Att smita in i en annan värld

 
Igår satt jag på tåget i 20 minuter och kom upp med 12 stycken karaktärer till en ny novell som jag har börjat klura på. Min bok har jag lagt på is en liten stund för att kunna se den med lite nya ögon när jag återkommer till den. Det blir lätt att man stirrar sig blind efter ett tag. Nog för att jag gärna vill komma framåt i historien och nog för att jag har en tendens att påbörja projekt som jag sällan avslutar men årets mål är ändå att jag ska skriva klart den här novelllen och min önskan är att få den publicerad hos Novellix.
Jag älskar deras små noveller dels för att de är så små så man kan stoppa dem i fickan, dels för att det oftast har så otroligt vackra illustrationer på omslagen. Det är även alldeles lagom läsning när man egentligen inte har tid att plöja böcker och bara vill ha en tillflykt för en stund och smita in i en annan värld. En värld bort från ens egna bekymmer, en plats bort från skola och jobb eller vad man nu har hängande över sig.
Jag har mailat dem och hoppas hoppas verkligen på att få svar om vad som krävs för att få en novell publicerad där.
 
Min novell kommer hur som helst att ta plats i ett trapphus där vi kommer följa vad som händer med människorna som bor där men endast vad som händer i just trappen. Tanken är till viss del att läsaren ska få skapa sin egen idé kring vad som kan hända bakom stängda dörrar mer än vad som berättas ute i trappen.
De tolv karaktärerna som lever i det här huset har de flesta ganska utmärkande personlighetsdrag och är unika på sitt eget sätt. Jag tror den kommer både bli roligt och en utmaning att skriva. Mer vill jag inte avslöja.
 
 
 

Mordor, snö och tentahets

Igår satt jag och Dagge och hetspluggade på il Caffe och idag lyckades jag faktiskt få klart en slutuppgift.
Nu börjar jag se lite hopp i alla fall. Får jag bara klart en hemtenta till så kan jag påbörja nästa termin på filmhuset. Det såg riktigt kritiskt ut och det kommer fortfarande vara tungt men huvudsaken är att jag blir antagen så att jag kan söka CSN.
 
Imorse ringde klockan och det var bara att gå upp till jobbet trots att jag endast fått ca fyra timmars sömn.
Så kan livet som student se ut ibland. Sitta uppe på kvällen och plugga tills jag blir klar för att sedan gå upp och jobba tidigt morgonen där efter. Fast jag jobbar inte jätte ofta, är bara tentavakt någon gång ibland.
 
Så det är  vad jag gör nu. Sitter och ser ut genom fönstret på den här eländiga snön som aldrig bör ha kommit.
Jag tyckte nämligen vi hade en perfekt vinter innan det här kom. Nu kommer förmodligen alla tågen stå still men jag hoppas verkligen att Lisa hinner till filmen ikväll.
Vi ska nämligen se Fucking Åmål på bio.
Hoppas tågen rullar på för er med!
 
 

Om himlen smälter

 
Såhär ser mobilskalet ut som jag fick i Julklapp utav Lisa. Sjukt söt!
Bilden på boken har jag använt ett utav filtren när jag fotade.
 
Här om dagen läste jag Om himlen smälter.
En otroligt vackert skriven bok där vi får ta del i två historier. En om en tonårspojke som blir kär och en om en man i skyttegraven med sitt gevär. De två historierna sammanflätas på ett helt okej sätt även om jag tyckte det kanske kunde gjorts lite snyggare. Men förutom själva övergången mellan historierna så tycker jag att de dels går ihop på ett något passande sätt, historierna var för sig är otroligt fina och välskrivna.
Jag tycker den här boken var fantastiskt mysig att läsa och blev sugen på att läsa mer utav den här författaren.
Rekommenderas starkt.
 

När motivationen brister och marken dras undan från fötterna

Ibland eller egentligen ganska ofta så önskar jag att jag var Hermione.
Ligger efter något fruktansvärt och har otroligt kort tid att ta igen så nu ska jag åka ut på stan och göra allt jag kan för att klara min salstenta imorgon. Wish me luck!
 
 

Man kan vinka till varandra från balkongerna

Förra veckan så fastnade jag inne i bokhandeln vid en sån där snurrställning. Där stod Novellix fickböcker.
Jag är helt tagen av dessa små vackra böcker. Har två stycken sen tidigare. Dom har både gamla och nya historier och det finns många fina att välja på så jag stod och petade på alla och läste på baksidan och ville inte välja bara fyra men tillslut så blev det dom här.
 
Tänkte börja berätta om "Man kan vinka till varandra från balkongerna" av Elsa Billgren.
 
