"I smoke to die"

Höstens läsning om jag själv får välja är dessa tre böcker.
 
Bok 1 - Stockholms Undergång, en novellsamling av skrivarkollektivet Fruktan.
Boel Bermann är en vän till mig och hon skrev även Den nya människan som kom ut förra året.
Nu har hon och ett gäng andra författare som skriver skräcknoveller för Fruktan släppt en novellsamling.
Det ska bli spännande att läsa denna då jag känner fler av författarna som bidragit till skapandet av denna bok.
 
 
 
 
Bok 2 - Girlfriend in a Coma av Douglas Coupland
Den här boken har stått och dammat på hyllan alldeles för länge och det var flera år sedan jag fick den rekommenderad. Nu är det dags!
 
 
 
Bok 3 - Looking for Alaska av John Green
 
Direkt när jag läste ett utdrag från den här boken, på Sandra Beijers blogg, så var jag tvungen att leta upp den på en gång och se vad det var för något! Jag kan ha fel men den verkar helt magisk och jag tror inte att jag har det.Så fort jag har råd så läggs en beställning på den!
 
 
 
Jag får återkomma om böckerna är något att tipsa om längre fram. Varning för seg på att läsa bara, det behöver inte reflektera på boken.
 
 

Äntligen!!

Intervju med en konstnär. Känns underligt men det är väl vad jag är nu. En konstnär! 
 

Fracturezine intervjuade mig efter min Vernissage på Noels bar som var för några veckor sedan. Nu ligger den uppe så att ni kan kolla på den!
Där pratar jag om vad som drivit och inspirerat mig mer eller mindre från början tills att ställde ut och förhoppningsvis är det här bara början!
 
Det var väldigt kul att bli intervjuad av Will som även är en vän till mig sedan några år tillbaka. Jag blev super pepp när han frågade mig. Vi möttes på il Caffes uteservering, kallpratade lite. Han visade mig bilder han tog under vernissagen och jag blev något nervös när han började spela in vårt samtal men det gick bra och efter en liten stund hade jag nästan glömt det. Sedan gick vi runt lite och han tog några bilder på mig. Det här var den som fick vara med på sidan tillsammans med foton på mina tavlor som hänger uppe i åtminstone en vecka till. Så skynda nu om ni ska hinna! 

Här är några av mina favoriter som jag även fått mycket kommentarer och komplimanger på.

 
 

Tegelstenar, hundöron och kärlek när det gör ont

 
Här är en lista med frågor om böcker som jag har svarat på. Listan hittade jag på Sandras blogg.

Jag tänkte återkomma snart med vad som ligger på tur i min läslista. I alla fall om jag får bestämma.
 
 

Snabbläsare eller långsamläsare?
Beror lite på vad jag läser och om jag är inne i en period då jag läser mycket men relativt långsam skulle jag nog säga. Jag slukar inte en bok på en dag. Om det är en tunnis så kan det som minst ta 2 eller 3 dagar.

 

Tegelstenar eller tunnisar?
Helst runt 250 sidor max är helst på 350 sidor. Allt över suckar jag åt men i vissa fall så ger jag mig på det.

 

Bibliotek eller bokhandel?
Bokhandel! Jag vill äga nästan allt jag läser!!

 

Ljudbok eller e-bok?
Nej tack! Det händer att jag läser på iPad men helst en riktig bok.

 

Inbunden eller pocket?
Det är jätte fint med en inbunden bok och är den tunn så tar jag det gärna men annars är det pocket hela vägen. 

 

Vampyrer eller spöken?
Inget större fan av något. Jag har läst Vampyrer och det är väl lite sådär. Spöken är ännu lite outforskat i böcker. På film skulle jag lätt säga spöken. Kan jag få säga häxor och trollkarlar istället?

  

En i taget eller slalomläsning?
Jag har försökt det där med att ta en bok i taget men jag vet aldrig vad jag är på humör för så jag har försökt att gå ner till max 2 böcker åt gången. Om det är en som är jätte tjock så får den stå hemma så jag kan ha en i väskan.

 

Nytt eller gammalt?
Kan jag säga nygammalt? Jag gillar ju klassiker men läser mest ny eller några år gammal skönlitteratur.

