En heldag


Höstlovet började med en tidig morgon.
 
Jag satt tentavakt fram till tvåtiden. Att sitta och inte göra särskillt mycket i ca fem timmar kan vara ganska utmattande. Jag kan inte ens tänka mig hur det var för dessa stackare. Man känner sig dock lite som dagisvakt.
Följer med dem till toaletten och när det är rast. Kollar så att alla sköter sig och skriver i närvaro.
 
Det var fantastiskt fint med alla frasiga höstlöv som virade runt i luften.
 
På eftermiddagen, när jag slutat, tog jag mig till stammishaket för en kopp kaffe så jag kunde piggna till lite.
 
Sen blev det lite ölhäng på Snotty eftersom Daniel fyllde år och skulle firas.
Så tröttheten lades åt sidan för en stund och trotts att jag inte trodde det så blev det en helkväll av det hela.
 
 
 

Igår, idag

Igår.
 
 
Idag.
 

Det här vi kallar livet

Det händer inte så mycket nytt här. Plugg till Matte prov. Ansökt till Universitetet. Livrädd för framtiden och samtidigt nyfiken. Läste ut Animal Farm (bör läsas av er som inte gjort det!) Börjat på "A brave new world" (igen).
Funderar över hur det kommer sig att tjejer och killar inte bara kan vara vänner. Vad förhållanden egentligen byggs på och vad som egentligen är en stadig grund i en sunt förhållande.
Mycket som snurrar runt och försöker få kläm på det vi kallar livet.
 

Rödvinsspill del 2

Här är andra och sista delen tagen med mobilkamera vilket blev lite sämre kvalitet än vad jag fick för mig just då.
Men jag tycker att det uppvisar myshetsfaktorn väldigt bra hur som helst.
 
Och så säger vi à bientôt!
 

15 Oktober

Igår fyllde jag hela 27år.
Solen tittade fram under dagen och letade sig in i min lägenhet. Lisa kom över och hjälpte mig ordna upp köket efter fredagens event. Sen fixade hon kakeldekor i mitt kök. Såhär fint blev det! Visst blir man sådär överlycklig av att ha lite schackrutigt omkring sig.
 
Utav Lisa fick jag även randiga sugrör.
 
Och en jätte fin klänning!
 
Jag vet att det ser ut lite som ett gulligt saltkar, men det är det inte.
Utav Pierre fick jag nämligen en liten rosa högtalare som man kan synka med iPhone eller iPad.
Himla fint!
 
Utav fina Gabrielle fick jag en jordglob från Indiska. Jag samlar ju på jordglober. Har nu fem stycken.
 
Utav mamma och Anders fick jag en underbar parkas som jag önskat mig.
 
Bilder som inte kom med på presenter är ett par skor + två par strumpbyxor från Elin, ett presentkort på Åhléns av Elli och presentkort på H&M utav Magnus. Sånt som är livräddande när man har lite pengar som mig.
 
Eftersom jag fyllde år igår och dagen såg lite blek ut efter Lisa lämnat mig då eventen under kvällen blev inställda, piggade jag upp mig med att köpa en present till mig själv. Ett jätte fint örngott från Åhléns.
Den påminner liksom lite om Landet.
På kvällen så plingade det plötsligt på dörren. Det var min far som inte nådde mig på mobilen så han kom förbi istället för att säga grattis och frågade om jag ville äta middag med dem. Så det ville jag såklart.
 
Utav pappas fina flickvän Melody så fick jag tre presenter.
 
Ett jätte fint pärlhalsband från Phillipinerna (om jag inte minns fel).
 
Jätte vackra pinnar som jag drömt om ett tag nu.
 
Och så en Pin-up kalender. Aldrig har jag nog fått så mycket paket som i år. Det får en att känna sig lite speciell måste jag erkänna. Och jag får givetvis inte glömma att jag fick ett kort utav min underbara styvfarmor med pengar inuti. En livräddare. Bästa present året!
 

