Höst, uppsats och stumfilm


Hösten är här på riktigt, verkligen på riktigt och jag är rädd för att den ska lämna oss snart. Jag har sett hur de börjat rensa bort löven som pryder gräsmattorna. Hur de virvlar runt i protest eller kanske är det bara min tolkning utav det hela. Andra delkursen den här terminen är snart slut. Vi har två föreläsningar plus biovisningar till innan det är dags att lägga ned det ordentliga arbetet i uppsatsen. Men redan nu är det dags att fundera ut vart man ska ta och börja. Jag tror att jag valt vilken film jag ska skriva om men det kan ju ändra sig.
Det här är en utav de snyggaste stumfilmer som jag har sett hittills i den här kursen och då har vi ändå haft en och annan som varit rätt bra. En hel del sega och vissa som är helt okej. Just Dr Caligari är nå galet estetiskt vacker och det finns mycket som påminner om Tim Burtons filmer och man kan senare analysera och fundera över vart Tim Burton drog sin inspiration ifrån. Dock kommer jag nog inte gå in på det perspektivet i min uppsats, dels för att det är alldeles för uppenbart och det kommer inte tjäna mig några extra poäng i ämnet. Jag har dock inte kommit så långt som att se över vilken vinkel jag ska ta an denna magiska film.
Om det är någon stumfilm jag skulle rekommendera att man börjar med om man är ny på ämnet så är det absolut den här! Den ger en bra idé om vad stumfilmer spelar på, hur de uttrycker sig och på ett överdramatiserat sätt som inte gör att det känns så konstigt. Det kan nämligen kännas väldigt ovant att se en långfilm utav ljud. Vi fick se den under fullständig tystnad, inget ljud alls men den ska ha ett instrumentalt ljudspår och jag tror mig ha sett att den finns på youtube för den som är nyfiken.
 
 
 

Trevlig helg!

Jag fyllde år i Tisdags så nu ska jag iväg och möta upp min mor och äta finmiddag och ta en drink.
Hoppas ni får en fin kväll!
 
 

Henric De La Cour 2013

Här kommer lite suddiga mobilbilder från i fredags för det var AWESOME!
Först var jag och Sofia (gammal kollega) på dokumentären om Henric De La Cour som visades på Bio Rio. När filmen var slut (Den var fantastisk, se den!!) så drällde en massa folk jag kände ut från biografen, som jag inte alls tänkt på skulle vara där men jag blev liksom inte alls förvånad.
Vackraste Susanna Risberg.
Så spelningen var AMAZING, ni som inte var där missade verkligen något!
Finaste Elin som ni kan se dj:a, Lördag på KGB
Fixa sig lite.
Sofia med sin största idol.
Även jag var tvungen att få vara med och posa lite.
Snart var kvällen över och de här brudarna fick ta och dra sig hemåt efter en helkväll med en jävligt bra spelning!
Det finns även lite småklipp från kvällen men de ligger på instagram där jag heter Sthlmsbrus.
 
 

100 dagar!!

 
Jag ursäktar min frånvaro men mitt internet fungerar inte hemma och det har legat nere sedan någon kabel brann för ett tag sedan. Men idag har jag i alla fall varit rökri i 100 DAGAR!! Woop Woop! Det känns så jäkla coolt!
Nu blir det till att dyka ner i studierna igen. Jag återkommer när mitt internet gör det.
Förhoppningsvis snarare än senare.

RSS 2.0