En inspirations lista


Bildkälla

Nu är det höst igen och för min del så får det gärna vara höst hela vintern tills solen tittar fram igen.
Men det börjar bli dags att påminna oss om igen vad vi kan göra för att orka med. Så här kommer en lista av saker vi alla kan göra för att ta oss igenom höstmörkret och förhoppningsvis även genom vitermörkret tills våren blommar igen.

Sätt upp ljusslingor överrallt. Själv har jag en rosa i köket och en vit med stjärnor vid min säng.

Tänd mycket ljus. Värmeljus, stearinljus i glasflaskor, kom ihåg att ha lite vatten i botten bara och lämna inget obevakat.

Ta många bad. Lyxa gärna till det med lite oljor och varför inte en ansiktsmask.

Färga håret. Det är alltid roligt att se sig själv lite förnyad så här års.

Sticka stora mysiga halsdukar och ge till någon vän eller behåll den till de där kyliga dagarna då man bara vill borra ned näsan och försvinna in i värmen.

Skicka brev och paket. Det är alltid uppskattat att få brev och riktigt mysigt att skicka dem.

Fika mycket! När höstlöven börjar lägga sig längs trottoarkanten sitter jag nästan alltid på ett cafe med en stor kopp te. Nu blir det även mycket så när jag pluggar. Orkar man inte sitta hemma så köp ett billigt block eller en söt anteckningsbok och sätt dig på ett cafe och inspireras, studera, skriv en kort novell.

Inspireras. Låt utveckla din kreativa sida. Måla och skriv. Skriv dagbok, hitta på roliga skriv uppgifter för dig själv där du låter dig utmanas. Gör en liten tävling för dig själv där du belönar dig själv med något när du är klar.

Kramas! Krama vännerna så mycket du bara kan. Umgås, hitta på saker. Bjud på middagar, ha filmkvällar eller baka tillsammans.

Gå på loppis.

Dansa. Överallt, hela tiden, så mycket det bara går. Sätt på radion när du diskar, vicka på tårna när du ligger i badet, dansa loss när du gör dig i ordning för att gå till jobb eller skolan. Dansa kan man göra var som helst. Ta din vän i handen och sväng runt när ni går över torget, gå balansgång på trottoarkanten och dansa med spännande vackra män på krogen eller slut ögonen och gå upp på dansgolvet själv.

Läs böcker. Gör en liten lista och gå till en ruffig liten bokhandel och köp dina böcker som du sen lägger på en hög. Rensa ur en hylla där du ställer upp bok efter bok när du läst ut dem. Ta en stor kopp te eller kaffe, en mysig filt och hitta den perfekta platsen hemma för att börja läsa din bok. Det kan vara en skön fåtölj, sitta mot väggen i sängen, eller liggandes på rygg med fötterna mot väggen, på golvet, på kökssoffan, eller i badet med lite tända ljus. Eller varför inte ta med dig boken ut på upptäcksfärd. Sätt dig på ett fik eller på en tågperrång.

Åk tåg. Jag älskar att åka tåg, tunnelbanan och tvärbana. Pendeln går an. Ta med en vän eller en bok och musik. Sätt dig på tunnelbanan och åk hela linjen ned. Gå av på ställen du inte varit tidigare och kika runt. Så här lär man sig hitta i Stockholms förorter. Ta en busslinje du aldrig åkt förut och sjunk ned på en bekväm plats bredvid fönstret och se ut på allt som passerar utanför.

Promenera. Med någon eller själv. Gå på ställen du inte varit tidigare inne i stan kanske. Du kommer hitta mycket spännande saker som du kanske inte hade annars. Se till att alltid ha busskortet till hands bara då det nästan alltid finns tunnelbanor eller buss överallt kan du enkelt ta dig tillbaka genom dem. Våga även fråga folk om vägen.

Skriv små meddelanden till dig själv. Lägg dem i böcker. Sätt upp på badrum eller hallspegeln så du ser dem, sätt dem på insidan eller utsidan utav köksskåpen. Det piggar lätt upp. Eller skriv dem och sätt upp hos någon kompis. Det är alltid kul att göra någon annan glad.

Kommentarer
Postat av: Anonym

braaa lista!

och grattis i efterskott :)

2011-10-17 @ 22:52:29
Postat av: Elin-Alice

ååååh, vilken underbar lista!

2011-10-18 @ 12:24:35
URL: http://medmiranda.blogg.se/
Postat av: Anonym

det är så lätt att glömma allt fint man kan göra när vinter-rusket kommer, så denna ska kopieras och tittas på vid behov av sysselsättning.

2011-10-18 @ 13:32:06
Postat av: Miranda

åh, fina bilder!



sv: Tack! Men vad konstigt, jag ser din blogg?! :o

2011-10-18 @ 22:05:43
URL: http://mirandamorgonvind.blogg.se/
Postat av: Josefine Laul

Fantastiskt inspirerande lista, älskar sånt här!

2011-10-19 @ 09:05:16
URL: http://josefinelaul.blogspot.com
Postat av: Miranda

sv: tack så mycket! Och vad bra att det löste sig så snabbt med bloggen. :)

2011-10-19 @ 09:06:06
URL: http://mirandamorgonvind.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Vilken fin lista!

2011-10-19 @ 10:39:44
URL: http://kobranhuggertill.blogspot.com/
Postat av: li

superfin inspiration, funkar för mig också! särskilt ljusslingor och böcker <3

2011-10-19 @ 13:01:43
URL: http://lithesupercat.blogg.se/
Postat av: Sofia

En utomordentlig lista!

2011-10-19 @ 19:52:18
URL: http://lomeyende.blogg.se/
Postat av: Anonym

<3

2011-10-20 @ 12:18:48
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Bra lista!

2011-10-21 @ 11:56:09
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0