Om jag fick välja.


♥ Om jag fick välja själv så skulle det alltid flöda inspiration i olika former. Mest av allt skulle jag vilja lära mig att skriva och faktisk ha disiplinen till att skriva något lite längre än ett blogg inlägg. Kanske en kort novell.

♥Om jag fick välja så skulle jag vilja ha en skrivmaskin som låter "Klick Klick" och har en fin färg helst i pastell.


♥ Om jag fick välja så skulle jag alltid gå runt med en kamera hängandes runt halsen som tar de allra mest magiska bilder.♥Jag skulle ha långt mörkt hår så att jag kan ha flätor nästan hela tiden, för de tycker jag kan vara jätte fint!♥ Jag skulle ha massa post varje dag som är något annat än räkningar och tråk.
Det skulle vara fina brev från fina människor som bor lite för långt bort från mig.
Det skulle vara presenter som man gjort själv eller tyckte var så jag så att man inte kunde låta bli att skicka.
(Detta gör nämligen jag. Jag brukar knopa ihop små saker som jag skickar till mina söta vänner som jag känner kan behöva det eller bara om ja kommer på något som är som gjort för dom att ha, så tycker jag att dom ska det.)♥ Jag skulle ha en vacker Siames, ungefär som den här och jag skulle inte alls vara allergisk mot någonting.♥ Jag skulle även fylla lägenheten med fina citat som på badrumsspegeln, kylskåpet, ytterdörren, insindan av skåp och anda små söta ställen.

♥ Jag skulle sätta upp alla brev och fina saker jag kunde hitta i ett långt snöre med små klänypor.♥ Jag skulle blåsa bubblor varje chans jag fick. (Det har jag ju även gjort i för sig) De är så vackert när de fladdrar iväg och i hemlighet så önskar jag att de där bubblorna flyger iväg och lever vidare i all evighet och gör folk lyckliga på sin färd.♥ Jag skulle ha en trädgård med en myshörna som den på bilden och när det blir mörkt och kyligt så finns alltid filtar och lyktor som värmer, små glödlampor i olika färger som lyser upp.♥ Jag skulle ha ett kök som kändes sommrigt året om.♥ Jag skulle sitta på en stillsam brygga och meta utan mask eller krok bara för att njuta av skogens sus, vattnets kluck mot stenarna, kvällsolen medan den fortfarande värmer och min bästa vän som är det bästa sällskapet man kan ha i en sådan stund.♥ Rökning skulle inte vara farligt för varken den som rökte eller för den som stod bredvid och alla skulle uppskatta doften som den dyraste mildaste parfym och det skulle inte kosta pengar och du skulle kunna röka vart som helst. Inomhus, på bio, teater, krogen osv. Det skulle vara classy.♥ Alla skulle få pussas hur mycket dom ville.
Alla skulle få känna sig älskade av någon de bryr sig om utan att vara rädda för att det någonsin skulle försvinna. Alla skulle få ha sin speciella som de håller i handen.♥ Jag skulle vilja läsa snabbare så att jag hann med att läsa alla böcker som jag någonsin kommer att vilja läsa innan jag dör.♥ Jag skulle ha vackert väder varje morgon som en fin start på dagen. Äta frukost i min fina trädgård med smörgåsar och glasflaskor med fläder och citron/limedryck bland annat. Fina ostar och massa frukt.♥ På kvällarna när man sitter innomhus eller under taket på husets veranda med en filt så skulle det regna och mullra lite mysigt med åska långt bort och då kommer alla brädspel fram. Kort, Bondespelet, plockepinn, Schack, Twister och massa pussel till exempel.

♥ Jag skulle ha min egen fotoautomat som tar den gamla typen av svartvita bilder i en remsa.♥ Jag skulle givetvis ha bakelittelefon.♥ Jag skulle åka till Paris och hälsa på min låtsaskompis och promenera längs med stans gator och sätta mig på varenda café jag gick förbi för att prova deras kaffe och croissant.♥ Jag skulle bara lyssna på Vinyl. Sprakande och härligt.

♥ Jag skulle ha ett arbetsrum fylld med inspiration och hundratals post it lappar. En laptop och där skulle jag sitta och skriva historier, noveller och poesi. Jag skulle ha en skrivmaskin som jag skrev rent allt på när det var färdigskrivet på datorn. Istället för att skriva ut det.
Sen skulle jag slå hål och knyta ihop det med fina sidenband i vackra olika färger beroende på.
Ballkongdörren skulle stå på glänt och låta ljuden utanför sippra in, dofter från trädgården och jag skulle försöka hålla mig från att röka alla cigaretterna som skulle ligga i översta skrivbordslåndan.


♥ Vi skulle vi ha en damklubb på helgerna, precis som en herrklubb fast för kvinnor. Med kostym, hög hatt, vi skulle röka cigarr och dricka konjak och whiskey ur passande glas. Vi skulle studera min konst och sitta bekvämt i min chesterfield soffa med tillhörande fåtöljer.

♥ Någon gång i mitt liv skulle jag vilja bo i en fyr. Precis som i boken The Lighthousekeepening av Jeanette Winterson. Vi skulle sitta och vaka högst upp med filtar och varm dryck och berätta historier för varandra.

(Bildkälla)

♥ Jag skulle fota min älskling varje morgon med en polaroidkamera, jag skulle röka i sängen, jag skulle gå barfota överallt utan att bli besvärad, jag skulle dricka kaffe till allt, jag skulle vilja resa, se världen, ta massor av bilder, ett foto på varje ny person jag träffar, träffa massor med människor, åka tåg, publicera en novell, göra en till tatuering.

Jag kan nog fortsätta hur långt som helst egentligen.

Vad skulle ni göra?

I just don't understand how you can smile with all those tears in your eyes..

Efter en tung tid har jag hämtat upp mig själv igen.
Jag kan le igen.
Jag känner igen.
Här är lite fina bilder att njuta och avsluta helgen med.


Translation:


I've been down and sad, now it's time to pick up the pieces and try to se the sun again. I can smile, I feel.
Here are some nice pics to enjoy and round off this weekend with.


Never give up and good luck will find you
"The body shuts down when it has too much to bear; goes its own way quietly inside, waiting for a better time, leaving you numb and half alive."

"Do it from the heart or not at all."

"Although wherever you are going is always in front of you, there is no such thing as straight ahead."

"It's not the one thing nor the other that leads to madness, but the space in between."


