suttit och pillat en del med och provat på lite olika saker. Men jag känner mig väldigt ny fortfarande. På den här bilden kan ni skymta ena av två stolar som kom på köpet med bordet. Dom är 1800-tal.

Nostalgi!


Klicka på bild för källa

Snart ska jag kila iväg till Telefonplan där jag ska äta middag med den vackra Gabrielle.
Vi ska äta och dricka något gott på hennes balkong, sen rör vi oss vidare till Mariatorget där vi tänkt nostalgiklubba lite och dansa hela natten lång. I alla fall tills dom stänger.
Idag har jag även lagt en handpenning på ett otroligt vackert bord som jag ska försöka fixa fint så ni får se.
Den ska hämtas upp imorgon.

Hoppas ni också haft en vacker dag ute i vårsolen! 

Förändring kan vara något positivt även om det inte alltid känns så.






Jag skulle kunna berätta om igår och hur arg jag var. Hur fullständigt rasande jag var. Men eftersom jag väljer att fokusera på det positiva här så väljer jag att lägga upp några bilder på min nya frisyr.
Ungefär vid 22 igår sprang jag nedför backen för att hinna med bussen mot Fruängen. När jag kom till Hägerstensåsen så mötte Daniel upp mig eftersom jag hittar lite dåligt i dom krokarna och det var väldigt mörkt.

Vi promenerade gatan fram och pratade oavbrutet. Senare klurade jag ett tag på hur jag ville ha mitt hår och här har ni resultatet. Jag hajade till lite över hur kort det var först, men de känns riktigt bra nu.
Man känner sig lite som en ny person när man får klippa sig och fixa sig lite.

Idag ska jag ut i solen snarast möjligt och plugga lite på det obefintliga gräset.

Inga fler ursäkter!



Till er! (och lite till mig själv också)

Inga fler ursäkter. Inga fler destruktiva förhållanden. Inga fler förklädnande ord till dina tjejkompisar när du vet att han inte vill ha henne. Är du osäker så kan jag säga att det är ett tydligt tecken på att han inte vill ha henne och om han verkligen ville det så kommer han kämpa för att få tillbaka vad du stal ändå och vet du med säkerhet att din kompis inte behöver stå ut med ett svin som bara kommer att behandla henne dåligt.

(För er som inte kände till det så är det slut med The Scientist. Jag gjorde slut för ca 2 veckor sedan.)

Så vad för positivt ska man leta efter?


Någon som vill göra alla de där underbara sakerna för dig som han aldrig gjort för någon annan.

Någon som inte kan vara ifrån dig. Någon som måste prata på telefon tills ni somnar när han måste vara ifrån dig.

Någon som är ärlig.

Som vill visa upp dig utan att du är hans armcandy.

Saker du bör se upp med!

Någon som inte ljuger. Ljuger han så är han en lögnare!

Vill han umgås med andra tjejer så är det något som inte stämmer (om det inte är hans moster Agda på långvården förstås. Då kanske han faktiskt är en fin kille.)

Om han har sex med någon annan så tar du dina saker och går på en gång. Han kommer aldrig att ändra sig för dig, vad han än säger!

Någon som vill ändra på dig! Vill han inte ha dig som du är så finns det säkerligen någon annan där ute som är bättre för honom och för dig!


Så var sann mot er själva och be vännerna berätta om de ser varnings flaggor. De är inte alltid så lätt när man själv sitter i smeten att se. Men var insiktsfulla nog när dina vänner kommer till dig med detta. Det ligger oftast något i de dom säger. Så ta varandra på allvar och ta tag i er själva.
Vi måste sluta låta killar få behandla oss som skit. Han kanske är en jätte go kille. Men är han inte det med dig hela tiden så är han inte värd tiden.


Lycka till!

En produktiv dag!



Idag har jag varit rätt produktiv, jag har diskat, städat, bäddat och skickat ut en invite till parkhäng ikväll i Vitabergsparken. Jag satt i två timmar och såg solen gå ned, snart blev det kyligt så jag plockade ihop mina saker och promenerade söders gator till tunnelbanan uppe på Götgatsbacken.
Nu har jag satt mig på sängen och ser nöjt omkring på min för ovanlighetenskull städade lägenhet. Jag behöver en ny plan.
Nu har jag hällt upp ett glas cider, tänt ljus och mysbelysning, jag köpte mörk choklad påväg hem som jag tänkte kunde hjälpa mig trigga lite gömda inspirations källor. Tänder en cigarett och sitter med pennan i handen och ska börja kladda på en plott. Jag ska nämligen börja skriva på en novell. Jag skulle vilja göra min egen novellsammling med korta berättelser.

Tankar på det?

Vår påriktigt!


Klicka på bild för källa.

Idag är det vår påriktigt!
Den här veckan har jag gjort en massa fina saker.
I Onsdags tog jag en liten barrunda med fina Elin i Hornstull.
I Torsdag hade jag och en kille i min klass den bästa redovisningen ever! Efter den så åt vi lunch några stycken och sen fikade jag med en annan från samma klass i säkert fyra timmar.
Idag mötte jag upp Elli efter lektion och när vi letade efter någonstans att äta så sprang vi på Elin som vi tog med till Louie Louie på lunch. Satt på uteserveringen och mös i vårskuggan.
Men nu måste jag springa. Ska möta upp gamla klasskamrater (och när jag säger gamla menar jag kanske några veckor) på en uteservering för att dricka lite öl.

