All Stars, Plektrum spelar Tärning med mitt örhänge


Jag tänkte att vi kunde ta en titt i min lilla samling av örhängen.


Bara här om dagen köpte jag ett par Converse och saxar.


Några frågor på det?

North and South


En vackrare film får man nästan leta efter. Jag blev rekommenderad denna av Livsjakt.
Man kan inte hjälpa att sitta med hjärtat klappande till och från och i slutet av varje avsnitt, utbrista ett "Nej!" och direkt slänga sig på nästa avsnitt. Jag fick rysningar och gåshud av de vackra miljöerna. Bomullsfabriken var en av mina favorit miljöer.

Jag hittade ingen jätte bra trailer tyvärr, de är allt för avslöjande anser jag.
Men har ni en tidigare förtjusning i Stolthet och Fördom med Mr.Darcy den stela Mr.Darcy och den envisa Elizabeth Bennet. Då har ni grunden för denna gripande mini-serie av BBC.

Har ni fler tips på mini-serier till mig så tar jag tacksamt emot.

Don't judge the book by it's coverJag skulle vilja ha Jane Austens samlade verk i denna fantastiska upplaga.
Jag är otroligt svag för snygga bokomslag.

Kort om Lördagen


På Lördagen samlades alla på det lilla området vid parkteatern för att lyssna på musik och socialisera inne på Popagandas gratis mini-festival. Jag pendlade mellan filtar och vädret höll i sig hela kvällen, ända tills vi tog färgan och började röra oss hemåt.

Vad hittade ni på i Lördags, var ni också där kanske?

Flashdance


Ibland är det skönt sådär på en söndag när helgen närmar sig sitt sluta att luta sig tillbaka och titta på en gammal film som man missade lite halft när den gick som mest på teve. Alltid fanns det någon anledning.
Flaschdans, för ser som också lyckades se bara någon bit här och där, handlar om Alex som jobbar som dansare och svetsare. Hon blir utbjuden av sin chef som hon hela tiden stretar emot samtidigt som hon försöker lyckas som dansare vilket är hennes stora dröm. En alldeles lagom söndagsrulle med lite härlig musik tycker jag.
Det ekar över hela stadenNu ska jag iväg ut och tänkte passa på att dela med mig av några låtar som har ockuperat kvällen.
Nu frångår jag mitt vanliga. Kör en lite annorlunda vers och bjuder på denna playlist.
Den är väldigt blandad men jag hoppas den ska gå hem hur som helst. Nu går vi ut och dansar!

Låt alla sjunga med

I drömmarna är allting möjligt

Idag är sånt där väder då jag fantiserar när jag står på perrången och väntar på tuben.
Jag håller mitt genomskinliga paraply och önskar helt plötsligt en smula att mitt liv vore en musikal.

Låt oss säga Singing in the Rain med Gene Kelly.

Vi skulle sjunga och dansa på möbler och torg i varandras armar medan regnet faller ned.

Och jag skulle le mitt bredaste leende när han tar tag i lyktstolpen och svänger runt i en utdragen vers.

Men Stanley Donen och Gene Kelly regisserade inte mitt liv.


Smultronfrukost


På vägen till jobbet så kan man hitta smultron utmed vägkanten där skogen slutar. Där gömmer de sig bland ogräs och klöver i gräset. Hur mysigt som helst.

¨There is no such thing as normal people. Just different kinds of Crazy.Blommiga 70´tals tapeter och gulnade serietidningar


När jag var yngre älskade jag bl a Bamse, Knasen, Acke och Modesty Blaise. Vi hade alltid dem på landet. Inne på toaletten och högar med dem under våningsängarna i de små rummen, vägg till vägg, täckta blommiga 70´tals tapeter. Där låg de blandat med Modesty Blaise, Fantomen, säkert X-Men och andra underliga gamla serietidningar från förr som mina farbröder hade samlat på. När jag hade läst ut mina böcker eller tröttnat på att stirra in i tapeterna som jag var helt övertygad om hade ett dolt budskap under mönstret då brukade jag rota fram gamla tidningar där underifrån, tända sänglampan och krypa ihop med en yllefilt. Insupa dofterna från det gamla huset, sängkläderna och läsa de gulnade serietidningarna från under sängen.