Quotes - Jeanette Winterson

A place of fables and illusionIbland så behöver man bara någon som kramar tillbaka.Någon som håller om mig tills tårarna och den spontana paniken försvinner och tills jag känner mig tillräckligt stark att le utan att börja gråta.Eller bara sitter där. Kanske håller din hand och kramar den hårt när orden inte räcker till.
Närhet och sällskap kan i vissa fall vara det viktigaste som finns. Känna att man har varandra där när någon annan gått förlorad. En liten del av framtiden har försvunnit, en liten del av framtiden har splittrats i tusen bitar och några träffade rakt in i hjärtat, i lungor och gjorde det otroligt svårt att andas.
Då kan en hand eller en kram vara det enklaste på jorden. De enda som gör någon skillnad.
Klick
- Love is or it ain´t. Thin love ain´t love at all.

~Toni Morrison ~

LookBookHär är något som fått mig på en liten uns bättre humör idag. Jag kikade lite på den Här sidan och jag skulle också gärna ha en söt liten cykel hängandes runt halsen som en av tjejerna på bilden.


Translation:

Apart from working today, I´ve tried to find something to distract my thoughts. So I took a peek in the LookBook and found some inspiring photos.

"We die only once, and for such a long time" ~ Molière
Citat/ Quote:

-
When there is pain, there are no words. All pain is the same.

What am I suppose to feel?


(Bildkälla)


(Bildkälla)

Igår kom "Ingentinget" från "Den oändliga historien" och sveptes över mig.
Alla tankar, ord och formuleringar försvann.
Det enda som lämnades kvar var smärta, tårar, förvirring och tomhet. När chocken hade lagt sig satt smärtan kvar. Som ett sår du försöker sätta ett plåster på, men det är inte på utsidan det gör ont utan det jagar dig på insidan. När du tror det är över så kommer det tillbaka.
Ni vet den där obeskrivliga känslan av tårar som sätter sig i halsen och det går plötsligt inte att svälja.
Så är det mest hela tiden nu. Den där inbillning av halsont. Men du vet att det är inte vad det är egentligen.
Alla ser. Ingen ser. Alla vet, men ingen vet egentligen någonting.

Vi brukade leka tillsammans när vi var små. När vi satt bredvid varandra i bilen och jag skrek så satt du och höll för öronen och sa "Jag hatar barn som skriker!"
Jag var avundsjuk på dig för att du var alltid cool för att du var äldre och visste mer. Jag ville också vara cool, vara äldre och veta mer.
Vad hände egentligen?
Nu är allt bara ett stort hål av tankar som snurrar och ingen förstår någonting.
Allt blev ju bra tillslut? Men varför är det inte det då?

Födelsedags Picknick.

Jag tänkte pigga upp lite genom att berätta om min fina Lördag nu när det är så trisst väder ute med piskande regn och kylig blåst. Påminnas om hur fint det var alldeles nyligen och kommer att bli snart igen.
I Lördags hade vi födelsedags picknick i Vitabergsparken för Mange som fyllde år tidigare i förra veckan.
Här har vi födelsedags pricken i egen hög person på första bilden.Erik var där med sina två söner. Såå söt!Sköna Elli var där och höll upp stämningen.Sen kom jag dit och parkerade mig på en fin röd filt med två påsar chips, lite öl och sånt.Söta Jessica och Anders var där. Jessica hade ganska nyligen klippt sig och färgat håret vilket jag tyckte var otroligt snyggt och påminner jätte mycket om Cate Blanchett i Bandits. Ni som sett filmen kanske vet vad jag menar.Hiwa kom också förbi en stund och var jätte mysig.
Plötsligt går det förbi en kille i den här outfiten. Ser lite smått malplacerad ut och lunkar sakta framåt.
Och det hade inte varit så jätte konstigt om han inte senare ställt sig i 20min, kanske längre då vi gick innan han försvann, vid det här staketet och hängde. Jag är nyfiken på uppföljning här. Men vissa saker kommer väl alltid förbli oavslutade helt enkelt.Sen pussade jag Hiwa hej då och vi promenerade vidare till Trädgården.Vi missade precis Happy Hour ölen som tydligen serveras fram till 20:00.
Fritt inträde är också innan 20:00, fast det hann vi precis som tur var. På så vis kan man lätt göra kvällen lite billigare när man har ont om pengar. Så här såg det ut.Calle tittade också förbi en sväng och alla spelade lite pingis.Mange och Anders var riktigt duktiga och fick spela många gånger mot varandra i slutet.Jag och Elli bestämde oss för lite mer öl och att mest titta på och heja.Sen var där en stunds One man Show. Det skulle egentligen varit fler band. Men jag tyckte de va starkt av honom att köra på ändå. De var rätt bra även om de blev lite långtråkigt att stå och lyssna på efter en stund.
Jag vill ha lite mer drag i låtar när det är spelning så att man kan dansa lite.Manges skor blev jätte dammiga efter pingisen och Partysnöret på hans sko fick hänga med hela kvällen.Det började skymma lite och efter att ha varit där någon timme så bestämde vi oss för att vända tillbaka till Söders kvarter för en liten avslutnings öl på kvällen.På vägen öppnade vi Vin och Öl som vi drack när vi promenerade längs med bron och in på söders gator.
Här är söta Elli som håller i Vinflaskan.När vi kom till Carmen så bestämdes det att öl var inte tillräckligt. Här behövdes något ätbart, så två stora tallrickar med pommes och Bea beställdes in på bordet och jag blev alldeles lycklig. Det var så otroligt gott!En alldeles lagom avslutning på kvällen!


Translation:

Last Saturday we went to have a Birthday picknick in the Park for Magnus. Later on we continued with a walk to "Trädgården" that is sort of like a outside club. It was very nice. After a few hours hanging out there we started walking back and went to a Pub to round things of for the evening with a beer and some french fries.
It was an all around lovely evening!

Tapas och Så ska det Låta!I fredags var jag och The Scientist hemma hos mina föräldrar och åt middag. Så här fint såg de ut!
Och lika mumsigt var det också.
På bilderna har vi grön sparris, musslor, lax, kyckling, rödlök, färskpotatis, laimsås och en stor fin sallad.
Till efterrätt fick vi glass, hallon och blåbär och då var det dags för "Så ska det låta". Sen promenerade jag och The Scientist hem till honom och fortsatte kvällen med ett avsnitt av Zero punctuation och senaste avsnittet av The Big Bang Theory.


Translation:

Last Friday me and the Scientist went to my perents place for dinner. It was lovely and for dessert we had ice cream, raspberrys and blueberrys. When that was over, me and The Scientist went for a little walk and when we came back to his place we continued the evening with an episode of Zero Punctuation and the latest episode of The Big Bang Theory.

