A girl can dreamOm jag var bohem med pengar så skulle jag kanske handla här.

Men äkta bohemer har inga pengar, syr kanske sina egna kläder eller köper väldigt billigt och de kallar sig heller sällan för bohemer.
Ta en titt och dröm er bort i alla fall.


Jag trillade över free people.
De är väldigt bohem inspirerat, vilket jag älskar och därför rekommenderar jag att ni kan kika in här för att få lite egen inspiration. Där får det tyvärr stanna för min del iaf, då det är otroligt dyrt.
Men inspiration går en lång väg. Här nedan kan ni även se deras senaste "reklam" klipp som jag tycker är väldigt vacker och mysig.


Blast from the past(ursäktar att storleken skiljer sig lite på vissa bilder.)

Min hatt har en rosett

Mycket läsning gör huvudet lite trött i kanten.

Mer och mer information ska in varendaste dag och den övriga tiden är det upprepning av tidigare information.

Idag har jag haft Psykologi i två timmar vilket var himla fint. Det är så otroligt intressant på Psykologilektionerna att jag nästan blir lite hoppglad inuti över att gå dit. De måste vara de bästa dagarna i veckan.
Sen tog jag en promenad och införskaffade den här söta hatten som det 30% rea på inne på Hattbaren.
Och inte nog med att den har de mysigaste höstfärger och är rutig, den har den finaste rosett som är inlindad i hatten på något sätt vilket hag tycker är himla fint.
När jag kom hem blev den väldigt mörkt väldigt snart i min lilla lägenhet. Snart fann jag ut att en propp hade gått så jag hoppade upp på en stol, skurvade ut den trasiga proppen och gick med den till affären för att få en ny helt enkelt. Inte så svårt och skrämmande som man kan tänka sig. Även om jag kan tycka att det är lite oroväckande att pilla på proppar och glödlampor så är det inte svårt alls och man känner sig väldigt stolt när man är klar.

Don't look backNi kanske får spola fram lite för att den ska komma igång.

She and Him

Mirror mirrorKlicka på bilden för källa.


Just nu har jag mycket i huvudet.
Saker som ska fixas, sånt som behöver funderas en del över.
Intressen hinns inte med, plugg upptar mycket av den lilla tid en dag består utav.
Jag har aldrig varit sådär jätte bra på det här med självdisciplin, så för mig krävs det en del ansträgning, men även jag ska nog lära mig så småningom.
Men medan jag har lite fullt upp till och från så kanske ni kan hjälpa mig med lite ideér om vad det kan behövas mer utav på den här bloggen.

Vad skulle ni vilja ha mer utav, är det något ni inte skulle vilja ha alls eller något ni kanske saknar helt och hållet?
Bolla gärna lite så ska jag göra vad jag kan för att fylla ut lite mer här när vi kommit fram till något.


Translation:


What would you like more of on this blog?

FeverDet har varit mycket på senaste. Mycket nytt att vänja sig vid och nya intryck.
Ikväll har jag tagit på mig finklänningen och fixat håret. Nu ska jag strax rusa iväg.
Vi ska äta middag på stan och sedan vidare till Berwaldhallen och lyssna på klassisk musik.
Men jag tänkte bjuda på en låt som jag tycker väldigt mycket om och har lyssnat en del på ikväll.

Peggy Lee

Ha en fin fin kväll så hörs vi snart!

Psykologi lektion 02Imorgon ska vi prata om Freud på Psykologin. Även fast det är en lite smått uttjatad punkt för många så tycker jag att det ska bli väldigt intressant.

Detet jaget och överjaget ska bli väldigt spännande och prata om.
Min psykologi lärare har vitt skägg och glasögon som hänger i ett så kallat senilsnöre (som jag är lite avundsjuk på.) Han har rutiga shortor och kisar ofta och kliar sig i skägget när han berättar om de olika sakerna vi går igenom när han ställer frågor till oss så blir hans ögon till små streck.

Berättar man om honom för något som läst något ämne med honom är de dom två första sakerna de nämner i samband med att han är en riktigt härlig lärare. Tisdagar och Torsdagar är de intressantaste på hela veckan och jag försöker alltid att flika in så mycket jag bara kan under lektionerna. Jag hoppas jag får honom i Filosofi om jag som jag funderar på att läsa i andra perioden.


Vad har ni haft för härliga lärare genom åren och har ni någon favorit?

Jag tänkte att jag kunde göra ett inlägg om era favorit minnen från lärare som ni minns som kanske gjort något speciellt för er eller rört er på något annat sätt.