Bonjour


Ibland får jag för mig att jag skulle kunna leva på ost, kex och vindruvor.

BBC's mini-serier

Idag har varit en söndag att spendera med att tvätta, läsa och se på filmer. Jag har sett två filmer som jag inte anser är värda att nämna. Dock förväntade jag mig inte mycket mer. Men finns det möjligen något bättre än BBCs mini-serier?


Jag tror men kan inte vara helt säker på att den första mini-serien från BBC som jag såg var Casanova.
Den gick på Svt och vi satt som fastklistrade framför den passionerade serien som var något helt annorlunda från vad jag tidigare sett.


Stolthet och fördom är en klassisk mini-serie som jag tror de flesta känner till. Alla trånar vi efter den stilige och mystiska Mr Darcy. I veckan såg jag även omfilmatiseringen av denna film och jag var skeptisk till en början men sveptes snart med i dramat och föll för den vackra fotografin och drogs med i deras ändlösa dispyt. Men man måste lägga lite åt sidan hur det är och hur det bör vara.


En till film som jag sett fler versioner av och hoppas att få se ännu en är Jane Eyre.
Om man är tagen av denna historia så kan jag även rekommendera boken "The Eyre affair".
(Jag läste den på Engelska och kan inte stå för hur översättningen är för den känner jag inte till.)


Och till sist har vi den kära Emma. Som vill så väl och ändå går det lätt så fel.
Ni som gillar filmen Clueless känner nog till att den är baserad på Jane Austens "Emma".
Ikväll ser jag klart på BBC's tolkning.

Somedays


If its good or bad doesn't matter. It hurts! Just make it stop.

"take me away, to better days"Nu beger jag mig ut till söders kvarter.

Ölspill och lounge hängIgår bar det av till Debban för att ta en öl. Jag stannade kvar lite längre än jag hade tänkt och hann till och med se bandet spela innan jag sprang på oväntade vänner på vägen hem. Undrar vad lördagskvällen har att erbjuda?

CS5 ♥Så jag har saknat Photoshop. Nu äntligen kan jag börja fixa med bilder igen. Igår va Tobias över och installerade det åt mig. Jag blev över lycklig! Nu är det fredag också och hur skönt det än skulle vara med ett bad så blir det en öl på någon uteservering. Men vem säger att man inte hinner med båda.

Imorgon ska jag ut och fota lite så jag hoppas att vädret håller sig strålande vackert.

Vad hittar ni på förnågot ikväll?

Kängor och BlåjeansNär Kent spelar på radion och vinden busar till håret, pärlor av morgon regn lämnar fukt på fingrarna, då skickas elektriska rysningar under huden och reser varenda hårstrå på armar och nacke.

PsychSnart är jag inne på tredje säsongen av min nya favorit serie Psych.

Psych handlar om Shawn Spence som har en förmåga att observera detaljer. Han påstår att han är synsk för att få hjälpa polisen lösa fall och öppnar en dektektivbyrå med sin bästa vän Gus.
Shawn har en pappa som är tillbakadragen polis och är väldigt hård. Varje avsnitt inleds med Shawn som liten.
Och bara introlåten får mig på bra humör.

Själv gillar jag ganska överdriven humor när den håller sig på ett visst plan och det här är en av de roligaste serierna jag sett på länge. Det här tittar jag på varje dag och de har nu blivit godkända för en 6 säsong som sätter igång i September.
Detta är en serie som jag verkligen rekommenderar.

Och efter att ha sett denna lyckades jag även snubbla över den här för alla er Psych/Supernatural fans.
Har ni någon serie som ni följer som gör er på lite extra bra humör eller så?
Det behöver inte nödvändigtvis vara en komediserie.

Stay GoldenIdag går A pocket full of sunshine på repete i mitt huvud. Tyvärr finns inte den på spotify i orginal version så länken är till ett youtube klipp om ni är nyfikna och det är ungefär så det ser ut när den går på om och om igen i mitt huvud.

