Fangirls


Vi fick ett varsitt sms från Lisa om att nästa Lördag så skulle vi vara bekvämt klädda och redo att gå klockan 09:00. Jag fick order om att åka hemifrån halv tio så det gjorde jag och begav mig på tunnelbanan hem till Lisa där vi möttes upp allihop. När vi kom in i köket så möttes vi av detta.


Vi skulle äta en underbart vacker brunch tillsammans. Det serverades "svensk sushi", lax på fat, smoothies i söta röda glas. Amerikanska pankakor med sirap och bär till, bacon och melonskivor.



Vi fick alla ett varsitt armband som var likadant. Ett sånt som man kan hänga på berlocker av olika slag.


Sen var det dags för påskpyssel. Underbart pastelligt påskpyssel.


Det blir ju lätt lite rörigt när man pysslar men sånt kan ju vara fint också.


Här är Lisas påskkort och min höna i working progress. Jag dedikerade en till Fredrik Strage.


Mycket fina saker kom tyvärr inte med på bild men det här var Åsas söta små figurer. Hon gjorde även ett jätte fint påskkort som jag blev jätte imponerad av. Fantasifull och vacker. Men någonstans på vägen så kände vi att saker började ta slut och att vi ville ha mer så vi släppte allt en stund och åkte iväg till Skärholmen för att gå på Panduro och köpa lite mer pyssel.


Här har ni Lisas söta höns. En flicka och en pojke, vilket jag vet blir lite inkorrekt men det spelar ju ingen roll.


Här var min fina bokstavs höna som jag gjorde och blev väldigt nöjd med.


Här posar de för kameran. Men mycket mer blev gjort, vi gjorde äggkoppar och äggdekorationer som vi målade och platta äggdekorationer som vi målade och även en söt liten Harry Potter höna blev gjord. Konstigt nog fastnade han inte på bild dock.


Såhär blev Strage när han var helt klar med en The Clash T-shirt och pennan i högsta hugg.


När mörkret hunnit lägga sig var det dags för Earth Hour och då tände vi massor med värmeljus och satte oss för att äta en god middag.



Kvällen försvann och sen var det dags att gå hem. En helt fantastisk dag tillsammans med fina vänner.
Bästa överraskningen ever.

"Vad är meningen med livet" - "resan"



Ikväll blir det barhäng med filosofiska diskussioner och imorgon har jag inte den blekaste om vad som kommer hända vilket känns riktigt spännande. Flortunn har planerat något åt oss, en suprise av något slag.
Jag börjar vänja mig vid det här med överraskningar. Hon är en pålitlig person på det sättet så jag lämnar lugnt över min Lördag i hennes händer. Mer om det blir det sen kanske. Får se om jag kan få till några bilder så ni kan få vara med lite också.

Jag bjuder även på en liten peppig Playlis eftersom det är Fredag.

Through The Roof

I donno



Just nu känner jag väldigt mycket såhär. Men för första gången på väldigt länge så känns just det helt okej.


Sommarkurs?



Just nu sitter jag och kikar igenom kursutbudet på min skola. En gång i tiden var jag väldigt intresserad utav foto.
Jag kommer behöva en media baserad kurs för att få behålla mitt betyg i Datorkunskap som jag fick på Gymnasiet, annars kommer det att gå ut och då behöver jag ta om kursen. Men jag kan balansera upp det om jag tar en media kurs och jag funderar på om Foto skulle kunna vara en sådan kurs och om jag kanske bör se om jag kan ta den på sommaren i så fall.
Jag vet att deras kurser under sommaren är något kortare. Men desto mer finns det att fotografera när knopparna börjar komma och gräset kikar fram ut från snödrivorna. Dammet som sopas upp från gatorna med vinden och för att inte tala om körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Hur inspirerande kan inte det vara att få göra då?
Under nästa vecka ska mitt mål vara att boka tid med studievägledare igen och försöka lägga upp lite nya planer.

Har ni något tips om vad man skulle kunna läsa för en inspirerande kurs?

(Den får gärna vara personutvecklande också.)

hejdå du långa vinter.