 
Elsa skriver ju vackert. Det visste jag ju. Jag har ju läst små texter på hennes blogg tidigare som hon har skrivit.
Men jag blev lite besviken på denna novell som är baserad på något minne från en semester i tonåren.
Det började lovande och det finns absolut studer som är fint beskrivna eller väcker ett intresse som senare inte följs upp. Historien knyts inte ihop, man får inte direkt svar på något som berättas och den är ganska rörigt berättad. Jag gillade sista stycket även om jag inte riktigt förstod poängen med det och det kändes inte som att den här korta berättelsen riktigt var genomtänkt vilket kändes väldigt trist. För jag vet att hon kan så himla mycket bättre. Jag kan tyvärr inte riktigt rekommendera denna även om jag gärna vill.
 
 

Tisdag - Tacksam del tre

Jag var hos Lisa en regnig kväll och fick lite Julklappar såhär i efterhand och det var så galet fint!
Eftersom jag nyligen blivit fisketarian så gav hon mig en vegitarisk kokbok. Otroligt vacker med massa fina bilder och inspiration till mat som inte innehåller kött.
Det andra på bilden som inte syns lika bra är ett skal till mobilen med ett hjul som har olika filter till kameran.
Jag får visa mer om den sen. Sjukt fin den med! Så det är något jag vart tacksam för.
Fina vänner som verkligen vet vad jag gillar. Sånt gör mig så glad!
 

Måndag - Tacksam del två

Jag ligger lite efter här så vi backtrackar.
 
Måndag kan jag ju på en gång berätta, var inte världens bästa dag.
Jag åkte in till Rådmansgatan för att sätta mig på Stadsbiblioteket och plugga under kvällen. Ha!
Trodde jag ja. Det visade sig vara en röd dag vilket man trodde att jag skulle ha koll på men nej.
Så jag promenerade upp mot Odenplan och gick till café Ritorno istället för att gömma mig i soffan där med en kopp te. En timme fick jag i alla fall innan även de skulle stänga. Jag var för irriterad för att läsa så jag fortsatte på att öva skuggning.
 
 
När jag fortfarande satt på tåget så tog jag en bild på den och slängde upp på instagram. Ibland när jag lägger upp bilder där som jag tecknat så ser jag plötsligt saker som jag inte såg förut, sånt som är fel, kan göras bättre, är snett eller vad det kan vara. Men när jag kikade in på Ritorno för att ta en titt på den så hade en vän till mig väldigt bestämt sagt att den skulle hon ha och att jag inte fick fortsätta med den.
Jag frågade om hon verkligen ville ha den halvfärdig och det ville hon. Tyckte att jag kunde göra en ny om jag ville fortsätta. Så jag pillade bara liiiite till på den innan jag lade ned och började på en ny. Fast inte samma motiv.
Det här var redan omgång nummer två på sjuksköterskan och en gång till tänkte jag inte göra henne.
Hur som helst gjorde det mig lite varm om hjärtat att hon gillade den så mycket!
 
Vad jag illustrerar nu får ni se när jag har kommit lite längre.
 
Men tills dess så tänkte jag visa vad jag gjort hittills. Jag har försökt hitta en ny nisch och så här ser det ut nu.
 
Så kan det alltså se ut när jag sätter pennan mot pappret. Något som endast händer i perioder men jag har kännt mig lite pillig på senaste och det är ett väldigt bra sätt att sysselsätta fingrarna.
 

Mig när det kommer till förhållanden

 
 
 
 
 
 

Vad är jag tacksam för?

 
Många fina saker har hänt 2013 som vi för bara ett litet tag sedan lämnade bakom oss.
 
Jag och vännen pratade om hur man värdesätter livet och vad det finns för olika sätt att göra det på.
För några år sedan så hade jag en liten bok där jag skrev ned minst tre saker varje dag som var bra. Det kunde vara stora eller små saker. Tanken är att man genom att se de små sakerna ska uppskatta det stora hela. Att stanna upp och se det man annars inte skulle se i stressen.
 
Jag vågar inte lova att det är något jag kommer att göra i bloggen varje dag men jag tänkte att jag skulle ta upp en ny liten bok att skriva de här sakerna i under hela 2014 och i den mån jag kan även posta om det här.
Men här är vad jag är tacksam för idag. Ni är även jätte välkomna att hänga på och berätta vad ni är tacksamma för idag, eller imorgon eller någon annan dag under året.
 
Idag är jag tacksam för min säng, vatten i kranen och de här flice strumpbyxorna som är sköna som en dröm.
Kan faktiskt tipsa om dem. De finns att köpa på Bikbok om någon är intresserad.
 

RSS 2.0