The ability of writers to imagine what is not the self, to familiarize the strange and mystify the familiar, is the test of their power.


Bildkälla

Jag har sett att det här bokformuläret cirkulerat på många bloggar sen den sägs ha startats hos Hellobenjamin.
Så nu tänkte även jag ge mig på ett försök.Som läsare är jag: Glupsk.
Så fort jag ser böcker som står på ett torg och säljs ut så kliar det så mycket i hela kroppen att det inte går över om jag inte ställer mig och tittar igenom i af en liten stund innan jag går vidare. I yngre år så tittade jag åt ett annat håll och bad folk hålla fast mig när jag såg skyltar med ”Bok REA” på.Som bloggare är jag: Den som alltid försöker hålla ett positivt ansikte mot mina läsare då jag anser att de inte ska behöva läsa om varenda trist liten stund i mitt liv. Jag försöker ge dem mina fina minnen, saker jag själv tycker mycket om men även vad de vill ha mer av. Jag försöker komponera fina texter för dem att läsa och fina bilder som de kan inspireras av. Inspiration är bland det viktigaste som finns tycker jag!


Senast lästa bok: The Bluest Eye av Toni Morrison

Senast påbörjade bok: The Host av Stephenie Meyer. Hon som gjorde halva världens befolkning beroende av Twilight serien. Själv läste jag endast de tre första böckerna innan jag tröttnade lite. Men den här boken är än så länge långt ifrån Vampyrtonårs kärlek och har en lite mer vuxen aspekt vad jag kan avgöra så här långt.

Senast köpta bok/böcker: Death in Venice av Thomas Mann och Norwegian Wood av Haruki Murakami.
Jag har inte läst klart någon av dem pga andra, t ex bokklubbsböcker som kommit i vägen.


Favoritdeckarförfattare: De var mer sånt när jag var yngre, men Sherlock Holmes och Mark Gatiss. Skulle jag säga om jag var tvungen att läsa något idag.

Jag läser allt av:
Jeanette Winterson (har jag endast läst på Engelska), Franz Kafka, Jeffrey Eugenides och så försöker jag få tag i det mesta av Carson McCullers, hennes litteratur är som poesi som går rakt in i hjärtat.


Jag läser helst inte (genre/författare): ”Sanna böcker”. Oftast för att det känns som om författare försökt hitta en Sann händelse som är så hemsk som det bara går att få den och sen kramar dom musten ur det med äckliga moment och saker som är så otroligt vidriga att deras läsare blir som mest fascinerade. Senare kommer det fram att det inte var en Sann berättelse utan bara baserat på en verklig händelse och då kan du ju i stort sett ta vilken litteratur som helst och kalla den sann i så fall. Jag tror de allra flesta böcker är baserade på någonting. De är stor skillnad på att basera något på en sak och att kalla den sann. Jag kan gärna läsa sorgliga lite tunga saker. Men jag sätter min gräns när det kommer till sådana böcker som ”Pojken som kallades Det”, ”Gömda” etc. Sen tycker jag att det är lustigt att författarens läsare blir så arga när de får reda på att det inte var en ”Sann berättelse” utan att de spädde på lite med det för att sälja bättre.

Sen Krimlitteratur och i allt med Liza Marklund.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Inte en aning. Ibland kan jag gå efter en snygg framsida eller en baksida som tilltalar mig.

Förutom svenska läser jag gärna: Jag läser helst på Engelska. Men har lärt mig uppskatta Svenska översättningar och Svenska författare mer och mer. Det gäller bara att hitta rätt i det där enorma havet av litteratur.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: On the Road av Jack Kerouac

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Strage Text av Fredrik Strage

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Efter L M. Montgomerys bok serie Anne på Grönkulla, helst i gammelsvenska.

Böcker som inte trycks längre som Nathaniel Hawthorne- Huset med de sju gavlarna (helst på engelska The house of the Seven Gables) George Sand (lite vad som), Louis-Ferdinand Céline (Vad som utom ”Död på Krita” som jag redan har.)


I said what about Breakfast at Tiffany's?Jag börjar dagen med att tipsa om min favorit film från 1961.
Den här filmen är fullspäckad med mysiga, roliga, gripande scener.
Filmen innehåller en hel del humor. Romanser och söta påhitt filmen igenom.
Jag älskar personligen Holly´s sätt att uttrycka sig verbalt och hennes underliga syn på livet och hennes härliga livsstil.Translation:
Breakfast at Tiffany's

Here is a movie recommendation of mine. This lovely film full of humor and lovely settings.
Holly´s life style is to be adored in envy.


I have a plan to get us out of hereNär jag var en liten flicka sådär mellan forever och fram tills ibland till och med på högstadiet så var jag väldigt mycket för mig själv. Många tankar som snurrade runt inne i mitt huvud och många smärtande minnen från min barndom. Allt var inte så lätt jämt. Jag gömde mig ofta bakom en fasad som enkelt målades upp med ett leende.
Skratta lite extra när det var som jobbigast och helt plötsligt så ser ingen något.
Ingen ser en ensam flicka. Ingen ser att man blir mobbad på raster och lektioner, ingen ser någonting.
Jag vet att det är otroligt lätt att bli osynlig och hålla sig till det. Och ibland önskar man till och med att man var det påriktigt. Men jag kunde samtidigt verkligen inte låta bli att hålla mig borta när det gällde att säga ifrån. Vare sig de gällde mig eller någon annan. Alltid lyckades man hamna i kläm. Tänk om man verkligen kunde bli osynlig påriktigt. Fast samtidigt var ju inte det vad jag ville heller. Jag ville bort. Börja om. Ha vänner som såg mig påriktigt. Jag var lite konsig sa dom.
Jag flydde, jag flyttade och pang! Det var som att hoppa från ett höghus. Det blev värre fast på ett helt annat sätt.
Jag insåg att fly var inte lösningen.
Men så fanns den där tjejen som var sådär ännu mer konstig. Påriktigt. Hon brydde sig inte om någon.
Hon körde sin grej, hon hade attetyd. Oh Gud vad jag var avundsjuk på henne.
Hon tog mig under sin vinge och jag fick hänga med henne och hennes vänner. Jag hälsade på henne så ofta jag kunde. Kent och Håkan Hellström var det man skulle gilla då.
Jag kände mig som om jag blivit kidnappad in i min favorit film som jag inte ens visste fanns.
Dom tog med mig till ställen jag aldrig kommer glömma. Såna enkla saker som att åka buss och pendeltåg och byta hit och dit, vänta på sena bussar i en kall snöstorm blev helt plötsligt magiskt.
Jag kände mig som att så länge jag var med dom så kunde ingenting göra mig illa. Ingen kunde såra mig och om någon gjorde det så spelade det ingen roll för jag hade upplevt magi på de mest simpla plan ingen annan någonsin kommer att få uppleva. Vintrar blev helt plötsligt inte lika farliga. Jag började få myskänslor i kroppen över små söta saker som jag inte varit med om förut. Jag började få känslor i kroppen. Något som brukade domna för mig ganska ofta. Allt kändes så bra. Jag kände mig levande. Livet blev till en sång.
Sången var Tracy Chapman - Fast Car.

