Boktipset.seBoktipset är ett fantastiskt bra sätt att ha koll på vad jag har läst och vill läsa. Om jag inte vet vad jag känner för kan jag alltid gå in och kika i listan över böcker jag vill läsa.

Har ni också boktipset? Jag letar alltid efter nya böcker att läsa och tänkte att det kunde vara kul att se vad ni tycker om att läsa för böcker.

Fredags Spontanitet Del 3


När vi kom till festen var det en otroligt fin Goth stämning. Det fanns vattenmelon uppskuren till hjärna, rödvin i blodpåsar och blodsplatter i duschen.


Mysstämning och brickor med små spritflaskor av olika slag. Virgins blod etc. Gav en riktig kick.


Inne på toaletten hittade man två brickor med olika shots som man kunde prova. Den blå var riktigt mumsig!


(Bilderna är lånade av varierade fotografer från festen.)

Fredags Spontanitet Del 2


När vi sen kom upp till Olle och Boel så var utstyschlandet i full fart. Boel förklarade att jag ju inte kunde komma dit och inte gå på festen, kort därefter började hon rota i garderoben efter något för mig att ha på mig. Lite smink på plats, 21 hårnålar och ett ton hårspray senare så satt vi i taxin på väg till festen.
Titta så fina alla blev!


Fredags Spontanitet Del 1


Igår kväll mötte jag upp Gabrielle för att ta en öl på Peppar och kolla in deras Halloweenpyntning innan vi skulle vidare upp till Olle och Boel då dom alla skulle iväg på en Halloweenfest. Peppar var underbart pyntat. Det var ungefär som om Halloween hade kräkts över hela stället. Fantastiskt fint!
Bilderna har jag lånat av Gabrielle.

Bloggtips


En utav mina favorit bloggar just nu är The Burning House.

Psykologi B


Min första period på Komvux valde jag Psykologi A. Det var hur roligt och intressant som helst och jag fick snart mitt allra första MVG som jag gjorde ett litet glädjeskutt åt.
Nu är jag inne på period 5 av Komvux och har valt att fortsätta där jag slutade med Psykologi B. Där av har vi fått i uppgift att skriva en uppsats. Efter mitt smått veka försök till en uppsats i Svenska C, där jag ändå lyckades kamma hem ett VG i kursen, känner jag mig smått skeptiskt till hur detta ska gå. Dock är jag betydligt mer förberedd på vad det innebär, vad en uppsats måste innehålla och hur upplägget bör se ut. Tyvärr har jag en tendens att skriva saker som om de vore ett kråkbo och har svårt att få saker att följa en röd tråd. Men man kan komma undan med det mesta om man är tillräckligt engagerad så jag tänkte i af ge mig på ett försök.
Nu har jag kanske till och med valt mitt ämne.

Imorgon ska jag ha möte med min underbara Psykologilärare och diskutera saken närmare. Jag trodde inte att jag skulle komma på något tills dess men så slog det mig här om dagen vad kan skulle kunna skriva om.
Multipel personlighetsstörning/Personlighetsklyvning. Givetvis finns ju mycket att hämta på nätet. Men min lärare ville i af att vi skulle försöka att hitta böcker om saker och där fanns två hänvisningar till böcker men jag skulle ju behöva något mer. Så imorgon tänkte jag bege mig till biblioteket och se om de kan komma upp med någon lösning till mig. Jag tror inte att Fight Club, som jag läste för många år sedan, räknas in till källor i min uppsats så jag behöver lite mer kött på benen.

Sen tänkte jag även passa på att fråga er om ni har några funderingar kring just det här ämnet då jag behöver komma upp med en frågeställning till min uppsats och jag har så himla svårt för just sådant. Är det något ni skulle vilja få svar på?

Filmkväll


Ikväll har jag tagit mig igenom inte mindre än tre filmer. Den första var denna.
I en film där det mesta sägs med en blick var jag väldigt skeptisk till Anne Hathaway som Jane Austen.
Men filmen var rakt igenom vacker och jag rekomenderar den varmt.
Becoming Jane

Den andra var Persuasion från 95 och den tredje var Blue Valentine.