 

Bokmärke eller hundöra?
Bokmärke! Jag gjorde en drös med bokmärken förr som jag stoppar i böckerna eller ger bort till en vän i nöd. Gör även på beställning. Jag vill veta exakt var på sidan jag befinner mig så bokmärke är ett måste! Men hundöron blir det om det är något jag vill kunna leta tillbaka till som var sådär extra vackert eller smart. Kan även hända att jag stryker under med blyerts. 

 

 

Snacks eller godis?
Sällan jag äter när jag läser men om jag gör det så är det nog godis.

 

Biografier eller memoarer?
Nej tack! Jag läser mest skönlitterära böcker.

 

Skräck eller chicklit?
Skräck om man måste välja antar jag.

 

 

Soffan eller sängen?
Om jag hade en soffa så skulle jag sitta där men nu har jag bara en säng så antingen det eller toaletten.

 

Inne eller ute?
Svårt att säga. Helst inte hemma men det behöver inte vara utomhus.

 

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?
Förut läste jag nästan bara på engelska men har vågat mig på mer och mer Svenska författare och översättningar. Men jag har en hel del kvar i bokhyllan att läsa som är på engelska och känner jag att jag inte litar på att boken skulle översatts bra så tar jag den helst på engelska.

 

Poesi eller prosa?
Prosa som flyter så det känns som poesi.

 

Kvinnliga författare eller manliga författare?
För det mesta blir det manliga men jag försöker att hitta mer och mer kvinnliga författare. Det tråkiga är bara att det är svårt att hitta kvinnliga inom den typen av böcker jag helst läser. 

 

Boken eller filmen?
Jag är ju både bok och filmälskare och vill ju säga att det verkligen beror på. Jag gillar helst att jämföra dem. För tillfället måste jag dock säga film för mitt tålamod har blivit sjukt kort efter all kurslitteratur jag dragits med senaste tiden. Men jag försöker komma igång igen sakta men säkert. Nu ska jag inte plugga till hösten så jag hoppas att suget kommer tillbaka!

 

Kokbok eller Bakbok?
Kokbok! Älskar att inspireras av olika maträtter. Gillar förvisso att baka men bor så litet.

 

 

Kärlek eller spänning?
Kärlek när det gör sådär ont!

 

Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade:
Den första vuxenboken jag läste var Pelikanfallet och den var väl okej. Men första som jag verkligen gillade vet jag inte om jag minns. The Virgins Suicides kanske. Jag föll handlöst när jag såg filmen och så var jag bara tvungen att se den. Jag gillade böcker innan men det var nog först då jag verkligen började älska böcker.

 

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom:
Möss och människor. Sjukt tråkig tyckte jag.  

 

Jobbigaste bok jag läst:
Middlesex. Jag har fortfarande inte läst ut den efter att ha hållit på med den i flera år. Jag tänker varje gång att jag ska läsa ut den men det är som att jag inte vill att den ska ta slut för nog förbannat står den där och väntar.

 

Bästa barnboksförfattaren:
Rolf Lidbergs Trolldalen är ju för fin för att vara sann med alla vackra bilder och årstider.

 

Bok som berört mig mest:
Berört. Den är svår. The Passion av Jeanette Winterson tror jag var den första boken som slog mig. Sen ville jag läsa allt av henne. Det går inte att förklara. Läs!

 

Te eller Kaffe:

När jag läser föredrar jag nog te oftast också för att jag läser mest på hösten då jag dricker mer te rent generellt. Kaffe dricker jag mest sommar och vår.

 


Fattig kyrkråtta
När man är fattig och har världens bästa mamma som fyller min kyl. Tackar och bockar. Nu har jag så det räcker ett tag till. Det känns bra. Förhoppningsvis hinner jag få A kassa innan dess. Ett slit att söka. 


Vernissage Noel's bar

Jag vill ju så himla gärna berätta om Vernissagen som jag hade! Men vill också vänta tills jag får bilderna från fotografen som var där då jag mest har risiga mobilbilder i en mörk bar. 
 

När jag kom dit satt i alla fall mina vänner och väntade in mig med rosor och värme! Så himla fint. Jag blev så galet rörd! Jag var helt beredd på att jag skulle sitta själv en stund men det här var tusen gånger bättre.
 