Födelsedagsmiddag på Tranan

I lördags gick jag med mina föräldrar för att äta middag på Tranan. Det var så gott att vi alla rullade ned för trappan utanför restaurangen när vi gick därifrån. Här kommer lite bilder på det.
 
Till förrätt åt mor min Skagentoast, styvpappa åt serano och lite annat kött.
 
Själv tog jag smörstekta kantareller på toast. Det var dödligt gott.
 
Folk satt och hade mysigt. Till huvudrätt åt jag musslor kokta i grädde och vin med pommes och aioli till men det blev ingen bild på det.
 
Till efterrätt blev det nektarsorbet.
 
Kaffe
 
Och Creme Brulee
Jag fick ett jätte stort paket, men det får ni se senare vad det inehöll och sen var det dags för notan.
 
 

Rödvinsspill del 1

I fredags hade jag ordnat Fransk temafest. Till det inhandlades fyra sorters ostar, bröd och en massa vin.
Efter jag fått nästan allt i ordning så började de första gästerna droppa förbi. Jag blev så överraskad över att i stort sett alla hade med sig en present till mig. Det här kan ju också ha att göra med att jag inte brukar ha födelsedagsfest hemma hos mig eftersom jag bor så litet.
 
De allra flesta hade randigt på sig. Några kom i basker, andra som de var och Pierre här är ju fransman så han behövde inte anstränga sig så värst.
 
Så här såg jag ut. Randigt, basker och pennkjol.
 
Vi kom fram till att Gabrielle nog hade den mest genuint franska tröjan. Himla söt!
Sen pratades det om franska underkläder, blå bävrar, det spilldes rödvin och drinkar. Otroligt nog mest utav mig tror jag. Den ost jag hade köpt tre utav tog slut först vilket jag får lägga på minnet till nästa gång.
 
Elin var himla vacker i röd basker och fin håruppsättning.
 
Det skålades massor, sjöngs för mig och jag kan inte minnas att det någonsin varit så roligt och mysigt hemma hos mig. Trotts att jag blev väldigt trött mot slutet så ville jag inte att de skulle gå. Så fint var det. Men en efter en började så småning om att droppa av och slutligen plockade jag lite innan det var dags att lägga sig.
Vill tacka alla som förgyllde min kväll! (fast en det inte är dags förn på måndag.)
 
 
 
 

Clara och John

 
Det har varit så mycket bilder att redigera att jag knappt hunnit med att kika igenom allt.
Nu är det sista rycket i skolan och på måndag ska jag få fota min favoritlärare så jag håller verkligen tummarna för att jag får till någon riktigt bra bild som jag kan använda i portfoliet.
Tills dess får ni bilder på Clara och John.
 

Mannen utan ryggrad

 
Med humor och ångest skriver Per Olof Bengtsson om en man utan ryggrad.
 
Jag hämtade ut boken från Hemköp i Bredäng med spänningsfylld förväntan. När jag satt mig på tunnelbanans uppvärmda säte, från personen som suttit där innan mig, så slog en tanke mig.
Tänk om jag hade satt upp den på en så hög pedestal att den omöjligt skulle kunna nå mina förväntningar.
Med nyfiken tvekan så började jag läsa första sidan och blev genast lugnare. Min tidigare erfarenhet är att om första medningen i en bok är bra så kommer det att vara en värdefull läsning.
 