Burning down the house


Idag vaknade jag upp på ett mest skräckfyllt sätt. Det plingade på min dörr och jag slet åt mig kläder medan jag kände doften av något bränt. När jag kikar ut genom nyckelhålet står mycket riktigt en brandman där. Jag sliter upp dörren och frågar vad som har hänt. Han förklarar att det har brunnit i vårat sopnedkast men jag får snart höra lugnande att läget är under kontroll. Han undrade mest om det blivit rökfyllt i min lägenhet och det svarar jag att det har det inte, vänder mig om och ser ett tunt lager av dis och ångrar mig genast och säger att det nog blev lite rökigt i lägenheten ändå. Han ber mig vädra ut och säger att de snart ska vara klara.
Jag tackar vänligt och stänger dörren med hjärtat i halsen och nerverna på helspänn. Öppnar fönstret för att vädra och försöker lugna ned mig något.

Inte hur jag förväntade min lördag att börja precis.

"Thats the kind of thing you talk about in therapy dear"
"I don't need therapy, I need new friends."Love at first sight


Här har ni höstens absoluta favorit. Jag kan inte få nog av mina höstkängor.
Från första anblick blev jag helt förälskad. Jag har dem till alla mina plagg och funkar det inte så ser jag till att det fungerar. Finns det något bättre än att vara kär? Jag tror inte det.
Den där pirrande känslan vid varje beröring. All uppmärksamhet. ♥

skor- H&M
Strumpbyxor- H&M
väska- New Yorker
Klänningen- Millers

En inspirations lista


Bildkälla

Nu är det höst igen och för min del så får det gärna vara höst hela vintern tills solen tittar fram igen.
Men det börjar bli dags att påminna oss om igen vad vi kan göra för att orka med. Så här kommer en lista av saker vi alla kan göra för att ta oss igenom höstmörkret och förhoppningsvis även genom vitermörkret tills våren blommar igen.

Sätt upp ljusslingor överrallt. Själv har jag en rosa i köket och en vit med stjärnor vid min säng.

Tänd mycket ljus. Värmeljus, stearinljus i glasflaskor, kom ihåg att ha lite vatten i botten bara och lämna inget obevakat.

Ta många bad. Lyxa gärna till det med lite oljor och varför inte en ansiktsmask.

Färga håret. Det är alltid roligt att se sig själv lite förnyad så här års.

Sticka stora mysiga halsdukar och ge till någon vän eller behåll den till de där kyliga dagarna då man bara vill borra ned näsan och försvinna in i värmen.

Skicka brev och paket. Det är alltid uppskattat att få brev och riktigt mysigt att skicka dem.

Fika mycket! När höstlöven börjar lägga sig längs trottoarkanten sitter jag nästan alltid på ett cafe med en stor kopp te. Nu blir det även mycket så när jag pluggar. Orkar man inte sitta hemma så köp ett billigt block eller en söt anteckningsbok och sätt dig på ett cafe och inspireras, studera, skriv en kort novell.

Inspireras. Låt utveckla din kreativa sida. Måla och skriv. Skriv dagbok, hitta på roliga skriv uppgifter för dig själv där du låter dig utmanas. Gör en liten tävling för dig själv där du belönar dig själv med något när du är klar.

Kramas! Krama vännerna så mycket du bara kan. Umgås, hitta på saker. Bjud på middagar, ha filmkvällar eller baka tillsammans.

Gå på loppis.

Dansa. Överallt, hela tiden, så mycket det bara går. Sätt på radion när du diskar, vicka på tårna när du ligger i badet, dansa loss när du gör dig i ordning för att gå till jobb eller skolan. Dansa kan man göra var som helst. Ta din vän i handen och sväng runt när ni går över torget, gå balansgång på trottoarkanten och dansa med spännande vackra män på krogen eller slut ögonen och gå upp på dansgolvet själv.

Läs böcker. Gör en liten lista och gå till en ruffig liten bokhandel och köp dina böcker som du sen lägger på en hög. Rensa ur en hylla där du ställer upp bok efter bok när du läst ut dem. Ta en stor kopp te eller kaffe, en mysig filt och hitta den perfekta platsen hemma för att börja läsa din bok. Det kan vara en skön fåtölj, sitta mot väggen i sängen, eller liggandes på rygg med fötterna mot väggen, på golvet, på kökssoffan, eller i badet med lite tända ljus. Eller varför inte ta med dig boken ut på upptäcksfärd. Sätt dig på ett fik eller på en tågperrång.

Åk tåg. Jag älskar att åka tåg, tunnelbanan och tvärbana. Pendeln går an. Ta med en vän eller en bok och musik. Sätt dig på tunnelbanan och åk hela linjen ned. Gå av på ställen du inte varit tidigare och kika runt. Så här lär man sig hitta i Stockholms förorter. Ta en busslinje du aldrig åkt förut och sjunk ned på en bekväm plats bredvid fönstret och se ut på allt som passerar utanför.