Religulous2008 kom Bill Mahers Religulous, en film som klämmer på en ömtålig tå. Nämligen Religon.

Många anser att det är skämsigt att säga vad man tycker om detta ämne om man inte har en religon.
Andra tycker kanske att det är förolämpande att någon säger något annat än det man tror om man har olika religon.
Politik och krig styrs till stor del av religon.
Den här filmen säger mycket av det där man gärna vill säga men inte vågar och den tar upp det viktigaste av allt men det får ni stanna kvar till slutet av dokumentären för att se.

Bill Maher har lyckats framställa en rolig, skruvad och otroligt provocerande dokumentär om något som många utav oss väljer att ignorera eller tvärt om att ägna hela våra liv åt.

Jag anser att han tar upp många viktiga punkter som vi kan tänka mer på. Här nedan har ni trailern för att få en liten inblick.I too want my life to be like an 80's movieI too want my life to be like an 80's movie. Who doesn't?

Easy A
har kommit. Den är het. Den är rolig sådär så att man trillar av stolen och ligger lite dubbelvikt ibland.
Roligaste High School filmen jag sett sen Mean Girls och den här är baserad på The Scarlett Letter skriven av Nathaniel Hawthorne år 1850.

Och ja! Det är sant. Penn Badgley aka Dan Humphrey är med!
Se Trailern Här!
Jag rekommenderar den här filmen i allra högsta grad. När vi hade sett klart den ville jag se om den på en gång.


Vår, vart är du?Här bjudet jag på lite sommarkänslor.

Vem vet vad kvällen har för spännande att erbjuda.

Vad har ni för äventyr för er på helgerna?

Second day of school.Första lektion när man börjar komvux och läser heltid. Lyssna inte allt för mycket på folk som inte gått i samma skola som du kommer att gå i.

* För det första. Alla har olika tempo.
Någon kanske inte ens tittar i boken och klarar sig helt utmärkt medan någon annan behöver läsa samma kapitel om och om igen innan det sitter.

* För det andra. Det här folk säger att det aldrig är några uppgifter första veckan och att det är rätt slappt de första veckorna över huvudtaget.
Ta ingenting förgivet.

Så där har ni det. Jag ska nu sätta mig med mina uppgifter som jag behöver gå igenom. Idag var alltså andra dagen i skolan och jag har något att göra i varje ämne + extra lektioner som lagts in både torsdag och fredag.

Vi får se om vi ses något imorgon. Annars lär det iaf bli något till helgen.Någon precis som jag börjat skolan eller någon kurs, som känner igen sig lite?

Psykologi lektion 01


(Jag vet att texten inte passar med bilden. Men det funkade bättre.)

-You've been feeling bad in general. You've been feeling depressed?

-Well, I haven't exactly been a ball of joy, Melvin.Så idag har jag haft min första Psykologi lektion där vi bland annat fick lära oss att om man vill lära sig mer om sig själv så kanske samtalsterapi skulle vara ett bättre alternativ.


tillbaka blick 1En liten tillbaka blick på mitt hår för något år sedan när jag jobbade hårt för att få det ordentligt vitt.
Här var i början om jag inte minns fel. Jag hade färgat det några gånger med avfärgning och sedan klippt bort de allra mörkaste som inte gick bort med färg.Lite bohem en sommardag 2009. Många parkbesök söder om staden.
Här hade jag haft i StarGazer som tog bort det sista gula. Sen klippte jag även sidan kort kort kort.De här två är mobilkamerabilder mot slutfasen i min blonda period under 2009. Det var vitt och började bli längre och mer och mer slitet.

Psykologi lektion 00-He created a fuckin' industry. You lie down, you confess your secrets and you're saved. Ca-ching!

-But what if you don't have a secret?

Om Kärlek och lite sånt.Är du i ett förhållande? Ja.
Har du kysst någon idag? Nej.
När går gränsen vid otrohet? Svårt. Jag antar att man sins emellan måste bestämma en sån sak. Men kyss som betyder mer än på skoj eller hej skulle jag nog säga.
Är du romantisk? Ja, det skulle jag säga.
Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Rolig, ambitiös, pratglad, öppen, respektfull, orädd, söt och älskar mig tok tok mycket.
Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Pussig, gosig och busig. Omtänksam och kärleksfull.
Vad är viktigt i ett förhållande? Att man är vänner också, lojalitet, att man har roligt tillsammans, att man respekterar varandra, pratar med varandra och att man lyssnar på den andra. Kommunikation är jätte viktigt och hur svårt det än kan vara ibland så är det värt att kämpa vidare.
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Absolut.
Har du lekt med någons känslor? Inte vad jag är medveten om.

