Ragdoll

 

Maria Nemeth PhD

 
Igår fick jag möjligheten att gå på ett seminarium som min mor inte skulle hinna med. Hon hade köpt biljett men kom på att hon omöjligen skulle hinna eftersom hon inte skulle komma hem till Stockholm förn betydligt senare. Så jag tänkte att det kunde vara ett ypperligt tillfälle att komma ut ur lägenheten.
 
 
Innan det började var det en timmes mingel (och jag var orolig att jag skulle vara sen). Sen började det.
Maria är en väldigt lättsam kvinna som höll i seminariet precis så som jag brukar gilla att ha mina redovisningar i skolan eller till och med när jag fick hålla i ett ämne i en kurs jag gick för ett tag sedan. (Det var en kurs om ledarskap). Det ända som kändes väldigt trist och ensamt var att jag var den enda där som inte kände någon så alla vände sig till sina vänner för att diskutera när vi skulle prata med varandra och jag satt där och visste inte vad jag skulle göra. Det gav mig ett litet stick i kroppen och en minnestripp jag gärna sluppit. Men Maria var inte sen att se mig och kom fram och pratade när jag inte hade något vilket var väldigt fint.
 
 
När det var en 20min pause så passade jag på att smita ut, ta en cigg, se på den underbara utsikten och lyssna på musiken som hördes ända från Grönalund.
 
 
När det var slut så satt hon och signerade böcker. Jag brukar inte alls vara så mycket för sånt men kom på att det ju var en perfekt överraskning till min kära mor som ju inte kunde komma.
Här kan ni hitta hennes bok.
 
 

IGÅR

 
 

SINGER

 
Igår tog jag mina tyger, åkte hem till min mor och sydde min första tygväska!
 
 
Så såg det ut. Det är några detaljer kvar innan jag kan visa slutresultatet och förhoppningsvis blir det även många fler väskor snart och så blir jag väl också bättre och bättre för varje väska jag gör. Jag blir sjukt glad och får en liten kick av att skapa något eget. En helt fantastisk känsla.
 
För att vara första väskan så är jag sjukt stolt!
 
 

Just nu

 
 

Gott och blandat

 
Nu ska det sys tygväskor till loppisen nästa helg där jag kommer sälja lite smått och gott.
Kom ihåg att komma förbi och säga hej!
 
 

Tomtebloss och långpromenader i sensommarnatten

 
Igår hade jag en fantastisk kväll. Jag och Lisa åt middag på Bara Vi.
 
 
Så kom maten in som var helt fantastisk!
 
 
Och så lite dessert till kaffet.
 
 
Sen tog vi egentligen en sväng förbi Indigo där jag inte tog någon bild. Men jag sa hej till lite bekanta som var där. Vi tog en drink sen gick jag och Lisa vidare och satte oss på statyn utanför Debaser med varsin folköl och tittade på människor och pratade om hur svårt livet kan vara ibland och lite annat.
 
 
Efter ett tag fick vi nog och tog en långpromenad. Vi gick förbi fotografiska och fortsatte ut mot Nacka sen svängde vi upp mot söder igen och promenerade Folkkungagatan till Björnsträdgård.
 
 
Vi tände tomtebloss, vilket alltid känns lite magiskt, och pratade i flera timmar kändes det som om allt möjligt.
 
 
Sen blev vi trötta och åkte hem.
 

LOPPIS

 
Den 1 September så kommer det att vara en loppis på Årsta Torg och jag tycker att ni ska komma dit och kika på alla bord som kommer ha en massa billiga fynd. Jag och Gabrielle ska dela på ett bord som kommer att ha allt från böcker av olika slag, klänningar, skor och annat smått och gott. Jag ska även försöka hinna göra några vimplar som ni kan köpa där. Så se till att vara där i tid. Band kommer även att spela på scenen.
 
Ni kan hitta eventet HÄR på facebook och läsa mer. Det kommer hålla på mellan 11:00 - 16:00.
 
Hoppas vi ses då!
 