Promenera. Med någon eller själv. Gå på ställen du inte varit tidigare inne i stan kanske. Du kommer hitta mycket spännande saker som du kanske inte hade annars. Se till att alltid ha busskortet till hands bara då det nästan alltid finns tunnelbanor eller buss överallt kan du enkelt ta dig tillbaka genom dem. Våga även fråga folk om vägen.

Skriv små meddelanden till dig själv. Lägg dem i böcker. Sätt upp på badrum eller hallspegeln så du ser dem, sätt dem på insidan eller utsidan utav köksskåpen. Det piggar lätt upp. Eller skriv dem och sätt upp hos någon kompis. Det är alltid kul att göra någon annan glad.

Can I take your coat?


Den vackraste bilden jag sett på länge.

My week with MarilynBBC films har kommit ut med en film som jag undrar varför man inte hört mer om.
My week with Marilyn.

1 år senare


För precis ett år sedan fyllde jag 25 år och satt på Snotty och drack öl med vänner för att sedan gå vidare till Debaser och dansa hela natten.
Ikväll blir det Tapas.

The treehouse song


Första lektion

Igår kväll hade jag min första lektion av Webbdesign.

Vi började med att sitta och lyssna och fråga, medan läraren gick igenom htlm koder och vad de har för olika funktioner. Jag hade redan läst häftet, så det blev en liten upprepning, vilket är bra.

"Repetition är kunskapens moder" som min psykologi lärare brukar säga.

När vi satt igång sedan så fick vi göra vår första egna jätte fula hemsida. Det var hur kul som helst och jag blev riktigt nöjd och stolt. Jag gjorde något och helt själv.
Läraren satte på Jazz och vi gjorde en 1994 inspirerad hemsida med blinkande eller rullande fet text i fula färger.
Nästa lektion är imorgon och då skulle vi gå in på hur en sida såg ut 1998.
Den här kursen kommer bli awesome!

Litterär gestaltning


Nu har jag äntligen fått inlogg till min nya kurs som börjar nästa vecka. Det kommer bli kämpigt, plågsamt och jätte roligt tror jag.
Första uppgiften ska vara en beskrivning av mig själv med bakgrund och så ska jag försöka få in varför jag sökt kursen.
Andra uppgiften är att analysera en dikt av Gunnar Ekelöf.
Och den tredje uppgiften kommer vara att skriva en dikt på årstidstema.

Det här är bara de första tre uppgifterna av många fler. Jag känner mig inspirerad och hoppas att jag kommer få läsa många andra fina texter. Eftersom kursen är på distans så läggs allt upp i ett typ av forum där man kan kommentera på varandra.
Om något blir bra så kanske jag passar på att lägga upp det här så att även ni får ta del av det.

To do


Saker som behöver göras idag:

Fixa en kallelse till mina nya kurser då skolan inte har skickat ut någon.

Börja sneak peaka på HTLM koder som min nya lärare skickade till mig inför kursen som börjar imorgon kväll.

♫ Köpa kurslitteratur.

♫ Sätta mig på ett café och börja läsa lite i den nya kurslitteraturen.Peter Pan-komplex


Period fem


Nu är Period fyra slut och imorgon börjar de nya kurserna. Jag kommer att läsa:

Webbdesign

Psykologi B

Litterär Gestaltning (Distans)


Det kommer bli mycket tid till övers för mig att sitta och skriva och läsa då Webbdesign är en kvällskurs som går två dagar i veckan och Psykologi B endast är en gång i veckan. Jag funderar på att kanske försöka hitta en praktikplats på något cafe eller så eftersom jag kommer ha så mycket tid till övers under veckan. Jag kommer att ruttna på mig själv om jag ska sitta hemma hela dagarna. Det börjar ju bli kallt nu också vilket gör det svårare att vistas ute på samma sätt.

Har ni något förslag? Jag saknar era kommentarer.

Nu är hösten här


Skolan


Promenad


Hemma

Sommaren 2011


Vi tar en liten tillbaka blick på sommaren idag tycker jag.
I sommar har jag suttit en del på café. Här sitter jag med en stor kopp te och franska kassettband med bok och försöker lära mig några fraser.


Det har varit många mornar med god frukost i morgonsolen.


Många fina utekvällar bland annat på Trädgården under bron.


Midsommar firades i Bredäng med rockband fram till fyra på morgonen. Här sitter Daniel och spelar på balkongen.


Det här var nog min favorit frukost den här sommaren. Helt fantastiskt gott!


