Boulevard Montmartre

 
Jag snubblade över den här fantastiskt vackra målningen i min jakt på information om expressionismen.
Detta är en målning utav Camille Pissarro. Han var en fransk impressionistisk konstnär under 1800 talet.
 
Jag vet inte om det är färgerna, penseldragen eller hur den illustrerar hur man skulle kunna se en gata ut genom ett regnigt fönster sent på kvällen. Ett fönster där vattendropparna har suddat ut verkligheten och ersatt den med suddig konst. Jag blir helt rofylld av att se på den här. 

Happy-Happy-Happy


Sanningen svider men det är inte långt ifrån precis så här jag ser på det samhälle vi lever i och det äcklar mig.
Den här kortfilmen beskriver väldigt bildligt så som det ser ut och den lyckas även träffa men en väldigt stämningsfull, passande malankoli. Den tar upp det stora problem vi faktiskt står inför idag, en bristande demokrati, ett skämt som är på oss! Alla tjänar inte på de som sitter vid makten och det är en bristande länk i vårt patriarkala samhälle.
 
Efter att se denna kortfilm så finns det så mycket mer jag egentligen hade velat bredda den med men bara på det lilla. Är vi lyckliga? Vad gör oss lyckliga? Vad får oss att tro att vi är lyckliga?
 
Are we really happy, or are we rabbits without brains?
 

Christmas spirit


Varje år så fasar jag inför vintern, inför julen. Jag tappade den där magiska julkänslan för väldigt många år sedan nämligen. Den försvann någonstans ihop med min barndom, långt innan den bör ha tagit slut.
Så här är min lista över fina saker under julen som jag faktiskt ser fram emot!
 
*Doften av nejlikor i apelsiner
 
* Vinterkängor
 
*Raggsockor
 
*Tända ljus
 
*Varma drycker som värmer frusna fingrar
(Te, kaffe, varm choklad.)
 
*Att få mysa in mig i stora halsdukar
 
*KNÄCK!
 
*Julmarknader
 
*Julbak hemma hos min vän Boel
(Ja det är hon som skrev boken "Den nya människan" och ja hon har en ny bok på gång.)
 
 Och det kan ju vara mitt tips till er. Att krypa ihop med en kopp te eller varm choklad och läsa Den nya människan. Jag längtar verkligen till nästa bok. Det är inte en uppföljare men jag har fått höra lite vad den kommer att handla om och jag är super nyfiken!
 

Tuttar tåg och katatoni

Idag var trötthetens dag. Torra smala sträck i badrumsspegeln som sved och behovet av kaffe var allt för stort!
 
När jag kom ut ur biografen såg alla likadana ut. Slöjan av sömn över hela ansiktet och den slappa kroppshållningen gjorde ett avslöjande anspel på sömnbrist och faktumet att vi sätt i en mörk salong med lite för bekväma fåtöljer.
 
Det måste finnas en motsvarighet till John Blund eller är det kaffemonstret? 
 
Nu sitter jag som en liten zombie på tunnelbanan och stirrar ut genom fönstret till och från. Stirrar på ingenting, på världen som susar förbi omärkbart. Lyssnar på killar som pratar om tuttar och allt jag kan tänka på är mat och sömn.
 
 

RSS 2.0