Igår rensade The Scientist ur sin telefon och då passade jag på att norpa några bilder jag ville visa er.
Här är min guddotter på julbak hemma hos mina kusiner. Här bakar hon pepparkakor.


Här har jag och The Scientist precis slagit in alla Julklapparna som skulle med oss. Här är två av de som är klara.


Och så långt efter Jul så var det dags för spelkväll hemma hos Anna och Robert. Jag tyckte det här spelet var så himla snyggt!


Sen var det iväg på konsert med stråkorkester. Himla maffigt! Det bör alla göra i af någon gång i sitt liv.


Efterrätten här om dagen efter en mysig fredagsmiddag med The Scientist.

Whisper the Answer


We♥it

I huset där jag bor


I huset där jag bor doftar alltid god mat på tredje våningen, där hörs glatt skratt och prat när man passerar med hissen på väg hem när någon ska av.
I huset där jag bor är det väldigt lyhört. T rusar ut från tvättstugan och drar med mig in i ren förskräckelse. Hon säger sig ha hört någon vråla och skrika "Släpp ut mig!"
Jag ser mig skeptiskt om i tvättstugan och hon nämner att hon inte är galen och att hon inte vanligtvis tror på spöken, men att just nu vet hon inte vad hon ska tro. Hon ser sig förskräckt om kring och jag försöker lugna henne med att det är rätt lyhört och kanske är det bara någon granne ovanför som bråkar och stökar.
Hon ser fortfarande inte riktigt helt nöjd ut när jag lämnar henne vid hissen så jag säger att det bara är att plinga på hos mig om det händer något obehagligt igen. Hon andas ut och verkar lite lugnare, så jag säger hej då och tar hissen upp till mig.
I huset där jag bor, där hälsar vi alltid på varandra även fast vi inte vet den andras namn, vissa pratar glatt i hissen och andra föredrar att stå helt stilla och inte andas ett ord.
I huset där jag bor sätter jag ibland upp ett hissforum för att skapa lite stämning.
I huset där jag bor finns en glad hiss och en deprimerad hiss och ibland vill inte den deprimerade hissen att man åker med den, men säg några snälla ord och insistera att allt blir bra så ska du se att du får åka med du också.

tanken av att tankar kan limma varandra

Hon tänder en cigg i rulltrappan på väg upp till perrongen på Centralstationen. Tighta jeans, Converse och snedlugg var inne, så det hade hon.

Tankar snurrade runt. Ett oroshjärta som höll på att gå itu av allt runt omkring, situationer hon trodde att hon klarade av. Oroshjärtat, limmat endast av kedjerök och tanken av att tankar kan limma varandra och så småningom göra allt helt igen.

 

En man hoppar på tåget som snart ska lämna perrongen. Hon ser honom i ögonvrån utan att reflektera.

 

Hej! Ja du! Allt kommer ordna sig! Ropar han plötsligt till henne. Dörrarna stängs framför honom och tåget rullar ut från perrongen. Hon sjunker ned på marken som smutsar ned hennes jeans, med ciggen i handen, kajal målade ögon fylls med tårar som fläckar bleka kinder. Händerna förs framför ansiktet och axlarna skakar upprepat där folket passerar.


Sugar and SPICE and everything NICE




Just nu finns jätte söta Recept kit att köpa på Panduro för ca 89kr. Om man är som mig och inte klarar av att hålla allt i huvudet så är det här något ypperligt sött att investera i att ha till köket. Du kan samla alla dina favorit rätter, baktips massa annat i den här fantastiskt söta boken som man själv sätter ihop. Men skynda för just nu reas de ut så hur länge till de finns kvar, det vet jag inte!

Glädjeskutt, Betygssamtal och Promenadfika



I ca tre månader, två gånger i veckan har jag kommit till D huset på våning 2. Jag har suttit på bänken utanför klassrummet med boken i handen och spänt väntat på att lektionen ska börja. Idag var första dagen med vårjackan på och sista dagen på Psykologin. Skicka vidare övning och betygssamtal. Idag fick jag mitt första MVG. En underbar känsla, en obeskrivbar känsla. Ett glädjeskutt med händerna i luften när jag kom tillbaka in i klassrummet där mina klasskamrater satt och väntade på sin tur. Vi alla tre fick MVG.