Mannen utan ryggrad utspelar sig till stor del i Stockholm. Det är en historia om ett destruktivt förhållande, ett band som har alla möjligheter framför sig och tunga beslut under vägens gång.
Det jag gillar med boken är att jag många gånger kan relatera till förhållandet som växer fram mellan huvudkaraktären och Katarina som porträtteras som hans milstolpe.
Det blir en problematisk relation som jag ändå kan tänka mig att många kan känna igen sig i om de någonsin klängt sig fast vid en person så pass att det förr eller senare nått sin avgrund. Men boken handlar om så mycket mer. Om bittert svek, vändpunkter i livet, vänskap och livets framgång på både gott och ont.
Jag blev fängslad vid första sidan.
Det här är, som jag tidigare nämnt, boken som jag har letat länge efter att få läsa och jag hoppas finna fler böcker som denna i framtiden.
Frågor kring författaren så väl som berättelsen uppstod på vägen och nyfikenheten växer sig allt större hos mig.
Det ryktas om att det ska komma ytterligare en bok och jag har givetvis mina förhoppningar om att den kommer att vara lika fängslande, upprörande, ångestfylld och rolig som denna bok.
 
Vill ni beställa boken (och det tycker jag att ni ska göra) så är mitt bästa tips att gå in på Adlibris.
Ni kan även följa författarens blogg på Stockholm Under Ytan där ni får läsa om människor i vardagen och deras underliga upptåg.
 

Nördvarning!

 
Jag må vara lite av en nörd när det kommer till filmer och tv-serier.
Det är sant!
Jag har ett excel schema över de serier jag följer, jag är med i filmtipset.se och börjar sakta med säkert närma mig ca 2000 filmer.
Nu har serierna dragit igång igen så jag har mina myskvällar för mig själv vissa dagar i veckan då jag gosar ned mig och betar av mina favoriter.
Tisdagar är en utav mina favoriter. Då har tre stycken uppdaterats.
 
2 broke girls
How I meat your mother
Warehouse 13
 
Snart börjar min hittills ultimata favorit serie Community.
Jag följer lite allt möjligt, men tro inte att det enda jag gör är att sitta fastklistrad framför datorn.
Det är mest utfyllnad utav dötid. Jag bor själv och studerar heltid på komvux.
Mycket tid går åt till att studera, sitta på café och studera. Vara social och sitta på café och lite andra kombinationer utav det. Men så är jag ju hemma en hel del också och inte endast när jag sover och då kan det vara skönt att bara få pyssla om sig lite. Även om jag uppskattar att läsa och pyssla en hel del så finns det ändå tid till annat och det mesta gör jag i perioder också och just nu är det höst och när serierna kickar igång, höstmörkret lägger sig, ljus tänds för att värma lägenheten och te för att värma kroppen, filtar till tårna. Ja då kan det vara skönt med något mysigt att se på. Något som värmer upp själen en liten stund också. Något som får en på bra humör, som döver ensamheten som absurt nog sträcker sig i oändlighet över detta land.
 
Så tycker jag.
 

Självkritik

Modell: John Ax | Fotograf: Jeanette Algeson
 
Såhär i efterhand så måste jag ju erkänna att de två första bilderna har jag beskurit otroligt underligt.
Vet inte riktigt hur jag tänkte egentligen. Sista känns ju lite bättre men tänker även där att det kunde varit bättre.
 

Höstmys


 
Många anser att hösten är väldigt deprimerande eftersom det börjar bli kallt, vi påminns om att vintern snart kommer och det blir mörkare och mörkare om kvällen.

Själv tycker jag att det kan vara väldigt mysigt. Hösten är en tid då jag gärna går med musik i öronen och romantiserar världen som ligger i dimma med gator täkta av dagens regn. Löven färgas och trillar av.
Luften blir friskare och andningsbar, myskläderna kommer fram. De är inte för kallt och inte för varmt utan alldeles lagom. Lager på lager, Te och värmeljus. Böcker som jag inte läste under sommaren ställs på hög, ljusslingorna jag plaserat över lägenheten piggar upp, varma bad som får mig att slappna av. Filmkvällar och middagar med vänner för att inte stänga in sig allt för hårt.
 
Min höstplaylist består av bland annat KENT, Cirkus Miramar, Placebo och Ane Brun.
Det kan tänkas deprimerande men för mig är det magiskt.
 
 
 

RSS 2.0