Your watching your back like you can't relax.... couse you can't.
En bra låt just nu:

Carry on.

'Never look a gift horse in the mouth'Veckans nya favorit uttryck:
'Never look a gift horse in the mouth'Betydelse:
Don't be ungrateful when you receive a gift.Redovisning


Veckor har passerat nu. Vi fick ett fördjupningsarbete ett tag tillbaka. Lektioner har gått, vi har sammanstrålat på caféer, fikat massor, haft plugglunch och mailats fram och tillbaka i flera veckor och nu idag var den stora dagen. Dags för redovisning av ämnet "Självskadebeteenden". Det gick riktigt bra. Vi fick sagt allt vi hade tänkt i stort sett och drog till och med över lite på tiden. Det kändes grymt skönt när det var klart och alla var riktigt nöjda med resultatet och vi fick igång en hel del diskussioner.

Nu är det en vecka kvar på kurserna för den här perioden. Framtiden har inte alls lagt fram sig som jag hade planerat men när blir något någonsin som man tänkt sig?


"You need to stop thinking about what's gonna happen and you need to focus on what's right in front of you."


Påminn mig om det där jag så ofta glömmer


Ibland behövs någon som påminner en att man klarar faktiskt det där som man så lätt glömmer bort att man kan när det blir för mycket på en gång.
Ibland behöver man höra att man ändå är rätt okomplicerad fast det kanske inte känns så.
Ibland behöver man få känna att man inte är ensam.

Ibland behöver man kämpa lite mer än vad man kanske orkar för att komma vidare.
Ibland är det bara så det är.

...what good is a mistery if you're not trying to figure it out?Sometimes just being able to talk to someone can make it a lot easier


Winter Passing


Igår såg jag en film som jag känner att jag måste rekommendera. Den har vissa liknelser med Running with Scissors och A love song for Bobby Long som jag var tvungen att bortse lite från för att kunna gilla den. Men det är en bra drama komedi för den som har distansen när det kommer till trasiga familjer.
Denna film innehåller t ex en nedknarkad Zooey Deschanel.


En alkoliserad Ed Harris vars fru gått bort och han kämpar för att hålla sitt författarskap vid liv.


Och slutligen Will Ferrell i kajal och munkjackor. Han har en väldigt bra roll i den här filmen, kanske den bästa sen Stranger Then Fiction.


Trailern kan ni se här.

För känsligare tittare som tänker att det här är en rolig film. Den är lite tyngre än vad trailern ger sken av.
Jag vill bara förvarna.

Lets pretend I have a place to call home


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


Två skedar, en tesked, baugetter och dessert.


En sån underbar kväll, då vi började med middag på Louie Louie och gick vidare till Snotty där vi väntade in Elin som kom från jobbet och hade med sig tre baguetter och dessert. Vi bad om tre skedar från baren var av vi fick en tesked som jag slet åt mig helt förtjust. Desserten var utsökt, sällskapet var fantastiskt och på väg till tunnelbanan sen så fick jag och Gabrielle varsin baguette av Elin som har börjat jobba på bageri.

Tänk att man inte vill att en Tisdagkväll ska ta slut!

"Anyone can be passionate but it takes real lovers to be silly"


"I wanna be silly with you. Just thought you should know."

Skrovmål


Igår var det helt underbart väder och efter en förmiddags picknick i gräset med god mat så rörde jag mig mot Skanstull för att handla lite. När jag var klar så hade Elin bett mig komma och hälsa på henne på jobbet så det gjorde jag. Jag promenerade ned mot Årstaviken och gick längsmed vattnet, förbi Nyfiken Gul och ut mot Marinan tills jag kom fram till Skrovet. Där satt man som på en veranda eller brygga och glassade i solen och såg ut på den fina utsikten med båtar som passerade förbi och vatten som kluckade mot stenhällar omkring. En helt strålande dag ute i solen. Jag insöp verkligen varenda sekund och påvägen tillbaka såg jag ett par som övade dans på en brygga.


Idag mötte jag upp min mor för att fika och äta en sen lunch. Vi började på Café Skåningen för att fördriva tiden lite. Sen gick vi till Mamas and Tapas helt utsvultna där vi åt den godaste Ajolin jag någonsin provat i af. Varenda matbit var som en dröm att stoppa i munnen och allt var belamrat med vitlök och då menar jag massa vitlök. Hur gott som helst med ett obligatorisk matkoma efteråt som varade i ungefär två timmar innan jag återhämtade mig och satte mig på Café String för att ta en kopp te och förbereda lite inför en redovisning jag har i skolan på Onsdag.