Idag är jag starkare. Tack vare allt det där. De jobbiga, de fina, allt det slitsamma man har behövt gå igenom.
Ibland undrar jag om det kanske är nödvändigt. Det kanske är så det måste få vara?

En liten sak om kärlek


Bildkälla

Varje gång jag ser honom så blir jag helt bubblig inuti. Han går mot mig med sitt strålande leende och varje gång känner jag mig lika förvånad att det är mig han kommer fram till.

Jag vet att det är vi, bara vi. Men de är som om tiden bara flytt. Som om händelserna var någon annans när vi ses igen. Så kysser han mig med de mjukaste läppar och en kittlande känsla sprids i hela mig. Han tar min hand, kysser min kind och ler. Jag älskar när han kysser mig och ler.

Jag blir fnittrig som en liten flicka när han omfamnar mig och viskar små söta saker i mitt öra.Translation:

Everytime I see him I get all bubbly inside. He walks up to me with that bright smile and everytime I get suprised it´s me he´s heading at.
I know it´s just us. Just us. But it´s like the time that has past belonged to someone else when we meet again.
Then he kisses me and smiles, with the softest lips and I get all tingly inside. He takes my hand kisses my cheek and smiles. I love when he kiss me and smile.

I get all gigglie like a little girl when he embraces me and whispers sweet tings in my ear.


Årets första Park-öl!
Igår blev det snabbmat mest för att vi skulle få hinna njuta utav kvällen. The Scientist hade haft en lite tung dag och vi bestämde oss för att en spontanpicknick med snabbmat, lite dricka och lite chips var den ultimata lösningen på det problemet. Här har vi lite bilder på resultatet och Lisas sommriga fräknar förutom att dom är där mer eller mindre året om.


The Scientist var i full gång att förklara saker och prata prata prata! Det var super mys!När vi ätit upp så fyllde Lisa våra pommeshållare med chips.
Så tänkte vi precis öppna en kall dricka när polisen kom fram till oss och sa att vi inte fick dricka där.
The Scientist tackade konstapeln för informationen och jag frågade vart vi kunde gå där man fick det.
Så vi satt kvar en liten stund och sen begav oss vidare till Hornstull.Sommarens första parköl! Mums ♥Det var som att hänga utanför ett festivalområde ungefär. Där gick folk och plockade burkar, vi hade punkare, rockare, popare, 80´talare, 90´talare, stekare. Ja det var en lustig grej, jag frågade hur dom som såg ut att vara från Östermalm hamnade här och då svarade The Scientist att det är lite somma känsla som när Nala och Simba hamnar på elefantkyrkogården.
BigRed kved av skratt resten av kvällen. Vi hade verkligen jätte mysigt och skoj. Långt borta hördes en bergsprängare som fyllde parken med gamla 80´tals dängor och på vägen därifrån så hittade vi lite konst.
Translation:

So yesterday was lovely with junk food, sun, hanging in parks and this years first beer-in-the-park for me.
It was lovely. And we even found some art on our way home.

ParlourBildkälla

När det är en sådär 20 grader varje dag blir man lätt och ofta sugen på glass. Glass kan ju serveras på många olika sätt. Här är några fina som jag hittade.Translation:

When it´s summer and about 20 degrees everyday I long for Ice Cream. Ice Cream can definitely be served in many different ways. Here is some fine once that I found!

Sammanfattning.I lördags var jag och hälsade på BigRed och Anna-Greta. Den sötaste bustjejen i hela världen.
Eftersom det var så varmt bestämde vi oss för att gå på en promenad efter att BigRed serverat en otroligt mumsig måltid med Lax och potatis.
Vi började med att promenera ner till lekplatsen där vi blev kvar en stund tills vi bestämde oss för att gå vidare ner mot vattnet och doppa tårna.Efter en stund var det roligare att härma herrarna som stod på bron och fiskade så AG tog en lång pinne och satt och låtsades fiska. Sen var det en stunds spring i benen innan det var dags att gå hem igen för att dricka te och äta smörgås.

Nu i veckan har jag bland annat varit och hälsat på hemma hos Wurpiz.
Så här kan det se ut när man kommer hem lite sent på kvällen till henne.
Ska vi ta oss en liten titt. Jag avundas hennes ordning. Hon håller på att öva på att göra macarons och jag skulle hjälpa henne lite.
Nu såg jag aldrig hela resultatet. Men jag skulle tro att hon siktar på något i den här stilen.


Bildkälla


Om ni vill se mer av vad Åsa aka Wurpiz gör för något kan ni klicka in er Här.


Translation:

This Saturday I payed a visit to my cosin and goddoughter. We went down by the lake and felt the whater with our toes.
Later this weak I went to my other cosins place to help her out a little wen she was baking macarons.
I didn´t se the total end result but I guess she is aiming for something like this.
If you want to see more of what she does you can glick on this
Link.

Lets fall in love and dance in the stars together


Bildkälla


När jag var yngre så firade jag varje sommar ute på landet med kusinerna.
Jag brukade vakna till doften av kaffe och Anders Eldeman som spelar några melodier på radion ur gamla radioarkiv för att vi ska gissa oss till de rätta svaren för Melodikrysset.
Ibland är det iaf något man kan svara på, men för att vara det ultimata teamet så bör du knacka på hos grann tanten för att få hjälp.
Jag brukade ta min marmelad smörgås på verandan och blicka ut över söderklubben och Yxland på andra sidan vattnet.
En midsommar så smög jag och Lisa ner genom slingriga stigar till lillbryggan efter att hela ön samlats för att ha sjukamp på ängen.
Jag smakade lite på hennes dricka och tittade på när hon vingligt balanserade på plankorna ut på lillbryggan. Där ute satt vi en stund och jagade mygg och pratade om livet. Hon tappade sin sista cigg i vattnet och jag skrattade så det kom tårar.
Sen dök där upp lite fler med whiskey och vin. Jag fick smaka en liten kork med whiskey och blev alldeles fnittrig.
Andra sommrar har vi suttit på berget, på ljugar bänken, ljugit, svurit och tittat på soluppgången.
Det var en fin tradetion och kunde se ut lite såhär.Frisk luft och doften av barrskog, mossa och saltvatten.

