Verte c'est moi

Ikväll ska jag iväg på färgfest! Här är en liten försmak på hur jag kommer se ut ikväll. Lite till har hänt sen dess. Nu måste jag springa för jag ska på middag innan. Ha en fantastisk Lördag allihop!

Studera Franska på Café är alltid lika trevligt


Med tankar på annat


Bakverket


I veckan åt jag frukost med min mor på Bakverket. Såhär mysigt var det! ♥

DockSkor under Sommar & Vår


Nu när våren börjar närma sig.. även om det kanske inte känns så just precis nu när molnen hänger tungt över taken och regnskurar dyker upp när man minst anar det. Då tänkte jag hur som helst passa på att visa några utav mina favorit skor att ha på varmare dagar när asfalten är varm och natten ljummen. Jag har inte använt någon av dessa så jätte mycket tyvärr. Jag blir så otroligt ovan i klackar under vintern och föredrar en lite enklare klack att gå i under längre kvällar. Men jag försöker lära mig. De här söta vita skorna köpte jag på EuroSko för en billig peng och de har jag använt än del.


De här har jag inte vågat mig på riktigt ännu. De är hur fina som helst men varje gång jag går runt i dem hemma så glider hälen ur vilket skrämmer mig lite om man har brottom någonstans. Har ni nå tips om vad man kan göra? Har provat lägga i en sula men då blev de för små.


Här är ett par gobitar som är fina att glida runt i till en puffig kloj eller tighta jeans.


Så slutligen den här rosa skönheten. Jag älskar de här skorna men har heller inte vågat använda dem alls tillräckligt mycket.
Den här sommaren tänkte jag försöka våga lite mer och ha ett par extra Converse i väskan ut ifall att. Kanske lär jag mig så småningom.

Quote;






"Scars remind us where we've been. But they don't have to dictate where we are going."

 

 

 

 

 


Vårlängtan


Nog för att våren är här men jag längtar ändå efter lite mer värme, körsbärsblommor i Kungsträdgården och att kunna ha Converse på sig utan raggsockor eller att frysa tårna utav sig.

- Kära Våren kom hit påriktigt.

Din vän
Jeanette


Flempans riktiga färger Del 4


Flempans riktiga färger Del 3


études


Så här kan det se ut hos vänner när man kommer på spontanbesök och de har fullt upp med studierna.

Slutuppgift Foto A


Nu är jag helt klar med Foto A. Det här är bidraget till min slutuppgift där vi skulle beskriva bilderna och ta en bildserie med ett tema. Mitt blev kroppsdelar. Modellen jag använde är min kompis Elin som inte gärna är med på bild så tusen pussar till dig! Det blev fantastiskt bra och jag är jätte nöjd med mina uppgifter som jag gjort. Mina smått envisa men underbara lärare gav mig till och med tre stycken 10:or vilket de aldrig gör i stort sett till någon och så fick jag en del 9:or vilket tydligen är ganska så ovanligt det med så jag är jätte glad. Kommer bli ett MVG på det här!

Nu över till Foto B där det kommer bli färre uppgifter och mer genomgång i hur kamera fungerar och hur vi använder oss av studion i skolan med ljussättning och allt som finns där inne. Men inte kommer jag sluta fota för det. Ni kommer få se mer än bara det som görs i skolan vill jag lova!

Lösögonfransar, böcker och en gammal plåtlåda


Jag har ju helt glömt att visa lite vad jag införskaffat på senaste.
Här är fyra par lösögonfransar av olika slag. De gröna tänkte jag kanske prova redan på lördagens färgfest!


Tre böcker av L.M. Montgomery med Anne på Grönkullas äventyr.


En fin gammal sliten plåtlåda där man kan förvara spännande saker som brev och annat hemligt.


Stolen köpte jag på Myrornas i Skärholmen tillsammans med duken i baggrunden och lite annat som ni får se i ett annat inlägg.

Kärlek vid första ögonkastet



Ni får helt enkelt leva med att de är lite olika storlekar för de var så otroligt fina båda två att jag bara måste visa er!

Quote;









"Better to write for yourself and have no public than to write for the public and have no self"















Den Oändliga Historien i förortsversion


När jag promenderade genom Flemingsberg så fylldes himlen av rosaskimrande moln och jag blev så lugn i hela kroppen av det hela och hittade massa intressanta sätt att fånga siluetter mot himlens vackra färger.
Det kändes som när man var liten och ville fly in i Den Oändliga Historien om ni minns? Jag har många fler såna här. Några ska ni få se senare.

Snart är det Påsk!