Hur många har du varit ihop med? Där vi kallat varandra pojkvän och flickvän? Oj, fem kanske, men två av dom höll i en vecka ungefär.

En kallade mig i för sin ex flickvän när det tagit slut och vi var tillsammans i två år.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Så länge jag är kär i honom och han i mig och vi har det bra, så vill jag vara i ett förhållande.
Är du en bra pojk/flickvän? Ja!
Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? Hiwa
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Lite yngre än 20 kanske.
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nej, det känns lite väl även för mig.

Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Jag blev mest dumpad. Har alltid haft svårt för att vara den som släpper taget.

Hatar du ditt ex? Absolut inte, men jag brukade göra det.

Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Precis när det tagit slut, men aldrig när det väl gått över en gång.
När du vill ha någon, vad gör du? Påriktigt? Jag gör honom medveten om att jag finns och väntar ut honom tills han kysser mig först.
Bästa raggningsrepliken? Måste vara två "Din lugg är jäkligt snygg, ska vi hångla?" och "Hey, how YOU doin'?". Ingen av dem funkade dock.
Hur skulle den perfekta dejten se ut? Den perfekta dejten? Förmodligen har jag ingen aning. Men jag är sucker för sånt, där killen anstränger sig lite mer. Som att planera picknick i en park, eller vid sjön, på natten med ljus och grammofonspelare. Dansa på kullen tills solen går upp. Ha med en termos med kaffe så att jag inte somnar. Till exempel.
Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv?
Hiwa
Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Ringa Lisa på ströt och gråta förkrossat i timmar.
Vill du gifta dig? Jag vill absolut gifta mig. Det kommer bli en brakfest med de allra finaste.
Vill du ha barn? När tiden känns rätt.
Blir du lätt kär? Kanske det. Förtjust, ja, kär tar ju lite längre tid och oftast har det hunnit ta slut innan man når det.
Vad faller du för? Självsäkerhet, uppvaktning, humor, någon som bär mina kassar, byter min glödlampa/propp och hjälper mig med disken. Inte för att jag inte klarar det utan för att han vill.
Vad är det mest avtändande du vet? Någon som inte säger ifrån när någon annan blir orättvist behandlad, som inte hjälper till där det verkligen behövs, som inte kan ta hand om sig själv, dåligt självkänsla och självförtroende, för klängig och dålig på att kyssas. Någon som trycker ned andra för att må bättre själv.
Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Mycket viktigt! Balans baseras på att man har något gemensamt. Sen kan man även balansera ut varandra genom att vara olika, men åsikter och grund bör vara så lika som möjligt tycker jag.
Har du fått ditt hjärta krossat? Massor.
Hur raggar du? Ögonkontakt är en början. Verbal kommunikation är ett andra steg. Jag är nog ganska direkt om jag vill ha något, men är jag kär så väntar jag ut honom lite mer.
Har du en ”utseendetyp” hos killar? Lockigt hår, ett varmt leende och gärna längre än mig. Men attityd (utan att vara otrevlig) går lång väg.
Vem var din första kärlek? Tim, tror jag.
Vad tycker du om att ligga på första dejten? Är jag seriös så väntar jag.
Vad tycker du om one night stands? Jag hade en period då det var väldigt vanligt förekommande.
Är kärlek allt i livet? Nej nej, men viktigt skulle jag ändå säga att det är. Bland det viktigare. Vare sig det är kärlek till sin partner, sina barn eller föräldrar och även vänner. Kärlek är på något sätt vad som håller oss från att glida isär.små öron, dofter och minnen från förr

Era kommentarer på mitt förra inlägg var så fina att jag ville dela med lite.
Minnen behöver inte vara att det som kanske överlag inte var så bra. Det är dom där små ljusglimtarna när det är lite bättre, lite mysigare och värt att kämpa vidare just för att det är så fint att det nästan gör ont.

Anonym
min mormor jobbade i en kaffeaffär när jag var liten. varje gång jag var i stan med mamma gick vi in och jag fick äta så många bitar av deras finaste chokladkola jag bara orkade. kommer nog aldrig att sluta att älska doften av kaffe.


Catrin.
Jag bakade jättemycket med min mamma. Jag brukade lägga örat mot bakmaskinen som malde och doften av jäst & kardemumma nådde näsan. Det var fint.

Jag har faktiskt fått ta över den bakmaskinen så nu är det min dotter som lägger sitt öra mot bakmaskinen när den kör igång.