Den sista bilden här har jag tagit själv.Translation:

When I was younger we use to always go out to our contrey place. At night a few of us use to all gather around this bench on the hill and look out over the sea, smell the fresh air and talk about life.

Why can´t we be friends?


Bildkälla

*Om vi var vänner så skulle vi sitta på olika fik och uteserveringar, kedjeröka dricka kaffe eller öl.
Vi skulle ha långa absurda konversationer och berätta historier och vi skulle aldrig tröttna.

*Om vi var vänner så skulle vi sitta uppe hela nätterna och prata för att slippa känna oss ensamma en enda sekund.

*Om vi var vänner så skulle vi luncha minst en gång i veckan ute på stan och njuta av omgivningen.

*Om vi var vänner så skulle du ta med mig på klubbar som jag aldrig varit på och prata med människor som jag annars aldrig skulle prata med och dansa tills vi fick ont i fötterna.

*Om vi var vänner skulle vi ta långa promenader och sitta vid kajkanten vid gamla stan.

*Om vi var vänner så skulle jag skicka spännande paket med pyssel och pussel och brev med hemligheter som du inte skulle berätta för någon och du skulle svara på mina brev och dela med dig av dina hemligheter också.

För det gör vänner.


Förslagslåda.Jag skulle vilja höra mig lite för vad ni skulle vilja ha mer från mig?
Hittills så har jag bara bloggat på med allt vad som fallit mig in, men finns det något särskillt ni skulle vilja läsa om, det kan vara vad som helst. Alla tips och förslag är välkomna.
Minnen, mina filmtips, boktips, musiktips, frågor och svar, drömmar, kärlek etc. Hjälp mig att forma bloggen till en fin liten plats.
Vad inspireras ni utav och vad kan få er att trivas bättre?


Translation:

I would like to here what you would like to read more about?
Is there anything in particular you whant more, it can be anything, memories, filmtips, books, music, questions and answers, dreams, love etc. Help me to shape the blog to a nice little place were we can all hang out.

Sveriges viktigaste popkulturpenna


Fredrik Strage och Henrik De la Cour - Bildkälla


Bildkälla


Igår var jag inne på pocket shop och fick syn på Fredrik Strages senaste bok. "Strage Text"

* Fredrik Strage är en av landets vassaste skribenter.

* Ett läsmässigt måste från en av Sveriges viktigaste popkulturpennor.

Det här är vad som skrivs om denna bok och jag behövde inte ens hinna läsa det eller baksidan innan jag visste att den här boken ska jag ha!

Jag vet inte hur många som hängde med i att läsa DN när Fredrik Strage skulle recensera filmen Arn.
Ångern för denna recension blev iaf så kraftfull att herr Strage bestämde sig för att ge biobesökarna sina pengar tillbaka.
Jag ser ingen annan gå så helhjärtat ut för sina läsare som denna fantastiska skribent och om ni faktiskt missade "Kritiker gör en Pudel" så tycker jag att ni ska läsa den omedelbart!
Fredrik har gjort så mycket bra att det nästan skulle kännas skamfullt att inte ha denna bok i min bokhylla.

Fredrik Strage för mig är som en nallebjörn som delar ut något ungefär lika beroendeframkallande som heroin.
Tur att text inte kan missbrukas så hårt. Eller kan det?
"Här" är ännu en recension som jag tycker är obeskrivligt bra. 


Translation:

Fredrik Strage is a great Swedish journalist who just came out with a new book that I really, really want to have!

Changeling - A true story.Förra veckan såg jag Cangeling som jag spontanköpte när jag var inne och handlade på Hemköp.
Den här filmen handlar om Christine Collins som kommer hem en dag efter jobbet och upptäcker att hennes son är försvunnen. Efter en lång väntan och sökande så meddelar polisen att de har hittat honom. Men när hennes lilla pojke kliver av tåget så hävdar hon att det inte alls är hennes son. Att det har skett ett stort misstag. Polisen insisterar på att det visst är hennes son och att hon bara är omtumlad och att han förändrats efter denna långa separation.
Filmen är en otrolig kamp mot polisen och myndigheterna. Den har en otroligt gripande sidohandling även om den stora handlingen i sig är gripande nog. Väldigt tung film och jag var inte alls med på att jag skulle bli så känslomässigt berörd av denna film så pass som jag blev.
Samtidigt så finns söta finnesser som Växeltjejer på rullskridskor i högklackat, gramofoner och gameldags telefoner och mycket annat. Omgivningen ger en omväxlande känsla och jag har nog inte känt så här för en film sen jag såg The Life of David Gale.Translation:

I saw
Changeling with Angelina Jolie in this wonderful movie about a mother that loses her son one day. She struggles to get him back no matter what and when the polise comes and tells her that her son has been found another issue occurs. It´s not her son. Shes now foresed to struggle against the polise that is suppose to be helping her and so the storey goes on.
I don´t think I´ve seen anything that took me so mutch by suprise since I saw
The Life of David Gale, another great movie. Changeling might be milder but still as touching.

Foto


Bildkälla

Jag hittade den här jätte söta sidan som jag tänkte att ni kanske skulle vilja kika in på. Den har bilden från den fantastiska filmen UP.
Och här har dom gjort en verklig tolkning av dessa bilder som jag tycker är underbart fina!

Translation:

Click on "Bildkälla" to get a wiew of more lovely fotos. I think it´s amazing what a person with a camera and a bit of creativity can do!

Värme vår och sällskap

Nu börjar det närma sig. Jag känner det i hela kroppen. Värmen börjar klättra sig uppåt längs med grässtrån, barken på träd och längs med husets fasader. Snart är Stockholm äntligen fyllt av sommar.
Idag är det ca 18 grader och igår stod jag på ballkongen utan strumbyxor och kände inget behov av den där halsduken, baskern eller vinterkängorna. Jag var barfota i klänning och andades in den fuktiga luften precis efter det regnat.
I torsdags satt jag och The Scientist på torget och åt glass, andades in lugnet och såg på människorna som strosade förbi.