Vi gick in på 7eleven, beställde varsin kaffe och promenadfikade, från Götgatan till Mariatorget pratade vi glatt om att våren är här, om nästa periods kurser och hur trevligt det skulle vara att ses igen för att dricka öl tillsammans. Vi utbytte nummer på perrongen och tillsist vinkade jag hejdå och gick på tåget. Lite gladare och lite nöjdare med tillvaron. Under min första period på Komvux har tre fina människor fastnat och dröjt sig kvar. Under nästkommande period kommer jag att läsa Filosofi och Pedagogiskt ledarskap med nya fina människor. Kanske fastnar några nya och dröjer sig kvar.


5 söta klänningar och nu är våren äntligen här



Just nu suktar jag lite efter dessa plagg och ett otroligt sött duschdraperi från HM Home.
Drömska klänningar att dansa runt med en ljumen sensommar kväll på väg ut och dricka öl och umgås med de bästa människorna man kan tänka sig. Med håret uppsatt, sminket på plats, högklackat just för att det är barmark och snubbla ned för kullerstensgator med vännerna i hand för att sedan stå på ett varmt dansgolv där de spelar massor av The Smiths låtar.
Nu är jag så redo för våren. Första dagen efter den här långa vintern jag hade på mig min vårjacka. Det var en underbar känsla!
Mer om idag kommer lite senare.

Solsken, Date och Hallonmousse



I helgen har det varit strålande sol och massor av saker händer hela tiden.
I Fredags var jag och The Scientist på date, vi var ute och åt middag tillsammans vilket kändes som evighet sen.
Det kändes otroligt fint.
På Lördag var vi hemma hos Åsa som hostade för Melodifestivalens final. Där åt vi en Jamie Oliver baserad fantastiskt god middag, efterrätten bestod av frukt och den här vackra tårtan som hon gjorde till sin blogg.
Hon har en bakblogg hos 3 mobil.



Det har varit en stråland helg och nu är det dags för ännu en fullbokad vecka med plugg och andra trevligheter.

Bokklubb - "Never Let Me Go"


Veckan innan sportlovet samlades tjejerna hemma hos The CupCake Queen för att äta en utsökt måltid. För är det något hon är bra på förutom att baka så är det mat! Nu är inte jag så bra på vad saker heter men vi började med en toast till förrätt, med hackade tomater, sparris och smält ost ovanpå. Alla fick två.
Konversationerna var redan heta när jag kom så jag hoppade direkt in och så drog vi igång med att diskutera bokens innehåll.


Snart var det dags för huvudrätten. Kyckling som serverades med ris, sugarsnaps, tsatziki, vitlöksbröd och sparris. Det var gudomligt för hungriga magar. Konversationerna hade spårat ut till en del annat vid det här laget, men snart kom vi tillbaka in på boken igen.


Sen var det dags för efterrätten. Jag minns inte vad det här heter heller men det var som en choklad musse av två olika slag. Den vita är vit choklad med limesmak och den bruna är vanlig choklad med apelsinsmak och så jordgubbar till det. Massor med gott och ett stort tack för denna gång till Kocken!


Nästa bok vi ska läsa har Lisa valt.



Aldous Huxley - Brave new world

Hur lär jag mig att laga mat?



De senaste dagarna så har jag pluggat massor varje dag, jag har hunnit bli väldigt krasslig och håller tummarna för att det bara blir bättre snart snart!
Jag har även gjort en ny Mapp på mitt skrivbord som heter "Inspiration mat & frukost". I den mappen så sparar jag bilder på mat som kan inspirera mig, mat som ser gott ut och som ja känner att det här skulle jag själv kunna göra. Tanken är att jag ska kunna gå in där under de där dagarna då man inte kan komma på något att äta. Jag tänkte att det här kan vara en bra ide eftersom jag är ganska fantasilös när det kommer till just mat.

Här hittade jag en blogg där en tjej har gjort sin egen Lemon Curd. Jag lärde mig väldigt nyligen vad det här är för något. Det är en Citronkräm som man kan ha på t ex smörgåsen. Jag skulle främst rekommendera det på scones!
Hur ni gör er egen Lemon Cured kan ni läsa mer om på bloggen jessicalettucetomato.



