Inglorious Bastards

Hej på er!

Idag är jag inte på topp tyvärr, men jag tänker inte besvära er med det. För jag är här för att försöka uppmuntra till positiva trevliga saker som ni kan få glädje utav.

Så här kommer lite bilder från en film som ja nu utnämner till 2009´s bästa film hittills!



Den är otroligt våldsam och splattig, men de är ju under andra världskriget så, inte allt för konsigt. Men trots allt våld så lyckades Quentin att verkligen underhålla oss med en hel del skrattattacker hela filmen igenom.
Brad Pitt gjorde en suverän roll. Utöver vad jag hade förväntat mig.

Här är lite bildinslag från filmen.



Mélanie Laurent är säkert världens vackraste kvinna. Hon har en sån speciell karaktär och hennes drag är så underbara. Men ja tycker inte att bilderna ens kommer i närheten av hennes roll i denna film. Strålande!




Och sen mästaren till denna storslagna film, vem kunde ana det?


När vi kom ut från biografen var jag otroligt röksugen eftersom jag suttit inklämd på en stol mellan 100 tals människor i två och en halv timme.
Så vi sprudlade med konverserande för att smälta filmen som vi precis sett.
Och där börjar maskinisten. Mannen bokom, ja, bakom, prata med oss.
Efter att ha pratat med honom en stund så frågade han oss om vi ville komma in på ett studiebesök på en fem min innan han skulle gå hem.
Givetvis kunde vi inte låta bli detta!


Ursäktar väldigt suddiga bilder!

Den här marmorväggen som Daniel står vid är, tror jag från 30´talet eller så. Jätte häftig!

De va väldigt coolt även om de kanske bara ser jätte rörigt och så ut. Jag har iaf alltid velat se hur det ser ut och Daniel och Kristian var också pepp!



Här hände det riktigt coola grejer alltså. Så häftigt att få se vart allt går till. Han hade jobbat där hur länge som helst.




Jag får tacka Kristian igen som var jätte snäll och bjöd med mig på den här filmen som en spontan grej.
Underbar kväll!

Translation:

Inglorious Bastards is probebly the best movie of the year! I totaly recomend it. Tarantino has done it and tell me if you seriusly think this isn´t his best movie ever!
The woman you see is Mélanie Laurent, a french actress whom is so beautiful!

And the other pictures are from a toure we got in the room were it all happens. The projectionroom. So cool! We had lot´s of fun looking around. The man who run it had a lot of things from the 30´s wich was really amazing.
So we had a lot of fun and it´s moments like this you just have to grab without hesitation.

Illustrera mera

Just nu så har jag som projekt att hitta inspiration till att illustrera. Jag vet ju att man måste börja med basic. Så jag har suttit och övat mig genom att ur minne försöka teckna en banan, ett äpple, träd, teve, etc.
Men så småningom vill ja ju givetvis bli så pass bra att jag kan göra något i stil med de här.

Helt fantastiska!



Liselotte Watkins - Här kan ni se mer utav den underbara illustratören nedan.







Här har vi lite från Cassandra Rhodin som är väldigt omtalad och bla har gjort illustrationerna på restaurangen East.
East är välomtalad för sitt läge, inredning och otroligt goda mat. Jag kan tyvärr inte säga mer än ytligt om stället då jag inte ätit där ännu. Men trevligt är det! Även om det är ganska dyrt.

Personligen så älskar jag iaf hennes stil och jag vet att många andra känner liknande.

 Den här är min favvo!



Här är en fantastisk illustratör som heter Christina Drejenstam
Hon har den där lite mjukare tutchen som jag egentligen försöker fila bort hos mig själv. Men ja antar att ja kan identifiera mig med henne om någon. Fast hon är grymt bra, de är inte jag.. än.




Och sist, någon ni kanske sett lite här och var tidigare, är  Amanda Mendiant



Translation:

Here are some really great illustrators I like. You can click on the links to see more of the artists.

Mera mys!*

Hej på er igen!

Jag tänkte att jag skulle länka här till min gamla blogg en kategori som iaf jag tyckte kunde vara riktigt mysig. Hoppas att även ni kanske tycker det!


Translation:

Hi everyone! 

A linked here to my old blog. A catagory I thought was real cozy. Hope you like it to!

Projekt!