Nu ska jag inte sitta här längre utan gå ut i solen och njuta av värme och en bok.
Spontan picknick i en park. Ligga på gräset och äta en glass.Bilder: Weheartit

Almost Lover


Jag hittade en jätte vacker video. Men av någon anledning så vill saker inte riktigt samarbeta med mig idag.
Så klicka på bilden så kommer ni till klippet.
Den ger mig gåshud över hela kroppen, lämnar omrörda känslor och tårar i ögonen.
Jag vet inte varför jag blev så muschi av den här låten. Men eftersom så är fallet så är det ju defenetivt något som jag vill dela med mig av till er.


Translation:

A beutiful video with "A fine frenzy" click on one of the pictures to se the clip.


Alléer av körsbärsblom.Igår var det så himla fint väder att jag promenerade från Slussen ner till Kungsträdgården för att se mig omkring och få lite frisk luft.
Det var himla kyligt i skuggan, men solen värmde upp lite i alla fall.
När jag kom ner dit var där väldigt mycket folk.
Folk som fotograferade, flickor och pojkar som gick och höll varandra i handen, folk som pratade, som bara satt och njöt av solen och absorberade omgivningen.
Jag gick där i min egen lilla värld med kameran i handen, ungefär som när jag var yngre och fått nys om något jag tycker är intressant.
Alléer med hav av körsbärsblommor fyllde mitt intresse i denna stund.
Det var som att promenera i en sagovärld och man kunde inte göra annat än att se upp i träden och låtsas hellre än att se ner i marken där man gick.
Så här såg det ut.


Jag må kanske inte ha någon Diana kamera, men om man får till vinkeln bra med ljuset så går det att få till sina egna effekter.
Vet inte hur bra det blev med resten av bilden, men jag blev nöjd med ljusfläckarna i af.En liten humla surrade runt och förberedde inför den kommande sommaren. Lukta på blommor och leta mat.
Jag kan tänka mig att det måste vara ett fint arbete att lukta på blommor hela dagarna. En humla i nästa liv kanske?Slutligen började det bli väldigt kallt och det var dags att röra sig hemmåt. När jag passerade Lava så såg jag den här fina skyltningen.
Solen värmde fortfarande upp vissa fläckar och ibland var jag tvungen att stanna till och värma mig lite.Sen var jag framme vid plattan och det var dags att ta tunnelbanan hem.

En regning helg med vänner.

I helgen var jag Lisa och Kamile på Loppis i Huddinge och jag kom därifrån men några 20kr fynd.
Först har vi den här jätte fina Bibeln som är från 1800talet.I den låg det här gamla vykortet på en pojke i uniform.


Även detta fotografi som säkert är lika gamal som boken själv låg däri.
Jag vet inte varför men fotot känns så bekant för mig på något sätt.
Det verkar som om den här boken enligt bilder har färdats ända från Öland.Sen hittade jag även detta fina kap. En pastell blå liten Hatt lampa för 25kr.
Jag vet ännu inte var den ska få hänga någonstans. Men en plats ska den ha!Och så den här söta ljushållaren för 5kr.Mycket kan man fynda på Loppis. De va jätte mysigt. Jag köpte även ett pussel för 20kr, men de är kvar hemma hos Kamile då vi va tvugna att ge oss på det så fort vi kom dit. Sen var vi fast. Det är oerhört beroende framkallande att lägga pussel.Sen var det dags för Bokklubbsmiddag!

Små plock las upp i skålar.

Allt var jätte mumsigt. Vi kom fram till att Lisa har tendenser som är väldigt starkt knutna med huvudkaraktären i boken. Den blev väl rekommenderad. Till och med av den största skeptikern.

Till nästa gång ska vi läsa The Host och då håller Åsa i mötet. Det ska bli jätte mysigt. Första gången vi har bokklubb i hennes nya lägenhet. Hon har fixat jätte fint. Är det bra väder kanske det blir balkongmys.

Translation:

We had a book club meting at Kamiles last Saturday. And these are some pictures from that evening. The food and conversations were lovely!
We also went to a flea market at the day and above you can see the things I bought including the puzzle that was almost finished.

Till next time were gonna read The Host by Stephenie Meyer and there are rumors that it is also comming out as a film.

Mini favs


Bilder

Jag hittade en liten sida med mysiga bilder. Såna där bilder som gör så att jag får gåshud längs med armar och nacke.
De är nog fler än vad jag skulle tro. Känslan är från långt tillbaka. En del av barndomen som jag kan minnas som trygg och go. En känsla från ungdomen som var ny och spännande. Som bär på en hemlighet som jag aldrig kommer att få veta vad det är. Ljuset, värmen, känslan.
Jag vet inte vad det är men här är några av de bilderna i alla fall.


Translation:

Some pictures I find tend to give me chills down my neck. I don´t know if it is the lighting or the wormth, a feeling definitly. It´s like a big secret that I am not to know.
But these are some of the pictures.

`That's a real good looking boy´(Den här bilden har jag tagit)


Igår kom The Scientist tillbaka och bestämde sig för att komma hem till mig.
Känslan när han klev in genom dörren är ungefär något i stil med när du cycklar ner för en jätte lång nedförsbacke. Tillslut vågar du inte trampa längre, men du vill inte bromsa heller eftersom det är en sån härligt kittlande känsla.(Dessa bilder från Weheartit)

Twist
Okej, nu struntar jag i att det här klippet går över kanten till höger och att det inte ser särskillt snyggt ut.
Här är iaf ett jätte fint klipp på en söt låt med bandet  A Fine Frenzy - Electric Twist.

Jag personligen tycker att hon är sanslöst vacker. Det röda svallande håret, smilgroparna och de lekfulla rörelserna.
Ibland önskar jag att jag hade haft smilgropar eller åtminstånde en. Det ser så fint och busigt ut på något sätt som gör mig lite avundsjuk på andra som har det.

För en kort stund försvinner nästan hela världenI helgen så kommer The Scientist försvinna iväg i nästan tre hela dagar till Göteborg på någon 8bit fest om jag inte minns fel.♥  Saker jag kommer sakna när min karl är borta är bland annat, hans förmåga att få mig att skratta så mycket att jag får ont i magen och glömmer bort hur man andas och för en kort stund försvinner nästan hela världen.
♥  Hans nacke som jag älskar att sniffa i när jag ligger på hans arm.
♥  Hans söta lockar som han själv inte alls tycker om men jag älskar hur dom lockar och har sig.
♥  Hans förmåga att kyssa mig så mjukt sen ta tag i mina armar så hårt släppa taget och säga
"Förlåt, känslorna tog mig."Men sen ska jag även berätta lite vad jag ska passa på att göra när han är borta under helgen. 
Ikväll ska jag läsa läsa läsa! Som en tok måste jag läsa då vi ska vara klara med boken imorgon och jag inte har kommit särskillt långt. Vi håller på att läsa "Maken".
Jag ska läsa på tåget påväg hem, jag ska läsa medan jag lagar mat och sen äter middag, jag ska läsa medan jag tar ett bad, jag och boken kommer att hänga hela kvällen och jag kommer att läsa tills ögonlocken svider och medvetandet inte vill vara med längre.Imorgon kommer jag även då fortsätta läsa om jag inte är klar, vilket jag inte kan tänka mig att jag kommer att vara. Men vi får se.
Då ska jag åka över till BigRed när hon är färdig med sitt, prova lite kläder och kanske hitta något nytt fynd.
Sen vidare till Huddinge för att gå på Loppis. Äntligen!
Hoppas vi hittar något litet och fint.


