Oscars Galan 2011


Host för Oscarsgalan 2011, som sänds inatt, är James Franco och Anne Hathaway.
I år står det mellan filmer som;


Där jag håller för såväl Colin Firth i bästa manliga huvudroll som Geoffrey Rush i bästa manliga biroll.
Helena Bonham Carter är även nominerad till bästa kvinnliga biroll. Trailern kan ni se Här.


Även James Franco är nominerad i bästa manliga huvudroll. Klicka på bilden för att se trailern.


Ännu en storslagen favorit i år som många tror kommer ta hem många priser är Black Swan med Natalie Portman som här är nominerad bland annat i kategorier som bästa film och bästa kvinnliga huvudroll.
Regisören till Recream for a dream som många säkert känner till sedan tidigare. Klicka på bilden för att se trailern.


En annan film som jag är väldigt nyfiken på är Blue Valentine.
I denna film är Michelle Williams nominerad till bästa kvinnliga huvudroll.


I filmen The Kids are All Right kan vi se Annette Benning som är nominerad i kategorin bästa kvinnliga huvudroll.
Annett Benning har vi tidigare sett i American Beauty och Running With Scissors som båda är några utav mina favorit filmer.

Ikväll ska jag åka över till kusiner och mysa ihop oss, det blir snacks, massa prat, Scorepads och Oscars galan så länge vi orkar hålla ögonen öppna.
För de som är intresserade sänds Oscars galan på kanal 9. Försnacket och röda mattan börjar redan klockan 23:00 men själva galan startar 02:30 är det sagt.
Egna Scorepads kan ni skriva ut på Oscars egen hemsida HÄR.

Att försöka fast det gör så ontIbland är det så jätte svårt att få till de rätta orden och man fastnar i någon form av lop i huvudet och kommer inte ur den. Idag har min talförmåga satts på prov mer än en gång vilket har varit väldigt besvärande. Det är ibland nära till tårar just för att orden inte vill komma ut även om bilden av vad man vill förmedla är så klar i huvudet.
Varför blir det så?

Jag vet inte varför men ibland vill tankar och tal bara inte riktigt hänga ihop, den ena går för fort och den andra går inte alls. Men jag har också kommit fram till att försöka är bättre än att inte säga något alls. Ibland måste man bara verkligen försöka fast än det står stilla, fast än det gör ont att försöka, fast än det inte vill komma ut några ord som passar. Ibland finns det bara inte ord som passar, men om man försöker så går det ibland ändå och det tycker jag känns himla fint.

fingertoppar leker med en förbjuden cigarettVi brukade sitta ute i lekstugan på gården när mörkret fallit ned över hustaken. Hon med de långa blonda håret tog upp en cigarett och la den framför våra ögon på det lilla bordet emellan oss. Jag log tyst och tittade ned på de dammiga golvbrädorna hon med det långa blonda håret stoppade ned sin ena hand i jackfickan och tog upp en tändare. Titta, sa hon. Hennes fingrar lekte över tändaren, de vred det lilla hjulet åt motsatt håll från vad man skulle för att tända den. Hon tömmde ett osynligt innehåll i sin andra hand sen klickade hon igång en liten låga och strödde det osynliga innehållet över tändaren. Det glittrade i luften ovanför lågan. Jag såg förbluffat på henne.
Där satt vi i den kalla natten, delade en förbjuden cigarett och turades om att göra stoft till glitter över en enslig liten låga.

secret #??När Kelly Osbourne kom med singlarna "Papa don't preach" och "Shut up"  år 2002, då höjde jag tven så mycket jag bara vågade och hoppade runt hejdlöst på möblerna samtidigt som ja sjöng med i refränger.
Det är en av få saker jag kan sakna ibland med tonåren.
tio.nio.sex.tre.två.ett.