 

Snabbinlägg

Jag hade tänkt att skriva igår men mitt internet ville inte fungera och just nu har jag tyvärr inte tid så det får bli ikväll.
 
Tills dess.
 
 

Fredag Lördag Söndag

I fredags kom jag hem till mor och bakade bullar. På kvällen åt vi middag och fikade. Dagen efter startade tidigt med frukost på balkongen.
 
 
Sedan bar det av till Storfors i Värmland där min moster bor med sin man.
 
 
Efter ca fyra timmar var vi framme. Det blev femkamp med hela släkten.
 
 
Vi delades in i lag och så satte vi igång med de olika grenarna. Det var boll i hink, kasta hästsko, slå ned en spik i bräda, pilkastning och tipsrunda.
 
 
Mitt lag kom på tredjeplats.
 
 
Sen var det dags för middag och kräftor som moster hade fiskat. Jag åt lite av en gudomligt god västerbottenpaj och sen minglade jag runt för att försöka hinna prata med alla som jag inte träffar så ofta. Som min kusin Mona till exempel som bor på Irland.
När klockan var tio kände vi att det var dags att packa ihop oss och åka hem eftersom det var lång väg tillbaka.
 
 
På söndagen så satte jag och mamma oss på balkongen och fikade lite på bullar som blivit över. Jag fick skumma mjölk och så drag vi varsin stor kopp med kaffe och galet mycket skummjölk som jag försökte göra någon sorts blomma utav. En hel del hann vi med. Rensade ut en hel säck och lite till ur förrådet hos henne eftersom jag försöker samla ihop lite saker jag skulle kunna sälja på loppis där jag och en vän till mig tänkte hyra ett bord och sälja bort lite saker. Mer om det kommer snart!
 
 
Vi hade en riktigt härlig helg med andra ord!
 

Höstkänslor

 
Jag vet att det är lite tidigt men jag har börjat få lite höstkänslor. En liten längtan av lager på lager, färgade höstlöv och frisk luft.
Samtidigt vill jag ju inte riktigt att sensommaren någonsin ska ta slut. Jag vill ju ha den här några månader till.
Jag skulle vilja att det bara fanns tre årstider. Vår, sommar och höst. Jag behöver verkligen inte vinter. Det kan vara höst hela vintertiden för min del. Om det måste vara snö något så skulle det räcka med en dag tycker jag och det är väl på Julafton. Men det är ju inte riktigt så det fungerar tyvärr.
Jag har hur som helst börjat göra en höst inspirationsmapp på Pinterest. Titta gärna in om ni vill. Det mesta är klädinspiration, skor, stora halsdukar och lite annat i höstens fina färger.
 
Vad ser ni mest fram emot med hösten?
 

the weight

 
 

Skolstart och pirr i magen!

 
Imorgon börjar skolan och jag kan knappt bärga mig. Det känns lite som när man skulle börja ettan på lågstadiet och man knappt kunde sova, det pirrade i hela kroppen av nervositet. Det ska bli så roligt att komma tillbaka till skolan igen. Gå i de slitna korridorerna. Läsa klotter på toalettdörrarna. Träffa föredetta lärare, nya lärare, gamla klasskamrater, nya klasskamrater. Köpa nya böcker, block och allt sånt. Det kanske låter konstigt för de flesta har uttryckt en beklagande suck när jag säger att skolan snart börjar igen medan jag blir överlycklig då jag får pengar och något att göra om dagarna. Och på allt detta så får jag träffa människor igen.
 
Första lektionen imorgon blir Foto 3 med samma lärare som jag haft tidigare. Så det blir roligt!
På Torsdag har jag Matte på morgonen och Psykiatri på eftermiddagen. Det får jag berätta mer om sen.
Imorgon på kvällen så ska jag även iväg på filmfestival.
Kanske ses vi där?
 