Obligatorisk selfie innan Elin var tvungen att dra till jobbet då hon har hand om övervåningen på KGB utöver sin egen klubb som heter Plus One.
Vi drack vin, pratade, skrattade, folk tittade förbi. Så småningom var vi tvungna att gå in och fortsätta där, vi tog upp halva stället, både tidigare vänner och nya bekanta. Så fint!
 

 
Calle aka "lillebror" kom förbi. Och vi lekte med hans hår som är sjukt formbart fast det är helt rent. Superkonstigt! 

 
Snygga Isa och Magnus.
 


Finaste Niclas och Isa var där! Hon dök upp från ingenstans. Hur kul som helst ju!
Jag hade en så fantastisk kväll även om jag hoppats på att fler skulle ha kommit men många är bortresta nu.
 
 
Mina tavlor kommer att sitta uppe för försäljning tills början av Augusti.
Det är en bar som heter Noels och ligger på Skånegatan 59. 
Precis bredvid Bara Enkelt och eller mitt emot Pet Sounds bar. Det är ett litet, mysigt ställe. Så gå dit ät, ibland har de även liveband på kvällarna. Personalen är hur go och trevlig som helst, väl rekommenderat från min sida.
 

Det börjar närma sig
Nu har jag lagt till två tavlor, fast med färg, till min utställning. Dessa är de enda originalen jag kommer sälja och de kommer endast finnas två ex av dem. 

Kom på lördag och köp eller bara titta och ta ett glas. 


Sömnlös och svettigIgår träffade jag den här vackra damen som kom förbi när jag hängde upp tavlor på Noels bar inför lördagens vernissage. Och tack vara det så kanske ramarna hänger någorlunda jämnt. 
 

Jag tog upp en hel del plats där jag höll på med snören och måtta, klippa och fixa. Något utmattande i gårdagens värme.
 


När allt var klart så tog vi en kaffe och satte oss i Vitan och tog igen det senaste året i händelser då vi ses så sällan nu. Vi umgås inte med samma människor sedan högstadiet vilket genererar i att vi pratar mer om att ses än vad vi faktiskt gör. Tråkigt nog. 
 
När jag trillade hem mitt i natten så satte jag mig och tittade på min nya favoritserie Mistresses. Det är lite som en korsning mellan Sex and the city i form av vänskapsband och Telemundo i form av ständigt drama. Jag totalt älskar det. Det händer saker helatiden! 
 
Men efter ett tag blev jag fruktansvärt rastlös. Kort och gott så har jag inte sovit någonting, istället gjorde jag dom här.
 Vernissage

 
Det pirrar i magen av spänning och ett rus går till och från igenom kroppen.
Imorgon ska jag hämta ut mina tavlor från tryckeriet, rama in dom och så ska de hängas upp.
För på Lördag så är det Vernissage och det är min Vernissage! Det känns så overkligt.
Jag ska hänga upp min konst på väggarna i en liten bar på Södermalm som heter Noels.
Det är ett hål i väggen och ligger precis mellan restaurangerna Koh phangan och Bara Enkelt och ALLA är välkomna!
 
Så på lördag ses vi där, skålar, minglar och tittar på konst!
 
Skånegatan 59
16:00-22:00

Melodigrysset, Högmarsö och BlåbärIdag började vi morgonen med att äta frukost i solen och lyssna på Melodikrysset. Så åkte vi båt till affären och såg den här coola restaurangbåten. 


Åt en glass i solen.Sedan åkte vi tillbaka och såhär ser det ut från båten.Blåste massa bubblor.Och så har AG plockat massa blåbär! 

Landet
Igår var fartfylld och nu ligger jag i en liten koja på Landet (i skärgården). Men innan det så åkte vi bil.


Vi såg en rävunge på vägen men lagom till jag fick upp kameran så kilade den iväg.Sedan var vi nästan framme. Då var det dags att åka båt. 
Så kom vi upp till stugan som är såhär mysig på kvällen. Här är Storstugan. Jag har inte varit ute på så länge så nu får ni bilder på ALLT!
Vi satt uppe på den inglasade verandan och tog en nattmacka innan det var dags att sova. 
RSS 2.0