10 FAVORITER
Färg: Dimblå.
Mat: Potatisgratäng. Stek. Tapas. Musslor.
Band: The Kills.
Film: A love song for Bobby Long.
Bok: 100 years of solitude.
Sport: Räknas det att skojbrottas med The Scientist? Annars typ Vattenskidor kanske. Tycker inte om sport särskilt mycket.
Årstid: Vår, då man inte behöver en jacka förutom kanske en tunn på kvällen och Höst som i att man fortfarande kan ha högklackat om man vill.
Veckodag: Jag har ingen speciell dag sådär. Antar att Tisdagar och Torsdagar kommer bli min favorit förutom Lördagar.
Glassmak: Choklad rakt av!
Tid på dygnet: Lördagsmornar när man vaknar bland mörka lockar på hans axel och gosar in sig lite till och blir pirrlycklig i magen för att man kan dra sig lite extra.

 

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Lite snuvig och lätt irriterad.
Smak: Ingefära te.
Kläder: Svart tröja, randiga pyamasbyxor och mys tofflor.
Bakgrund: Hurricane med Bob Dylan och en klarblå himmel utanför.
Nagellack: Inget.
Tid: fjorton.femtioåtta.
Omgivning: E4 utanför fönstret, en lite små stökig lägenhet, ett påbörjat pussel på golvet.
Irritationsobjekt: Opedagogiska lärare, att inte förstå uppgifter man får i skolan och inte heller kunna få de förklarade. Lärare som bara läser boken innantill och inte kan något utanför den.

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Nja. Vet inte. Kanske.
Brutit mot lagen: Ja, de har väl de flesta någon gång i af.
Blivit arresterad: Nej.
Badat naken: Ja.
Varit med på TV: Inte vad jag minns.
Kysst någon du inte känner: Mer än en gång.

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: The Scientist. Lisa. Min mor kanske.
Du tycker om: Regn mot fönsterrutan. När man gör saker tillsammans t ex diska, tvätta, laga mat, promenera, läsa och sånt där.
Du inte gillar: Storm. Lögner och att bli besviken. Att bläddra genom telefonboken och ingen svarar.

2 VAL
Kaffe eller te: Just nu säger jag te.
Vår eller höst: Höst tror jag. Fast just nu Vår!

1 ÖNSKAN:
Tre årstider. Vår sommar och höst. Det är mer än nog.

(listan minns jag inte var jag fann, har väl gått runt en del tror jag.)


Psykologi lektion 03
Jag klarade mig genom provet, vad jag fick var lite luddigt men det var klart godkänt i af.
Vår lärare sätter poäng men inte betyg per skrivning, har jag nu fått veta. Han kommer i slutet av kursen att sammla ihop alla poäng och dra ett betyg baserat på skrivningarna och hur aktiva vi varit på lektion och hur mycket vi har visat att vi förstått.

När jag bröjade den här kursen så var svaret på mitt mål ett stort MVG. Jag kände mig som Hermione på lektion, hela tiden handen i luften och hela tiden antecknandes och pratande. Men efter första skrivningen smög mitt mål om MVG ned till ett VG. Kanske har jag fortfarande hopp om mitt MVG, kanske kan jag i af vara nöjd om jag klarar mig genom kursen helskinnad. Det känns svårt att veta också när jag inte vet vad jag var bra på och mindre bra på, på skrivningen.
Fast jag gillar fortfarande våran lärare. Det är svårt att lära allt på en 50p kurs där de snålar med undervisningstiden. Jag tycker vi har en väldigt lärorik undervisning ändå jämfört med andra kurser jag går.

Jag fortsätter hålla handen uppe och talförmågan klar och aktiv så gott det bara går.

mysiga tisdagsbloggarKlicka på länken för att se när han målar ett av sina fantastiska porträtt. Igor+AndréSpruckna Bomullsdrömmar skriver fantastiskt vackert i kombination till upplyftande bilder som allt bara får mig att längta ännu mer till våren. Jag skulle gärna sitta på en brygga med henne och plaska med bara fötter en sommardag och prata om stora viktiga saker.En utav mina favoritbloggar är Simply Breakfast. Här kan ni se frukost porträtteras på de mest romantiska vis och kanske även få en liten inspirationskick på vad ni kan göra till frukost.
Den sista bilden var en läsare som skickade in till den här bloggen.