Efter loppisen ska vi vidare till Kamile för en härlig bokklubbs middag. Det kommer bli super!


Bilder från Weheartit.


När det är min tur så kommer jag nog ha franskt tema. Inte bara på maten utan även klädsel. Kan bli skoj. Funderar på att göra det till en picknick om det blir bra väder också eftersom min lägenhet är så liten.

Men imorgon blir skoj! Ska bli jätte kul att träffa tjejgänget igen och hänga.
Om inget oväntat dyker upp på söndag så blir det storstädning!
Bilder får ni se efter helgen. Så får ni nöja er med de här tills vidare.


Josefin fyller 30år
Så innan jag gick från jobbet igår så piffade jag till mig lite med smink. Såhär såg jag ut!På med finskorna.
Och iväg till Tranan för att möta upp lite folk. Hälsade på många nya ansikten vilket jag tycker är trevligt.
Vi placerades vid ett långt bord vid fönstret och fick in olika sorters bröd och varsitt glas vatten.
Jag beställde ett glas öl som faktiskt räckte hela kvällen.Vi kikade länge på menyn och vinlistan var lång, stämningen var mysig och kyparna var trevliga.Så fick vi beställa och jag hade sen länge siktat in mig på Vårkycklingen som var jätte god. Det var en mini variant av en hel kyckling faktiskt. Såhär såg den ut. Alldeles mör och perfekt!Till min kyckling beställde jag in en tomatsallad som såg ut såhär och den var lika mumsig påriktigt också!Alla var nog rätt hungriga och mumsade i sig maten och pratade glatt.Sen kom Dessertmenyn in på bordet i en söt grön liten perm.
Jag bestämde mig för en "Systrarna Falks Chokladmousse". Den var jätte mumsig, men gjorde sig inte så bra på bild i min kamera tyvärr.Här hade vi Kalastjejen Josefin som fyllde 30.
Underbart trevlig kväll och jag var helt jätte trött när jag kom hem och somnade gott.

Translation:

A friend of mine turned 30, so we went to a lovely restaurant. I had the Spring chicken with a very nice tomato sallad and for dessert I hade a chocolatemousse. In the last to pictures you can se Josefin, center of the table! Lovely as always.

I want to see you with the light in the morning...Varje dag är ett nytt tillfälle till en mysig frukost.
Personligen så är mitt allra mest favorita sätt att lägga upp frukosten något i stil med såhär.
En kopp väldoftande kaffe. Jag gillar personligen mörkrost utan mjölk eller socker i. Ska man smaka så ska det smaka.
Till kaffet så vill man ha något att knapra på. Det ultimata är knäckebröd med skivad tomat och Aromat på.
Men annat pålägg funkar även bra det med.
Till kaffe och macka så vill jag ha DN serverad. Först vill jag läsa Kultur delen och sen vill jag läsa nyheterna.
Allra ultimataste är att göra detta med trevligt sällskap av någon som tycker om samma morgonrutiner som mig.Kom även ihåg att ta fram vårskorna och stoppa undan vinterkängorna. Dom har gjort sitt för den här vintern och jag tror många kan hålla med om att det är dags för nya kängor nästa vinter. De är hål i nästan alla mina skor, jag vet inte varför men det har även smittat av sig på mina strumpor. Många sockor att stoppa.
Min favorit vårsko är Converse. Jag har även spanat in ett par söta vårskor på DinSko om jag inte minns fel.
I sommar blir det blommigt känner jag på mig.Och att bero på blommigt. Även om det ser lite små snålt ut med söta puderrosa blommor här och var på träden betyder inte att hoppet är ute för dem. De kommer att värmas upp och då kommer de spraka på träden ska ni se.
Så håll vid minnet den härliga doften av blommor och varma vårvindar så kommer det snart. Det är jag säker på!


Bilder från weheartit

Tänk även på att de är de små sakerna som räknas. Minnen, hur vi formulerar oss, vårat kroppsspråk, hur vi tänker och berör andra kanske helt utan att veta om det själva.


Translation:

I would like to wish everyone a good day! Everyday there is a new opportunity to have a lovely breakfast.
I love breakfast mornings. My favourite is with a nice smelling cup of black coffee. To my morning coffee I like a piece of tost. To my tost and coffee I like my newspaper. The absolut best is to share this with someone who like the same morning rutin as you to. But can´t always have it all and it´s very nice by myself as well.

Remember to use your spring shose as mutch as posible! Put the winter boots in the closet.
My personal favurite typ of spring shose are Converse All Star. But any one will do.  

And even tough it feels like it might never bloom I am sure it will be blossoming all over real soon.
So remember the lovely smell of flowers and worm winds in the summer time and I bet it will be here befor we know it!

Also remember it´s the little things that count! Memories, how we say things, our body language, how we think and move others maybe without even knowing it.

Some Kind of WonderfulNu ska vi se om jag kan förklara lite här utan att förstöra något.
Här har vi en utav mina absoluta favoritfilmer som jag såg om och om igen under mina tonårsdagar.
Some kind of wonderful. I all 80´tals anda som jag annars brukar försöka hålla mig undan.
Jag älskade och älskar fortfarande den här filmen.Den här filmen handlar alltså om Keith som går sista året på High School och ska spara alla sina pengar till att välja ett College för det är hans fars dröm. Men Keith kunde inte bry sig mindre om College utan kör sin egen väg.
Han jobbar för tillfället i ett garage och meckar med bilar.Keiths bästa kompis är Watts som är en stenhård pojflicka som spelar trummor och hänger inte med någon av de andra tjejerna i skolan. Hon går på klubbar kedjeröker och kör en skrotbil men verkar trivas med det.