När Påsken kommer så kommer även de lekfulla färgerna fram. Kanske är det inte så konstigt att vi går på temat färg i skolämnen, kläder i butiker och annat. Jag var uppe vid Mariaberget och satte upp några färggranna Påskfjädrar för att ta lite bilder som jag sen inte lämnade in. Det blev lite annat istället som ni redan har fått sett men de betyder ju inte att de här bilderna inte var något jag inte gillade för det.
Bilderna har Daniel tagit med min kamera.

Färg del 4 av 4


Jag gillar verkligen de här bilderna supermycket! I den översta sticker hon inte ut så mycket vilket egetnligen är tanken med den här typen av bild. Något färgglatt som poppar ut från "grå massan". Jag tycker helt enkelt hon var perfekt!

Nu ska jag kila iväg och äta lunch på Söder med min mor och sen har jag Foto B.

Mer sen..

A bientôt!



Färg del 3 av 4


Det här färgglada stället ligger på Hornsgatan. Jag bara älskar gult och orange! Och väldigt passande såhär nära till Påsk!

En vag men distinkt känsla av vår


Färgklick i form av dagens outfit


Idag hade jag en provrunda med outfiten som jag ska ha på färgfesten som är på lördag. Såhär såg jag alltså ut idag. På lördag blir det med lösögonfransar och förhoppningsvis lite mer puffig frisyr och orange nagelack. Mer bilder kommer då men jag börjar gilla min gräsligt gröna klänning. Kändes lite fint ändå på något sätt.

Klänningen är från Beyond Retro i Zinken
Strumpbyxor och tröja är nya från H&M
Skorna är gamla och är från DinSko
Hårbandet köpte jag på New Yorker

Färg del 2 av 4


Här är två andra bilder jag tog till mitt färgtema. Tyvärr kunde jag bara lämna in två foton och jag valde två andra. Annars var de här hemskt fina de med. Kommer några fler fjäderbilder senare. Jag kunde ju inte motstå att få vara med och göra grimascher framför kameran när fina färgglada fjädrar var med i bild.

Färg del 1 av 4


Tidigare lade jag upp en bild som jag skickade in till min färguppgift. Här var den första jag tog. Ni ska få se mer från Urban Deli senare. Här fick jag hur som helst fina Linn att ställa upp på lite annorlunda bilder. En väldigt svårtagen bild. Få till ljus och smink och vinkel och skärpa precis rätt. Jag har lite övning att göra käns det som.
Sista bilden blev den slutgiltiga som jag skickade in.

Urband Deli + färg


Nu är jag äntligen klar med min färguppgift i foto A som är min näst sista uppgift på denna kurs. Här är en utav de två bilderna jag skickade in. Den andra får ni se ikväll!


Flempans riktiga färger Del 2


Efter bilder


Så här såg det ut i efterhand på mitt lilla projekt igår.

Devils Playground


Flempans riktiga färger Del 1


Så här är man uppväxt. Kanske inte just på spåret men rakt över från de färgglada husen i Flemingsberg.
Mer kommer imorgon eller på söndag för nu måste jag iväg och avsluta ett av mina fotoprojekt.
Massa fina bilder har tagits idag.

Trevlig helg ♥

épaule


Nu ska jag ge mig iväg på lite nya fotoäventyr. När jag kommer tillbaka ska ni få se lite från igår. Tills dess hoppas jag ni har en fantastisk dag i det fina vårvädret!

Se coucher


En madrass vid korsningen Götgatan Åsögatan för den som känner sig lite trött efter en dag på stan kanske?
Egen kudde medtages för den som vill.

Tu veux prendre un café avec moi?


Finns det något härligare än att ta en kaffe på en uteservering i vårsolen?
Eller att vakna varje morgon till att direkt se en klarblå himmel och hur solen letar sig in i mitt hem för att tidna upp väggar som länge stått kalla.

Oui, les beaux jours sont là!


fenêtre l´obscurite´


Trois


Kärlek


Nu har jag tagit mig hem efter en lååång dag. Har mat som ska ätas, blider som ska redigeras och annat skolarbete som ska hinnas med. Jag bjuder på lite kärlek sålänge så återkommer jag med bilder från dagen lite senare.

Tout à l'heure


Nu har jag haft åtta veckor i skolan fyllda med massvis av fotande. Mer bilder kommer naturligtvis då jag ska gå Foto B som börjar imorgon. Men idag ska jag på min allra första Franska lektion och det känns lite lagom nervöst.
Men jag ser så fruktansvärt mycket fram emot det. Jag ska gräva fram mammas gamla franska böcker och kassettband som ni fått se tidigare HÄR. Jag ska även lyssna på en massa fransk musik och se på franska filmer. Jag har ju några favoriter men också en del jag ännu inte har sett.