Nu får ni ha en härlig dag i solen. Jag ska iväg till Limpan och klippas. Jag har stora förhoppningar om att hon kan göra något åt min hårmisär.

Alla får ligga - strategier i förförelsekonst och lite om insikter


Vanligtvis så brukar jag välja mina böcker väldigt omsorgsfullt. Med noga eftertanke och det ska vara rätt tidpunkt för rätt bok. Den här gången så hade jag planerat att börja läsa "The Great Gatsby" men istället parallelläser jag två böcker som jag fick låna från olika håll båda blev jag lite på prackad.
Jag tänkte go with the flow så får man se. Lite som att gå och läsa samtidigt ungefär. Man vet inte alltid om man är påväg åt rätt håll så då får någon annan leda en liten stund för omväxlingens skull.

Den första boken heter "Den nionde insikten" och handlar om en tjej som ska ta sig till Peru och leta reda på ett Manuskript med insikter som prästerskapet vill förbjuda. Den här boken läser jag på bussen morgon och eftermiddag när jag inte somnar utslagen med pannan tryckt mot ett vibrerande fönster.

Det intressanta var att jag fick båda böckerna samma helg ungefär.

Den andra boken heter "Alla får ligga" vilket inte nödvändigtvis behöver handla om att ligga utan hur människor fungerar lite mer och hur man kan anpassa sitt korppsspråk efter den andra för att sedan manipulera det. Det behöver inte vara något negativit heller. Jag vet att manipulera kan vara ett väldigt laddat ord men det beror på hur man använder det.
Detta är tror eller ej en bok för såväl män som kvinnor. Jag fick nämligen frågan ganska nyligen.
Jag fick låna den utav en killkompis som tyckte att det var något jag bör läsa. Varför inte tänkte jag.
Den har nu blivit min kvällsläsning. En mycket lättläst och rolig bok. Jag tänkte faktiskt skicka honom ett litet paket på posten. Fina vänner som finns där uppskattas till tusen och han har verkligen funnits där.

Dog Days Are Over


Såhär ser jag ut idag. En enkel frisyr på en väldigt enkel flicka.

De senaste veckorna har dessa två låtar spelats på repete mest nästan jämt.


Florence + The Machine – Dog Days Are Over

Blue Oyster Cult – (Don't Fear) The Reaper

There are so many pople out there who will tell you that you can't. What you've got to do is turn around and say, `Watch Me´.


På önskelistan 2011


En hylla för böcker där man kan lägga boken att vila uppslagen när man inte har ett bokmärke till hands. Det händer ju faktiskt ibland. Och så är den ju otroligt söt! Ser ut som ett litet hus byggt av böcker.


Jag har aldrig varit jätte förtjust i Mumin men lilla My går ju inte att motstå!


En lite retro inspirerad lampa att ha över köksbordet.


Ett hav av blommor som kastar vackra skuggor på väggen.


Industri inspirerade lampor är nog bland de bästa. Jag älskar den här stilen. Man kan tydligen även ha som bordslampa vilket jag tycker är himla fint.


En elegant stringhylla i modern tappning. Det fanns massor med olika färger men här är den jag skulle vilja ha på min vägg.

Klicka på Bilderna för länkar.

En visit till BagarmossenGårdagskvällen spenderades i Gabrielles nya lägenhet. God ost, origami och sällskapsspel.
Vi bad hantverkaren att öppna vår öl då vi insåg att det inte fanns någon öppnare. Han hade inte heller någon men vad har man inte en skiffnyckel till?

Grannarna verkar mysiga. En hippie familj och i porten bredvid en tjej som vi hälsade på när vi satt ute på trappan utanför porten. Hon gick runt med bara fötter på marken och letade efter sin katt.
När jag tog mig hemåt via Gullmarsplan låg en slöja av dis över Stockholm. Jag önskade en liten stund att jag hade haft en kamera just då. När jag gick upp mot mitt hus kvittrade fåglarna och ett blått sken låg över parkeringen.

Avtryck(länk)

RSS 2.0