De är alltså bästa vänner och går i skolan tillsammans och hänger hela tiden.
Men här kommer problematiken in. Keith är jätte jätte kär i Amanda som är en överklass tjej.Och tillsammans med Hardy, "Partymonstret". Han ser Amanda som sin ägodel och är inte en särskillt snäll kille som man skulle vilja tro. Han har sina följeslagare som mest står och tittar på, men jag antar att de får honom att känna sig cool och tuff.Men slutligen så tröttnar Amanda på Hardys elakheter och gör slut med honom. I ett vips är Keith framme och frågar ut henne på en date vilket i stort sett hela filmen byggs upp på. Den perfekta daten.
Allt det här vore utomordentligt om inte stackars Watts var otroligt kär i sin bästa vän Keith.Sen har vi en kort sidoplott med en kille som heter Duncan som är skolans BadBoy påriktigt. Röker skolkar, dricker och spenderar väldigt mycket tid i kvarsittning.Men Duncan visar sig vara en väldigt hygglig kille tillslut och blir polare med Keith.Så den stora kvällen bär av. De ska på date, allt är lagom tilltrasslat. Keith och Amanda, Watts som står vid sin väns sida trotts att hon knappt klarar det.Vem blir det tillslut?Watts....eller Amanda?

När jag var yngre och tittade på den här filmen om och om och om igen så ville jag vara Watts. Det finns alltid en av karaktärerna man relaterar till mer än den andra. Jag kände att jag kunde relatera lite till Watts.
Jag var ju inte direkt populär och blir det inte så många kvar.
Jag älskade hennes kläder och frisyren, hela stilen var fantastisk i mina ögon.
Hon var tuff och tog inte skit från folk. Jag kände att allt skulle varit lite enklare om jag hade varit hon.
Men de var jag ju inte. Men de är en av anledningarna till att den här filmen talade så högt till mig.


Translation:

Presenting one of my favourit movies groing up. "Some kind of wonderful". I guess I could relate somehow groing up to Watts as an outcast. But I found some strength in her. I thought she was tough. I thought maybe if I was her, things wouldn´t be so bad.
But now when I see that movie it´s a little hard to see it that way. Poor thing did not have it easy. And at that age you can´t just go up to the one you like and tell them. But it´s an intressting play out for those who havn´t seen this I do recommend it.
Althogh it is made in the 80´s and you have your badboys, the jocks, the geeks and the cheerleaders.
But it´s still a lovely film and if you like that sort of thing it´s even better I suppose.

Dagens!Idag kände jag för något som muntrar upp. Ett bra exempel på det är vågigt hår, en alldeles jätte gul ny tröja, en galet stor rosett som går i ton med tröjan, mina snurrbricks-telefon-örhängen och min körsbärsring!
Så idag är jag redo att sprida iaf en gnutta solsken.
Jag passade även på att igår införskaffa mig sommarens solglasögon. Egentligen vill jag ha små runda 60´tals solbrillor, men jag har inte sett sånna på väldigt länge så i sommar får de bli de här. Jag är rätt nöjd med dem också.
De är fortfarande lite kyligt så jag har iaf med mig halsduken för att inte frysa hjäl när vindarna får för sig att blåsa lite extra på en lättfrusen liten mig.
Idag är jag sugen på Våfflor, så jag tror jag ska ta mig friheten så fort jag slutat.


Translation:

This is what I look like today, I god my cute errings, my cherry blue ring, my sunyellow swetter and my new sunglasses just in case.

6 månader blir ett Halvår!Det här är i för sig en bild från när The Scientist fyllde år, men den va så fin så den fick slinka med idag.
I lördags firade jag och The Scientist hela 6 månader. Ända anledningen till att jag gör så stor sak av det eller för att det känns så stort för mig är för att det är mitt första påriktigt förhållande som har varat så länge.
Såhär såg våran dag ut litegrann iaf.

Vi åkte och handlade glass. Provade den nya Temtation.
Sen åkte vi vidare och gick en liten strandpromenad och hade det gosigt. De va så tyst och stilla och doftade så härligt. De va fuktigt i luften vilket fick alla dofter att leta sig fram lite sådär extra mycket.
Det var riktigt härligt att få komma ut i frisk luft och promenera runt en liten stund och se sig omkring.När vi kom hem sen så tittade vi på "The Boat That Rocked". En kanonbra film som lätt gör mig röksugen iaf.
Jag minns när jag och Big Red såg den första gången på bio och vi praktiskt taget dansade i biostolarna och ville gå ut och demonstrera eller göra någonting stort när vi kom ut från biografen.
Fast vi kom fram till att det är rätt svårt att göra sånt nu. Allt bra har redan gjorts på något sätt.
Men hur som helst är det här min hetaste rekommendation just nu. Underbar musik, otroligt rolig och fantastisk scensättning!Klister under skorna

Sånna här bilder ger mig blickande minnen från en svunnen tid då jag blev intruducerad för en helt ny värld.
Jag blev en ordentlig flicka som försiktigt formades för att få hänga med.

Plaskande runt på stan i våra trasiga Converse och tighta Jeans, rännande upp för gata, ner för gata, in på pub, än en ny klubb. Kedjerökte cigg efter cigg, fimpar på golvet och utspilld öl.

Spontandans på torget på väg in till nästa klubb, varje kväll ett nytt sug efter mer öl och mer dans.
Indiekids på dansgolvet, hånglande i varje hörn, smak av billig öl i plastglas och känslan av klister under skorna mot golvet.
Scenen öppnar sig och band band band! Club Killers på Debaser vaje månad varje gång. Baba Sonic på Onsdagar. Varje vecka samma sak. Carmen på övriga vardagar och för en finöl någon gång precis vid löning in på Indigo innan det blir fullt. Varje månad kvällen innan löning firades det med drinkar och öl och kortet drogs först vid tolv då lönen ramlat in på kontot.

En svunnen tid med knarrande trägolv, höga fönster, p3 på radion, DNs kultursidor varje morgon och dofter av de krispigaste wåfflor, gräddglass och drottningsylt.
Varma vindar genom ett öppet köksfönster, doft av sommar och frukost dans till radions brus.
Känslan av att äntligen vara hemma fast inte riktigt önskad.
Att tillhöra men fortfarande stå utanför.
Konstant kedjerökande. Första smaken av whiskey och första riktiga smaken av bittert svek.
Insidan blir så kluven att känslorna tar över och bara vill slita allt samman men någonstans hålls det på insidan, tills det gång på gång bubblar upp till ytan och förstör, förstör förstör!

Inga bilder från denna tid ger känslan av ett annat liv.

RSS 2.0