Illustrera mera och lite annat

 
Idag påbörjade jag denna när jag satt och väntade på en gammal barndomsvän till mig som har flyttat tillbaka från att ha bott i Australien i tre år.
Hur länge hon stannar beror lite på men nu har jag snart förmodligen en inneboende.
Hon behöver någonstans att bo och jag behöver spara in lite pengar.
Fler saker som är bra är att ha någon att äta med och umgås med om kvällarna då det kan vara trist att bo själv och inte ha nå sällskap typ annat än när man är ute med vänner och dricker öl eller dyl.
Vi ska göra en provmånad snart.
 
 
Här är hon. Så vi möttes upp idag och tog en långpromenad och en kaffe när denna idén uppstod.
Himla fint. Och vi är väldigt sociala båda två vilket jag tror kan vara ganska passande. Snart börjar jag även plugga vilket betyder att vi inte behöver gå varandra på nerverna eftersom jag inte kommer att vara hemma så mycket om dagarna.
 
 

Texter och hemligheter

 
Nu känner jag att jag har haft perioder då jag fotat, tecknat, läst och kollat på en massa film. Men jag skulle verkligen vilja börja skriva igen, kan dock inte för mitt liv komma på om vad.
 
Om ni inte visste att jag har skrivit texter tidigare och är nyfikna på vad det är så hittar ni dem under texter och hemligheter.
(Om ni vill läsa de texter jag skrivit så skulle jag föreslå att klicka på länken och sen till nyare inlägg längst ned på sidan då jag höll på att skriva en "serie" förut och för att få dem i bästa ordningen så är det enklast.)
 
Så jag tänkte fråga er. Vad tycker ni om att läsa om förnågot?
Lycklig kärlek, krossad kärlek, bubblande vänskap, när vänskap förstörs, om cigaretter och spelningar, hemmafester, hittepå saker. Strövande på gator i Paris och äventyr där man dras med i helt overkliga saker som natten har att erbjuda.
 
Vad skulle ni vilja läsa om? Jag behöver lite inspiration för att komma igång känner jag.
 

Onsdags Outfit

 
En gråmulen regnig onsdag med oskan i horisonten fick jag äntligen användning för mina gummistövlar.
Ja, såhär ser jag ut idag. Skepp å hoj!
 

Kramgoa vänner, såpbubblor och innergårdshäng

 
 
Igår mötte jag upp Boel med crew för lite kvälls parkhäng. Men så började det regna och vi rörde oss till deras kök istället eftersom de bor så nära.
 
 
Snart slutade regnet och de flesta ville ut igen. Jag tyckte dock att det var onödigt att gå så långt då vi nyligen fått veta att de hade en mysig innergård så vi flyttade festen dit istället och fler kom med tiden medan andra droppade.
 
 
En bild på hela gänget.
 
 
Sen blev det värmeljus, massa goskramande och grappa för de som gillar sånt.
Själv skippade jag grappan.
 
Ännu en underbart mysig kväll hos finaste Olle och Boel. Mer innergårdshäng säger jag!
 

Jobb, skola och sånt.

 
När jag inte sitter med penna och ett ritblock i handen så kan det se ut ungefär såhär när jag jobbar nuförtiden.
Men snart är det slut med det och så börjar skolan igen. Längtar!
 
Den kommande perioden ska jag läsa:
 
Matte B
 
Psykiatri
 
Foto steg 3
 
Det ska bli så himla spännande att träffa nya klasskamrater och stöta ihop med gamla i korridorerna och träffa lärarna igen. Tro det eller ej men jag kommer verkligen att sakna min skola när jag är klar.
 

Avsaknad

 
För er som saknar mina illustrationer. Jag har inte slutat teckna men jag kan tyvärr inte visa vad jag har gjort hittills just nu eftersom det är lite hemligt för den som ska få det. Jag ska ju som sagt sälja två tavlor. Men så snart det är genomfört så kommer det tillbaka igen som vanligt.
 
 

Stilleben

 
Här om dagen var jag hemma hos Elin och så hittade jag några väldigt fina saker som jag plockade ihop till ett litet Stilleben. Tänk om jag hade haft det här när jag gick Foto A.
 
 

RSS 2.0