V.
När jag var liten låtsades jag ibland vara sjuk för att få följa med pappa på jobb istället för att vara på dagis.

Och fast han är kontorsman och viktig fick jag följa med på möten och springa mellan alla skrivbord. Hans väggar var fulla av mina teckningar och kort på oss barn och min pappa alltså, åh.

(bara en sån sak som att han sjunger med jens lekman i köket när han lagar mat!)

En svunnen tidNär jag var en jätte liten flicka mellan ett och spring ålder så jobbade min mor här.
I Hötorgshallen hade dom längst in en liten brödbutik som inte längre finns kvar men jag är ganska säker på att den lite större som låg bredvid fortfarande finns.
Tanterna i butiken bredvid brukade nypa mig jätte hårt i kinden och berätta hur söt och stor jag blivit.
Doften i hallen var alltid underbart lugnande. Alla de bästa dofterna på en och samma plats. Ibland på helgen så köpte min mor med mint choklad i storlek av en femkrona. Det var bland det bästa jag visste. Sånda dagar var bland de bästa dagarna. Alla kunder var alltid så vänliga och tittade nyfiket på mig när jag satt i butiken på golvet på en liten kudde och tittade nyfiket tillbaka.

Har ni några fina minnen från när ni var små?

Nyår 2011 i bilder
(Bilderna är tagna med vackra Ellis kamera.)

Ett paraply till den som behöverHär är min senaste illustration.

Translation:

My latest illustration.

Summering av 2010Det nya året började precis här. Jag hade orange hår och det var min och The Scientists första nyår tillsammans.I Februari var det dags för Oscars galan som varje år. Detta år hade Åsa gjort en vacker tårta som vi envist försökte äta utav. Den var gjord på smörkräm och var mest för fint.Sen blev jag mörkhårig igen.Jag ställde upp på fotografering då Sofia behövde modeller.Jag och Hiwa hade frusen picknick i Vitan.Vi firade Josefin med middag på Tranan. Utsökt mat och mysig stämning.Magnus fyllde år och honom firade vi med att ha picknick i Vitan. Nu hade det blivit sommar och behagligt. Senare gick vi vidare till Trädgården och avslutade med öl och en stor tallrick pommes på Carmen. Fin fin kväll!Jag Lisa och The Scientist drog ut till Universitetet och hängde på Popdakar.Snart var det Midsommar afton som vi firade ihop med vänner i Hökarängen.Lisa fyllde år och jag smet över till henne med två stora paket, en flaska cider och en påse gifflar för att fira lite.Jag satte upp mitt första hissforum. Så här såg det ut.Upptäckte att icas egna strutar var väldigt små och fyllda med chokladglass. Kan det bli bättre?Lovisa kom och hälsade på lagom till Lisas födelsedagsfirande. Vi strosade runt på söder. Åt middag på Carmen och slutade upp på Nytorget med Tårta, Slushies och Kaffe med gott sällskap.
(Gå in på Lovisas blogg för att se hennes vackra foton. Hon är riktigt duktig!)Snart började det närma sig den stora dagen och Anna hade möhippa. Hon fick smälla ballonger med sina ex på och av oss fick hon en bok där vi berättar hur vi lärde känna Anna och lite minnen.Otroligt lite parkhäng detta år. Men lite blev det och för det mesta med Big Red och The Scientist.
Här hamnade vi i Hornstull. Hittade på historier om folk omkring och låg i gräset och skrattade.Det var sen dags för den stora dagen. Anna och Roberts bröllop. Det blev en underbar kväll att minnas.
Massor med mingel, dricka, snittar, vacker utsikt, underbara människor och dans dans dans!Här började det bli lite kyligare men än var inte sommaren över. Vi åt middag på Snotty. Anna kom och tittade förbi. Sen promenerade vi alla tillsammans ned till Skanstull där Popaganda pågick.Vi satte oss utanför och konverserade, mös ihop oss, försökte döda så många mygg vi bara kunde få tag i och lyssnade på Belle och Sebastian. Nostalgi.Ungefär en månad innan jag fyllde år så hade mina vänner bestämt sig för att de skulle ha en överraskningsfest för mig. Överraskad och förvirrad var bara förnamnet av vad jag blev. De satt hemma hos mig och väntade och sen drog de med mig hem till A och R för att duka upp en hel meny med fina saker som ni ser här på pappret.
En otroligt lyckad kväll!Jag och Daniel var ute och fotograferade hösten med hans och min kamera. Min fick jag i present på överraskningsfesten av min pojkvän. En mintgrön Diana Kamera.Ungefär en månad senare fyllde jag 25år. Det firades med att dricka öl med vänner på Snotty för att sedan gå vidare och möte upp fler vänner på Debaser. Kanon kul kväll och det kändes som om vi var de ända där. Alla andra var bara en del av inrednignen ungefär.Utekväll med Elli kan se ut lite såhär. Vi tog en krogrunda. Började med Sushi och fortsatte med öl på Indigo, vi avslutade kvällen på Debaser medis.Vi hade ju betydligt fler bokklubbsmöten än från denna. Men det här var den senaste.
Lisa hade gjort utsökt laxtartar, risotto till varmrätt och Marängswiss till efterrätt.Jag och Daniel var hos Tess på Röd soffa fest. Såhär kunde det se ut.Jag och The Scientist var över hos kusiner och hade det mysigt. Här är AG som bakar pepparkakor med Åsa.Debasers Julfest bjöd på många event under kvällens gång.Boken med min novell i kom tillslut hem till mig.Och avslutningen på året. Elli och Manges balkong med Tomtebloss, dricka, kramar, skålar och Gott Nytt År!