Middagar hemma hos fina Elin kunde se ut såhär. Med efterrätt och allt. Hon är en fantastisk kock.


Jag sydde en tavla som jag tog med mig som present när jag skulle hälsa på en liten kille som nyligen kommit till världen. Då fick han den här.


Och mer fin frukost.

"What you feel is what you are and what you are is beautiful"

Jag minns när jag lyssnade mycket på Garbage. Texterna var som en spegel för hur vardagen såg ut och jag tror jag citerade dem överallt. I skolböckerna, på väskan och varenda block jag kom över. Nu var det här bara ett av många band. Några av mina favorit citat var:

"Im only happy when it rains, Im only happy when it's complicated" - Garbage

"Stupid Girl, all you had you waisted"

"A million lies to sell yourself is all you ever had"


"I just don't understand how you can smile with all thouse tears in your eyes" - Everclear

"I close my eyes when I get to sad and I think thoughts that I know are bad, close my eyes and I count to ten and I hope it's over when I open them"

"I lough a lot so my friends won't know"

"I don't wanna hear you say that I will understand some day
"

"I can hear them talking in the real world, but they don't understand, that I'm losing myself in a white trash hell"

"I wanna wake up were you are, I wont say anything at all" - Goo Goo Dolls

"You'd love to run home but you know you ain't got one"

"When everything feels like the movies and you bleed just to know you're alive"

"What you feel is what you are and what you are is beautiful"Det fanns ju otroligt många fler, från filmer också och låt mig inte ens gå in på Kent där, men här är några som jag kunde kladda på baksidan av block, på trasiga sönderklippta jeans eller tröjor. Med CD-spelaren i ena handen eller i väskan och den genomträngande musiken i öronen så var det allt man behövde för att må bra en stund. För att känna rysningar av välbehag i nacken och inte känna sig ensam och värdelös som man annars kunde göra mest hela tiden.

Vad hade/har ni för favorit citat?
It's tru, sometimes they do


Nostalgi


Igår stötte jag på den här bilden och fick gåshud. Jag minns när jag brukade stappla ut i vardagsrummet som liten och där satt pappa på golvet med en penna i ena handen och kassettbandet i andra och kisade medan han försökte precisera. Ibland hittade han ingen penna och fick använda sina allt för stora fingrar istället. Jag minns hur han brukade sitta med lillfingret och försöka haka nageln i för att sen metodiskt ge bandet en liten rörelse för att få rätt effekt. Själv har jag ganska små fingrar och har nog inte använt mig av en penna mer än två tre gånger.

Har ni något minne att dela om det här eller liknande?

Spökstad


De viktigaste stunderna i våra liv förväntar vi oss att de händer under en längre tid.
Att de kommer under en utdragen period. Problemet är att det sällan är så.
Vi kan önska hur mycket vi vill att det vore så men de viktigaste stunderna i våra liv, de som kommer påverka oss mest, händer oftast i en handvändning. De inträffar fortare än vad vi hinner inse.
En dag vaknar vi upp och inser att inget längre är som det brukade vara. Allt är förändrat och vi känner inte längre igen oss själva eller det liv vi lever. Vi vandrar ensamma i en spökstad.

Ibland är förändring något vi väljer själva, ibland är det något som är påtvingat och ibland händer det av misstag och vi gör vad vi kan för att bearbeta ta oss förbi och över till andra sidan. Där det förhoppningsvis känns bättre än i den ensamma spökstaden där vi inte ens känner igen oss själva.

Fredag


I Fredags åt jag lunch och hamnade på ett jätte mysigt café i Sundbyberg med min kusin och hennes underbart söta dotter.
Vi passade på att sitta på uteserveringen i solen med varsin kaffe och te.


Senare promenerade jag längs vattnet nere vid Årstaviken.


Passerade Nyfiken Gul som jag måste prova gå till nästa sommar.


Lite intressant "konst" på vägen.


Och jag har nu accepterat att det är höst.


Tillslut kom jag fram till Skrovet där jag beställde en räksmörgås som var fantastiskt god.
Jag fick sällskap en stund av Elin sen satte jag mig vid hennes vänner medan hon forstatte att jobba.
Plötsligt var det mörkt och snart dags att lämna den mysiga vistelsen på Skrovet.


Och det blev en jätte fin kväll för sista helgen med uteservering.


När vi passerade slussen senare på väg hem var det ett väldans drag i balkan anda.


Hur spenderade ni helgen? Tog ni till fullo att njuta av uteserveringarna innan de stängs nu?


RSS 2.0