Vårsol 2


Produktfotografering


Efter mycket om och men, krångel och bök så fick jag tillslut ihop min Produktfotografering som jag skulle göra i fotokursen. Det här är nog den uppgift som varit svårast för mig då vi var tvungen att bygga vår egen lilla låda, belysa och ta en stel bild. Inte riktigt min grej. Men nu är den klar och jag är sååå STOLT över mig själv!!!

Indigo


Clara 18år Del 2


Kvällen inleddes på Vampire Lounge med glass och fruktdrinkar.


Gabrielle och Clara som fyllde år.

Vi fortsatte upp på Götgatsbacken och här står vi och försöker få fart på lite tomtebloss.


Sen smet vi in på Indigo där vi fortsatte vår drinkafton i Fransk 60´tals anda. De spelade många låtar med en av mina nya favoriter Jacques Dutronc.

Clara 18år!


Clara lär Gabrielle Kinesiska och Japanska inne på Indigo när vi firar Claras födelsedag.
Dom var så otroligt söta att jag bara inte kunde låta bli att filma en snutt.


The future is in the past


Katt och Råtta








Jag är lite som en katt med en råtta.

 

Ligger den stilla förlänge så tappar jag intresset.

 

Det ska röra på sig för att fånga mitt intresse.










Insight 1


Såhär kan det se ut när man sitter och pluggar på Ritorno.


Och såhär kan det se ut när man kommer hem om vårkvällarna när det har regnat under dagen.

Lunch med Mor


Om nostalgi







Att uppleva nostalgikicken innan det man

 

gör i denna sekund hunnit hamna i det

 

förflutna.

 

Att uppleva känslan medan det fortfarande är NU.

 

 

 

 

 


Bakom


Idag går runt och fotar mig med stor entusiasm medan jag fotar saker runtom i Gamla Stan.
Såhär kunde det se ut.

Ljusshow del 2


Rustic art


Ett litet inköp jag gjorde förra veckan. Längtar tills den hamnar på väggen!

Ljusshow del 1


Av en händelse så gick jag förbi det här på vägen till tunnelbanan. Det var så himla coolt!
Mer bilder kommer och det finns fler chanser att se för de som missade den. De kommer att köra den ikväll och imorgon också.

Läs mer på DN.

Polka Dots



Kappan är från H&M
Strumpbyxorna och hatten också.
Skorna är från Din sko om jag inte minns fel.
Och kjolen är lite puffig och den köpte jag på Gina Tricot.


“There's no way to describe what I do. It's just me.”


From the bottom of my soul


Just can't break away


Vårsol


Vårlek


I Rymden flaggar stjärnorna förtvilat


....


På besök


När Ida var på besök hemma hos mig så passade jag på att dra in henne i båset och kramas lite på bild.

Vårsol med Ida


Vår 2012


Vårsol, vindruvor och cappuccino


Det är så kul att se att ni är så många som har hittat hit! Jag förmodar att många hittade mig genom frukostbilden hos Frukostera. Jag blir bara superglad om ni skriver en rad ibland när ni tittar in.

Nu är jag hemma efter en underbar heldag i vårsolen med Gabrielle. Vi började med en minipicknick på en bänk bredvid Mellqvist Kaffebar och hoppade sen över till uteserveringen.

There is a garden in every childhood, an enchanted place where colors are brighter, the air softer, and the morning more fragrant than ever again.


Caf+é tips


Igår efter en lång promenad över stan så slog jag mig ned på Café Mineur i Gamla Stan och väntade på Turkos.
Turkos skulle hjälpa mig att plugga lite till provet jag har imorgon. Jag passade på att ta lite mysbilder när jag ändå var där med en bra kamera. Så här är en liten rundtur på Mineur.
(Fast jag tror dom håller på att byter namnet till Café Dox, vilket jag tycker är lite trist.)

Helgbesök

I helgen så har jag fått besök av Ida som är här för att söka till lite olika skolor. Igår och idag så har jag dragit runt henne över hela söder, gamla stan och diverse andra små ställen. Här är några bilder på mig från idag i Gamla stan som jag verkligen gillade (och så dagens outfit). Mer kommer sen..


Lindy Hop it is


Tillbaka från Öppethus på Chicago. Full av energi då det var himla kul att prova på de olika dansstilarna!
Efter lite fundering och en solfika på Mellqvist med Gabrielle så har jag bestämt mig för att börja på Lindy Hop på söndag nästa vecka.