Snart är det dags att flytta!
Jag både längtar och inte. Jag ska få mitt första förstahandskontrakt, så äntligen är ja in på bostadsmarknaden efter att ha stått i kö i tre år.
Jag ska måla om, så jag velar lite över olika färger.
Kommer att sakna min nuvvarande lägenhet jätte mycket. Vem vill egentligen inte ha en lägenhet från sekelskifftet med knarriga trägolv, dragigt och högt till tak med en jätte mysig innergård.
Men man kan inte tacka nej till ett förstahandskontrakt bara för det och sen lagom till mitt andra löper ut.

Jag tänkte köpa färg här. Säg gärna vad ni tycker. Lägenheten är ganska liten. Underbar planlösning. 28 kvm. Badkarl!

Jag kommer dock att vara rätt fattig ett tag fram över. Dubbla hyror ett tag. Ny färg, förmedlingsavgift. Men vad gör man inte.
Det ska bli så mysigt att pyssla, måla och göra det hemtrevligt så där som det ska vara.

Translation:

I´ll be moving to a new apartment soon and I´m gonna decorate it and make it real cozy.
It´s a small but real nice apartment with low rent.

Bows

Jag har kommit fram till att jag älskar rosetter!

Idag köpte jag tre nya rosetter på Tjalla Malla en gul en rosa och en lila. Nu är jag lite överexalterad, för egentligen vill jag ha en bild på dom och de fanns ingen på hemsidan i de färgerna, så jag får återkomma med det.
Men så här se de ut iaf bortsätt från färgen.



Den i mitten köpte jag, fast den var mycket finare påriktigt tycker jag. Jag tror iaf att det är den.



Här är en bild på mig tagen av Daniel, som är jätte duktig på att fota. Och här har jag på mig en svart rosett som jag köpte på Beyond Retro. Har även en likadan i rött!
Här är två andra coola bilder från den kvällen, jag satte ihop dem.




Jag har ännu fler rosetter. Men jag antar att jag får komma med ett tillägnat inlägg till dem så ja kan visa upp dem.

Translation:

Here are some bows I bought today. I love bows and I´d like to show you sometime with more pictures couse they didn´t have the colors I bought, on the webpage.

Svart Vitt

Mitt huvud har bara sprudlat av idéer och inspiration på senaste tiden. Vilket gör det riktigt mysigt att hänga med sig själv. Det är som att det killar i magen av allt ja tänker på. Hösten som börjar närma sig. Mitt presentkort på Kreatima som jag har kvar och måste använda mig av. Vilket också ger mig ett jätte bra utrymme till att måla lite under hösten om jag hinner emellan bokklubbsmöten och flyttkartonger.
Det hoppas jag verkligen. Det känns lite trisst ibland att jag inte har en bättre kamera. Men med min budget så kan jag glömma det just nu.
Då får man hitta på andra saker istället.

Här hittade jag massa mysiga svart vita bilder från olika håll som jag verkligen tycker jätte mycket om!



Anna Karina



Audrey Hepburn



marilyn monroe



Twiggy




Vanessa Paradis



Syd Barret



Inte en aning, men hon är jätte söt!



Catherine Deneuve

Sen kommer det nog lite ruskiga höstkvällar då man gärna håller sig inne på t ex Stampen och myser med en Ginger Ale till lite Jazz.



Kanske ses vi där.


En liten knuff



Nu börjar hösten närma sig och ja känner redan negativa vibbar i min omgivning på denna årstid och därför vill ja hjälpa till med att minnas att de är väldigt underbart vackert på hösten. Till exempel som på den här jätte mysiga färg glada bilden.



Sen får vi även minnas den otroligt grymma musiken som hjälper oss igenom de lite gråare tiderna när de regnar lite för mycket eller så och därför har ja lite exempel på musik som gör iaf mig glad och mysig innombords.
The Kills som här ovan, Kent, Nouvelle Vague, Simone And Garfunkel, sen är jag en sån där person som älskar Jazz, tyvärr är ja inte tillräckligt inlyssnad på området för att kunna rekomendera något annat än Miles Davis som är otroligt bra Jazz artist. Kan dock vara svårt att veta var man ska börja eftersom han har gjort så otroligt mycket.





Bob Dylon och Twiggy som känns lite höstiga för mig och som får mig att känna att hösten skulle kunna vara helt underbar, Speciellt de regniga dagarna. Det ser helt underbart ut tycker iaf jag!



Sen måste vi minnas den vackra konsten och låta oss inspireras av så väl de bra som de dåliga i vardagen och här tycker jag är tre helt jätte mysiga sätt som ja har hittat andra som gjort det på. Pretty, visst blir man glad!