Någon dag vill jag även lära mig att göra matmuffins. De ser himla fina och goda ut för att inte tala om nyttiga. När jag skaffar mig ett ordentligt kök så är ni bjudna att få se lite matlagning hemma hos mig. Tills dess hittar ni hur ni gör matmuffins på Elsas blogg.



När jag får det där större vackra köket som kommer bli inrett i pastellfärger, söta spetsdukar och massor med glasflaskor med förslutningslock. Då ska jag även lära mig hur man gör bröd med Mozzarella och Parmaskinka.
Tills vidare så har även Sandra (NiotillFem) mycket fina tips och recept till mat på sin fina blogg.

Have some tea with us on the kerb



Jag har letat i flera år efter ett te med strössel som ser ut som snöflingor och för första gången hittade jag det.

Polichinelle har en tävling på sin blogg och där bidrar jag med en text om mitt favoritsälle att dricka te på.
Ni kan också vara med att tävla på hennes blogg och vinna ett valfritt te.


Min absoluta favoritplats att dricka te är på promenad med min bästa vän. Vi brukar börja med att sitta vid hennes köksbord för att sedan ta med oss tekoppen ut för att ta en cigg och på sommaren strosar vi barfota med tekoppen i ena handen, vi sitter på asfalten och ritar på varandras händer och jämför varandras fötter. Hon går balansgång på allt som finns i närheten där man kan gå balansgång på medan jag fnittrar och håller hennes te så hon inte ska tappa ut hela koppen, fast hon säger att det gör ingenting om det blir så.

Onsdags bloggar

Igår var jag och fikade med min fina kusin Jennie som har fått en söt liten bebis som mest sover och är söt.
Vi begav oss till Classic Tea Room som ligger på Rörstrandsgatan 25.
Rekommenderas. Man får te i en liten kanna och scones med olika sorters marmelad till.
Väljer man istället för ett, tre alternativ, så får man det på ett trevåningsfat men det kostar lite mer då.


Vill ni bara ha inspiration till frukost eller lunch så tycker jag att ni bör titta in på denna blogg.
Frukost är sannerligen den mest magiska måltiden på dagen.
Denna blogg är blandad med bloggerskans val men mestadels frukost.
365 days of breakfast

En annan blogg jag trillade in på idag är Things You Remember.
Där fångar hon bilder på frukost i ett sagolikt ljus med vackra kombinationer av enkla alternativ.
Gå in och inspireras lite där med. Fångas av ljuset och bli lite glad en stund.


Rivningsobjekt, burköl för 30spänn och rök hur mycket du vill


(Bilderna ovan är alla tagna av min vän Elli)

I Fredags letade jag mig ut till ett rivningsobjekt i Liljeholmen där man fick röka inomhus, beställa billig öl på burk och dansa som tokigt tills stället klappade igen. Pluto hade nämligen två superbra artister som vi flockat oss för. På de översta bilderna ser ni Henric de la Cour inleda sin solokarriär. Det var intensivt och otroligt bra, tyvärr varade det endast i fyra låtar, vi hade gärna tagit något mer utav det. Ett tag senare börjar underbara Alice in Videoland.

(Här hittar ni Alice bildernas hem och mer om kvällen på pluto.)

Alice in Videoland var som alltid otroligt bra, jag är glad att jag tog med öronpropparna för när jag kom hem var det ändå tjut i öronen. Dom spelade i säkert över en halvtimme och alla var som helt galna! Hoppade runt på varandra och lyfte upp folk som kastades runt. Vi lyckades i af hålla oss på benen, dansa och skymta bandet till och från. Jag har sett bandet två gånger tidigare live, på Debaser Slussen som ni ser i klippet nedan där ni också kan skymta mina händer som ibland håller i en kamera och ibland bara dansar i luften.
Sen bjuder jag även på en gammal låt som är väldigt dansvänlig!
När kvällen var slut och det blivit dags att gå hem så promenerade vi till liljeholmens tunnelbanestation och rätt som det var promenerade vi med bandet.


RSS 2.0