Swerl


Lets Dance


Nu ska jag berätta en liten hemlis. När jag har sovit några timmar så ska jag prova på något liite annorlunda. Jag och Gabrielle ska nämligen på Öppethus och prova på att dansa Stepp, Charleston och Lindy Hop. Det ska bli så himla spännande.
Har jag tur så fastnar jag för någon av dem och att dom har det på helgen för då skulle jag kunna kombinera det med skolan och jag tror det är något som skulle kunna pigga upp lite gråare dagar.


Louie Louie


Hedrings låten med - Kingsmen

Why do birds suddenly appear ... del 2


_


Pattern 2


Till uppgiften Mönster så var det här två bilder jag tog men inte lämnade in eftersom jag var tvungen att välja en.

Please don't come again


Why do birds suddenly appear everytime you're near


C' est moi


Igår var skola och då går jag från 09:00-21:00. Då känner man sig sådär jätte pigg när man kommer hem.
Jag bjuder på ett självporträtt innan jag går och lägger mig men många fler bilder kommer. Det vill jag absolut lova. Just nu sitter jag mest och försöker dra inspiration och hitta alternativ till olika teman som min min slutuppgift ska innehålla. Har ni förslag på vad jag kan välja för tema så skulle det vara välkommet!
(Alice i underlandet har redan gjorts).
Hur som helst så är tanken att jag ska ta tre bilder med en röd tråd igenom dem. Jag har lite tankar men letar just nu material till det då rekvesita är något man är lite kort om som komvux studerande.

Sov så gott!

All my friends are superheroes


"Buy it, borrow it, steal it but just make sure you read it"- Står det på framsidan av den här boken och jag kan inte annat än att hålla med. Jag har bara några sidor kvar nu men måste redan dela med mig av den här fantastiska boken.

Vilken superhjälte skulle du vara, vad skulle vara ditt superhjältenamn?
Det är inte så enkelt som det låter. I boken förklaras att det som är din superkraft kanske må vara det du allra minst gillar med dig själv och du kanske kommer att behöva acceptera det här. Ta Somday som ett exempel. Jag tror vi alla känner igen oss lite hos henne och det är sånt som gör oss speciella.

Magisk bok. Läs.


Equals?


Reser frågan om hur långt kvinnan egentligen har kommit och om vi är så jämnlika som vi tror.

Personligen tycker jag att sånt här är jätte intressant och viktigt även om jag känner mig smått nostalgisk över t ex 50´talet. Vissa saker kan man ta med och andra kan vi lämna kvar tycker jag.

Dreams, pretty words and a cup of tea


Idag ligger jag som sagt hemma och är sjuk vilket ger mig lite mer tid till saker jag normalt inte brukar ha tid med som exempelvis blogga, läsa och plugga.
En till uppgift är inlämnad för dagen och just nu ligger jag nedkrupen under den mysigaste filten med huvudet på de skönaste kuddarna, lyssnar på The tallest man on earth, dricker en varm kopp te och läser min nya favoritbok som ni ska få veta lite mer om senare. Men jag vill börja med att beskriva känslan som boken ger mig och det är något i stil med känslan jag får när jag lyssnar på den här låten.

Hoppas ni har det så fint i vårsolen. Om jag inte vore sjuk idag så skulle jag sitta på kajkanten vid gamla stan och se på när tågen rusar över bron, fåglar som leker kull i himlen. Jag skulle ta ett djupt andetag, en kopp kaffe och bara insupa dagen.

Slussen del 2


Dag 2 i Pyamaslandet


Jag står inte ut med att vara sjuk när det är så vackert väder ute. Det är som tortyr.
Idag ligger jag hemma och läser bloggar, böcker och läxor. Dricker mycket vatten och te, strosar runt i pyamasbyxor och mystofflor. Funderar över en film till kvällen.


Våren 2011


Jag hittade lite bilder från en härlig fest förra våren som såg ut lite såhär.


Träsvärden togs fram och jag fick till en mästerlig pose på Anna.


Sen kom Elin...


Och bet mig i hakan!


Hej!


Jag och Tobias dateade fortfarande. (Nu är vi bara vänner).


2011:as bästa bild!!


Jag och Elin igen innan det var dags att pussa alla på kinden och röra sig hemåt.

Mysfika och långprmoenad


Med bästa Gabrielle på Louie Louie.

Oredigerade bilder


H


Fina vänners lag i torsdags festligheter


Vi började med några finöl på Pet Sounds och avvek vid stängning med en Taxi till Marie Laveau.


Några goda drinkar, massa dans och trevligheter så gick vi för att äta något innan det var dags att gå hem.

When darkness passes us by


RSS 2.0