Jag måste säga att den påminner mycket om min egen frukost, på sommaren sittandes på bryggkanten med vattnet kluckande mot klippan, en rykande kopp kaffe i handen och en cigg i den andra. Jeansen uppkavlade till knäna och bästa vännen ligger bredvid med ciggen i mungipan och letar efter figurer i molnen som seglar förbi.UgglanI Torsdags förra veckan var jag och E ute och tog några öl på söder och så tyckte vi att det var på sin plats med gaming, så vi gick till ett ställe under jorden som heter Ugglan. Det känns lite industri möter restaurangbranschen/spelhåla.
Där finns Boule, Biljard, Foosball bord, air hockey och lite annat. Air hockey hade jag inte spelat förut och det var riktigt kul. Rekommenderas!

Här får ni några snygga bilder på E från hennes mobilkamera.

BlankJag vill sy.
Jag vill skriva.
Jag vill teckna eller illustrera.
Jag vill läsa böcker.
Jag vill köpa nya kläder.
Jag vill dricka te och prata med min bästa vän om kvällarna, utbyta tankar och perspektiv på saker.
Jag vill gå ned i vikt.

Ibland kommer inspirationen flygande utan att du bad om den och ibland måste man kämpa för att få fram den och för att hålla den levande.
Kan det vara att man bara inte orkar? Är det första steget som egentligen är det svåraste?

Vad brukar ni göra för kreativt?

Matematik prov01Jag brukar önska att jag var bättre på Matte. Att jag förstod det sådär som jag upplever att andra gör.
Jag ser upp till andra som får huvudräkning att verka simpelt och idag fick jag tillbaka mitt första prov på mattekursen. För en gångs känner jag att jag kan också. Jag fick G+ och väldigt nära till VG.
Tyvärr kändes det inte alls bra på mitt psykologiprov igår. Vi får se när det kommer tillbaka om jag vågar berätta hur det gick men jag håller andan tills dess.

LängtanMina vår och sommarskor gråter för att inte får strosa längs bar mark. Jag är säker på att jag hörde en liten snyftning här om dagen från garderoben. De behöver få dansa, hoppa i vatten pölar en regnig vårdag, de behöver få ligga och sola sig på klippan medan jag badar när vattnet blivit varmt. De har känslor och drömmer de med.Bubblor är ett fint vårtecken. Under vår och sommar så brukar jag blåsa bubblor ut genom fönstret, när jag sitter i parken eller när jag går barfota på asfalten en lite varmare dag. Jag har en liten förhoppning om att de fladrar iväg och glädjer även andra som passerar.Våren ger oss hopp och får våra drömmar att kännas lite verkligare.

The weightDet känns som det enda jag gör just nu är åker fram och tillbaka över stan, pluggar och sover när det finns lite tid över.

Idag har jag haft Matteprov. Igår satt jag uppe och pluggade matte till kl halv elva på kvällen. Jag har kännt mig stressad och relativt nervös hela dagen och imorgon är det dags för Psykologiprov innan jag får andas ut en liten stund. Nu måste jag snart bege mig igen för att åka över stan och plugga lite mera.
Håll tummarna för mig imorgon. Jag vill verkligen få så bra som det bara går på det här provet.

Vad känner ni är bra att tänka på eller kanske göra när det börjar bli lite mycket på en gång?
Har ni några tips till en nybörjare?

Vinst!Det blev vinst på inte bara en utan två söta små CupCake skålar som jag har trånat efter väldigt länge!
Åh, de ska bli så fint med dem i min hylla!
Butiken som hade aktionen finns på Tyresö och heter Littleshop om det skulle vara någon som undrar.
Det verkar tyvärr inte som om de har någon hemsida men dom säljer saker med lite shabby chic stil.

Translation:

I won these super cute cupcakes!

Designa ditt SL Access-kortJag är med i SLs tävling om hur Access kortet ska se ut. Jag bidrar med mitt paraply. Dock är inte hela bilden med.