Ha en strålande kväll. Njut av solen och bli inte för berusade ikväll. Bara sådär lagom.

Miss Cupcake 2011



Nu kan ni gå in och rösta på Åsa till Miss Cupcake 2011.

Dagens Outfit



Idag blev saker lite underliga. Men nu har jag en minut över innan jag ska gå och sova så här har ni dagens Outfit som jag var väldigt nöjd med.

Shortan fick jag av flortunn.
Toppen är från h&m
Jeansen fick jag även de från flortunn.

Press


Bildkälla

Just nu har jag elaka fjärillar som skär i hela kroppen på mig. Orosfåglar som försöker picka sig ut från under huden. Jag får återkomma när lugnet har lagt sig över stan igen till helgen. När mitt prov i matte har varit och redovisningen är över för just nu är det lite för mycket att fokusera på.
Håll gärna tummarna för mig tills dess.

Stay Awesome


Bildkälla

Den här helgen har varit som att ligga under trädet på en filt ute vid en liten porlande flod med sin bästa vän.
Vi har pratat, tittat på film, sa jag pratat? Vi har läst tillsammans och då menar jag att vi läste samma bok samtidigt och när jag fixade te och gick på toa så satt hon på golvet och läste högt för mig. Vi skrattade tillsammans, gick nattpromenader och försökte klura ut saker med livet och sånt.

Happy thoughts for my happy book


Bildkälla

För några dagar sedan köpte jag en liten bok där jag har börjat samla mina finaste tankar och minst "tre-bra-saker-jag-gör-varje-dag". Den ska fyllas och sedan om jag tycker att det gick bra och gav mig något fin att se tillbaka på så kanske jag delar med mig lite till av den fina boken.

Idag tänker jag dela med mig av två fina dagar från den här boken.

Tisdag 2011-04-05

Kände doften av vårregn och lyssnade på fågelkvitter när jag väntade på bussen.

En tant gav sin tidning till busschauffören.

Fredrik Strage la till mig som vän på Facebook.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Onsdag 2011-04-06

Köpte en bok som jag ska fylla med fina tankar och bra saker som händer varje dag.

Jag fikade med fina Elin på Hornsgatan.

Caféet vi satt på hette Montmartre.


Många fler fina saker har hänt sedan dess men här var två exempel på att tre bra saker att hitta varje dag inte behöver vara så svårt. Det kan vara allt från jag tog mig upp ur sängen innan klockan ett till jag lagade en jätte god måltid. Allt kan värdesättas och det får mig att vrida de där arga/ledsna tankarna till något trevligare att fokusera på, för istället för att tänka på det dåliga så kommer jag vara så upptagen med att hitta något fint att skriva i den fina boken.

Har ni någon sån här bok?

Veckans Outfit



Jag ber lite på förhand om ursäkt för bildkvalite här eftersom min kamera kräver väldigt mycket dagsljus när man fotar med den. Men här är ändå min favorit outfit den här veckan.

Kjolen är från Myrorna
Tröjan och toppen är från H&M.

Några frågor på det?

kreativt uppmuntrande



Såhär ska mitt bord se ut. Sprudlande med kreativitet och intressanta tankar som bara måste komma ned i någon form.
På ett papper, ett tyg, i text, färg eller varför inte på datorn.
Jag vill ha ett köksbord med en te mugg, kaffekopp, bilder, en duk som egentligen är ett lakan rivet mitt i tu, foton eller texter med minnen och målarfärger.



Hur vill ni att erat kreativa bord ska se ut?

Fangirl mail



För någon vecka sen hade vi Påskpyssel hemma hos Lisa och någonstans i allt målande av påskhönor så kom jag på att jag skulle göra en Fredrik Strage höna. Lisa tyckte att det här var en awesome ide så hon hjälpte till att måla på glasögon och med The Clash T-shirten som jag insisterade på att han skulle ha. Sen rotade jag efter lite bokstäver i pärlor som såg ut som små klossar. La till ett vinglas och en penna, för det måste han ju ha. Sen tog jag en bild.

Här om dagen mailade vi iväg denna till Fredrik på Facebook. Det såg ut såhär.




Igår addade han mig på Facebook och det gjorde hela min dag!

_ _



Ibland vet man inte om det man gör är för det bästa.

 

Ibland får man bara lita på sin magkänsla.

 

Ibland fastnar vi i ett mellanrum vi inte kommer ur.

 

Ibland finns det bara vad som är framför en att se tillbaka på.

 

Ibland känns det som är mest rätt alldeles fel.

 

Ibland kan man bara inte göra mer.

 

Ibland går saker bara sönder och så går de inte att laga.

 

Ibland är det man vill ha inte det man behöver.

 

Ibland är det man behöver göra så svårt att man nästan går av.

 

Ibland känns det som all luft försvann ur rummet så att man håller på att kvävas.

 

Ibland känns det som om man förlorat det finaste man någonsin haft.

 

Vi måste bara minnas att det är ibland, inte alltid. Bara ibland som det känns såhär och att det går över.
Vi brister, vi faller, vi tappar taget om det vi älskar allra mest, men det försvinner aldrig helt och det är viktigt att minnas.

RSS 2.0