Every book has a story

Idag är dagen efter dagen efter nyår och då ligger man gärna hemma i sängen och läser en god bok med en kopp te eller kanske sitter på ett lugnt café.
Jag tänkte idag visa upp några av det kommande årets böcker som jag har som mål att läsa ut.Just nu håller jag på med den här boken som jag kommit ungefär halvvägs på. Det är vår bokklubbsbok till nästkommande möte och än så länge måste jag även säga, väldigt läsvärd.Jag läste Sputnik Älskling och blev inte riktigt lika frälst som alla andra. Men jag gillade känslan och vissa av karaktärerna, vilket gjort mig mycket nyfiken på den här boken som står och väntar i bokhyllan.Denna bok fick jag låna för många år sen av en vän till mig. Jag kom ungefär halvvägs innan jag gav upp. Detta var någon gång under gymnasiet som jag gav mig på det försöket.
Ända sen jag lämnade tillbaka den så har den lämnat ett tryck av en käsla efter sig och den skriker åt mig att läsa klart den. Den är inhandlad och så snart jag känner mig lite mer redo så ska den öppnas upp på nytt.Jag läste om den här boken i en annan bok för många år sedan och sen dess har den förföljt mig i tankarna.
Karaktären i den boken var så fängslad vid den här romanen att jag bara måste läsa den själv för att se.Ibland behöver man bara läsa en riktig klassiker.Kultlitteratur är även ett måste.Det pratades mycket om den här boken i en av mina favorit filmer. Jag blir så lätt nyfiken på böcker om de nämns i andra böcker som jag älskar eller filmer som jag inte kan slita mig ifrån. Då skriver jag upp namnet och om författaren nämns och sen jagar jag tills jag hittar boken.Mer Kafka är ett måste och den här boken har jag hört lite om. Så pass att jag blivit sådär jätte nyfiken.En riktigt underbar och myspys bok från vad jag har hört och sånt uppskattar jag.Ännu en klassiker och efter att ha läst lite om den så känner jag även att den har blivit ett måste.Det här är en av mina favorit författare. Hon skriver på ett kittlande magiskt vis som alltid gjort mig lite trollbunden vid hennes böcker.
Just den här boken har aldrig tilltalat mig förut för jag förstod aldrig vad den skulle handla om och framsidan gjorde inget för mig. Men jag snubblade på en bakside text för ett tag sen och insåg att det här kommer bli ett säkert kort under 2011. Den handlar om olika Gudar som tex Atlas fast ur ett helt nytt perspektiv och den ska hålla samma magiska humorfyllda anda som de tidigare Jeanette Winterson böcker jag läst.


Jag tror att 2011 kommer bli ett fint läsår om jag lyckas kombinera det bra med diverse skolböcker.
Vad ska ni läsa?

Hej då 2010, it's been fun!Jag började den 31:a med att läsa lite i den nya söta boken. Här är en liten snutt från början på min novell, fast jag måste säga att jag blev mest nöjd med mitten och slutet.Fram mot kvällen bar det av långt ned på gröna linjen för att äta middag hemma hos Elli och Magnus.
Dom hade pyntat jätte fint och middagen var gudomlig! Allt utom sillen var veg och vi åt tills vi blev så mätta att vi knappt orkade röra på oss. Kanske får ni se lite mer bilder längre fram.Och sist men inte minst så vill jag visa lite teasers på klänningen jag hade på mig på nyår.
En klänning i spets från Gina Tricot. (Min kamra ger den dock inte riktigt rättvisa. Den är väldigt kinkig med ljussättning.)

RSS 2.0