Jag brukar inte göra sånt här. Men gillar ni mitt bidrag vore det jätte kul om ni vill gå in och rösta på det Här!

Man kan rösta en gång per dag och varje vecka tas tre bidrag fram som får fortsätta att tävla mot varandra sen.
Så rösta på. Ska bli skoj och se hur det slutgiltiga kommer att se ut!


ConfessionsJag måste erkänna att jag alltid varit lite rädd för att handla saker över nätet.
Jag började långsamt med H&M och Elle. För ett tag sen fortsatte jag med Bokus men nu, nu har jag gjort något jag aldrig skulle gjort för ens ett halvår sen.
Jag har gått med på Tradera och budat på den här jätte söta CupCaken.
Det är ca 5 timmar kvar på budtiden och hittills är jag den enda som budat!
Wish me luck!

Have a look aroundNu tänder jag lamporna en stund och så kan vi ta en titt omkring, fast bara lite, här hemma hos mig. Jag har fått en del efterfrågningar om hur det ser ut hemma hos mig så nu får ni en liten inblick.
Här är mitt kök sett utifrån "Biblioteket/Alkoven".Här är en av mina favorit saker i köket. En hylla med min jätte fina retro radio.
Nästan alla mina porslins cupcakes och för att pryda lite en ljusslinga i rosa.Här är mitt ena, lilla skafferi som alltid står öppet. Kanske stänger jag här till sommaren.
Här har jag frasvåfflor trotts att våffelgärnet inte finns här just nu. Mina kryddor och lite snabbtillagat.
På hylla nr två har jag lite te av olika slag och en jätte fin present som jag fick av en tjej som heter precis som jag. Hur fint är inte det då!? En flaska med en egengjord etikett, hemma gjord körsbärslikör och på baksidan och framsidan står allt på franska. Så himla fint och omtänksamt. Tack igen söta du!
Högst upp har jag en Geisha som var en inflyttningspresent från min underbara kusin, lite cupcake formar och en pipa.Släcker vi lite en stund så får man till det där med mysigheten lite bättre och så kan man sätta på min radio som alltid står inställd på Vinyl förutom på Lördagar vid 10:00 då den står på P3/Melodikrysset.Något som jag märkt blivit markant i min lägenhet är att jag hela tiden hittar nya små söta saker omkring som jag inte placerat där de är. Det kan vara uppmuntrande ord på söta små lappar på spegeln eller en polkagris som legat i min ficka lite för länge och nu plötsligt tagit sig upp där en dörr en gång skulle sitta. Som att ha sin egen lilla snälla hustomte. Jag vet nog vem du är.När jag lägger mig i mina lilla koja för att sova så ser, väggen mitt emot där jag har huvudkudden, ut såhär.
Små stjärnor lyser upp. En flagnad klocka som tickar mig till sömns och går lite snett. Böcker som jag läst ut.
De kommer bytas ut så småning om till att hyllan bara innehåller de bästa böcker jag någonsin läst.


Det var allt för nu. Hoppas det stillat behovet litet.


Translation:

Some of you were asking me how I live and what it lookes like. So here you have a little sneak peak. Enjoy!

Me and my armyMe and my army

Imorgon har jag Etik och Livsfrågor direkt på morgonen.
Då ska vi ha tvärgruppsdiskussioner där vi har specialiserat oss lite inom ett område. Jag valde Behaviorismen, några av de andra som fanns att välja på var Psykoanalysen, Eexistentialismen, Humanismen, Feminismen, Kristendomen och Biologismen.
Vi kommer alltså blanda ihop de olika i grupper för att sedan diskutera utifrån de vi läst om.

Jag längtar tills det går att göra sånt utomhus på gräsmattan i vårsolen i parken eller på skolgården. Lägga ut en filt och säga till klassen att nu går vi ut och diskuterar, ingen mår bra av att sitta inträngda i ett litet klassrum och känna press på att kunna veta och säga så mycket som möjligt. Det blir lite mer fritt och lättsamt om man vistas utomhus tror jag. En trevlig tanke i af. Hoppas hoppas att det blir vår snart.

RSS 2.0