Film! Film är ett jätte bra sätt att fördriva de där riktigt jobbiga dagarna då man inte längre orkar med de grå. Då kan man försvinna in i filmens värd och vilken skulle vara bättre en sån här årstid än denna helt fantastiska film! Eternal Sunshine of a spotless mind är nog en av mina favorit filmer. Den har allt det där extra och romantiska och mysiga som vi bara saknar i vår vardag. Inte alla, men många av oss glömmer hur enkelt det kan vara att göra dom där små sakerna som kan göra oss så glada.
Och vem ville inte färga håret i massa crazy färger när man sätt Kate Winslet i en av sina bästa roller någonsin?



Och slutligen. Kom ihåg att umgås med vänner, att alltid ha med ett paraply, Just in Case, ta hand om varandra och var vänlig mot dina medmänniksor och för att inte glömma att det är helt okej att drömma sig bort en liten stund ibland.
Det är ju bara att blunda.
Men kom även ihåg att se dig omkring. Oftast finns det massor med fina saker i vardagen som man glömmer bort att se och uppskatta.

KylskåpsmagneterVsBokmärken

Idag vill jag bara passa på att visa lite vad jag brukar pyssla med på fritiden bland annat.
Det här är min senaste kreation som har varit som mest produktiv och väldigt populär.
Jag gör och säljer Kylskåpsmagneter och bokmärken.
Hittills så har jag fyllt mitt kylskåp då jag försökte testa mig fram i vad som skulle vara mest intressant.
Kändis bilder och pin-ups är väl det som har varit populärast skulle jag tro. Jag har gett bort en del presentpåsar med en magnet och ett bokmärke. Det är den perfekta gå bort presenten eller om någon fyller år eller har middag och man har dåligt med pengar eller bara inte kan komma på något. Det har hittills gått hem hos förmodligen alla jag har pratat med.

Kom jätte gärna med förslag på vad ni skulle tycka vara intressant.

Det här är givetvis något som kommer att läggas upp på våran hemsida så snart den har blivit uppdaterad.

ArtvsFashion

Men hittills så får ni det här som smakprov!




Maten var bara som dekoration. De såg så mysigt ut. Jag har inte hunnit fixa till den nedre bilden som togs i all hast med min mobilkamera. Men jag gillar den ändå. Så där har ni det. Så kan det se ut.

Hoppas ni gillar!


Translation:

I make and sell refrigeratormagnets and bookmarks.
Here are a few samples of what it can look like.
Hope you like it!

Höstinspiration

Nu börjar hösten sakta närma sig och kanske är det pga att det trillar ner kataloger som Ellos och H&M i min brevlåda som jag får höstkänslor så här tidigt eller så kanske det också har att göra med att tempraturerna har börjat klättra nedåt och regndagarna har blivit allt fler. Hur som helst så klädde jag mig kanske något optimistiskt i morse när jag gick till jobbet.

Jag tänkte iaf idag bidra med mina top 5 höst favoriter. Saker som ja redan nu känner att ja kanske inte kan vara utan i höst.




Sen var jag inne på www.etsy.com och tittade på massa mysiga saker. Det är så mysigt med folk som gör saker själva!
Där var det iaf en tjej som stickat en kaffe hållare som jag älskar och tänkte dela med mig av en söt bild på den.
Hur gosig som helst.



Translation:

Autumn is getting closer and here are my top 5 must haves this fall.

Modell för en dag

Jag kunde inte låta bli.
Efter att ha suttit i 4 timmar och väntat på att bli sminkad och fixat håret och allt för att bli proffs fotad, av btw världens sötaste tjej, så kunde jag inte låta bli.
Och jag blev riktigt nöjd med resultatet.

Här är lite bilder där ifrån.





Här var min första klädkombination. Jag kände inte att ja fick färgerna att fungera riktigt som ja hade velat när ja stod på morgonen och försökte komma upp med den sista klädvalet som var de första bilderna som togs.
Men tyckte ändå att bilderna blev väldigt bra.





Här var mitt andra klädval. Och några av de bilder jag kanske blev mest nöjd med.




Rutigt blev det sista klädvalet och de var effektfulla och fina absolut, men ja tror de va de bilder ja va minst nöjd med av de tre olika kombinationerna och nej. Ja fick inte göra som ja ville. De sa var jag skulle titta och hur jag skulle stå.


Translation:

Some pics from a, just for fun, fotoshoot.
The pictures in the middle were probably my favorite.
These are some of the pictures that I bought.
The color combinations in the first picture wasn´t that great, but I liked how it turned out anyway.


RSS 2.0