Vi shoppade även loss lite innan vi gick och åt men det får ni se mer någon annan dag.

Här och nu


Bloggen har fått blivit lidande då jag har lagt kameran åt sidan för det mesta och bara levt i nuet och hittat på nya spännande saker så ofta jag bara kunnat. Ibland behövs det med. Att få lägga ifrån sig dokumentering och bara fokusera på att ha roligt där och då. Att njuta av omgivningen och vänners fina sällskap. Att få finnas här och nu.
Det kommer men dittills så blir det som det blir.

Update 2


Nej, nu måste jag verkligen sova. Att man alltid ska få igång kreativiteten mitt i natten.
Hur kommer det sig egentligen?

Working progress


har satt igång med ett litet projekt. Får se vad det blir av. Skulle egentligen måla och bara skissa upp lite snabbt men har en tendens att fastna på detaljer.


En kopp te och lite tillbehör


Hemma har jag mysigt te med små tips på.


När man är sjuk är det bra att få i sig både vitaminer och proteiner.
Man får även lyxa till det med att titta på mycket filmer och serier mellan varven då jag måste plugga för att hålla tempot i skolan. Jag är inte en person som uppskattar att vara sjuk.
Finns det någon där ute som vill byta mitt stillasittande mot en lite mer aktiv vardag?

Förkyld


Om ni undrar var jag tagit vägen så ligger jag nedbäddad i sängen med en ihärdig hosta, en toarulle på nattduksbordet som hela tiden tar slut.

Kellerkväll


I Lördags var det premiär för den nya klubben Plus One som min vän Elin arrangerar (finns på facebook).
Varje gång kommer det att vara ett band som spelar och först upp var våra vänner från bandet Keller som tidigare även spelat på Mosebacke. Lyssna gärna vidare på dem på Spotify.


Nästan hela gänget var där. Här är bara några av oss som var där.

Missing you


Ikväll överväldigades jag något av saknad för alla fina människor som försvunnit ifrån oss de senaste åren.
För lite mer än ett år sedan dog min kusin. Sista gången jag såg honom var på min mosters begravning året innan det och det slog mig ganska hårt. Av saknad och sorg.
Och då tänkte jag att ibland behöver man bara en ordentlig kram för det känns så oerhört ihåligt när man sitter alldeles ensam och tänker tillbaka på sånt.

Practise makes Perfect


Nu har jag dammat av gitarren som jag köpte för några sommrar sen då jag bestämde mig för att lära mig spela gitarr. Jag kom inte mycket längre än blinka lilla stjärna på en sträng men tänkte att nu. Nu ska jag minsann lära mig. Så jag har börjat försöka lära mig ackorden igen och lyckades nästan med hela "Lille Katt" på en sträng.
Jag anser mig vara upp till en bra början här.

Har ni tips eller så, är det alltid välkommet!

Sommaren 2002


En av början av 2000-talets bästa filmer är Ghost World.
Jag såg den på bio med min mor som tyvärr inte alls uppskattade den lika mycket som mig.
Efter det har jag sett om den om och om igen. Hur kan man inte gilla en berättelse om två tjejer som dissar alla i High School och vägrar gå på Collage (och det här när man själv går på Gymnasiet) och istället spenderar sin sommar med att bla följa efter random människor.
En tjej som färgar håret grönt, har olika läppstift på sig i nästan varje scen, lyssnar på Indisk rock och Jazz.
En helt underbar och väldigt snygg indiefilm.


Favorit plagg 1


För några dagar sedan köpte jag de här shortsen. De har blivit mina favorit "gå runt i hemma shorts".
När jag kommer hem så är de det första jag byter om till.

Alla har vi de där plaggen som när man köpt dem så vet vi att de här kommer bli mitt favorit plagg.

Om att leda sig själv in i den djupaste av skogar där ord förlorar all sin betydelse


Klockan rör sig med tunga steg mot två. Två på natten och här sitter jag sömnlös med regnet smattrande mot fönsterbläcket och bildar magsår inför en uppgift som känns helt omöjlig. Det känns som om jag vilseleder mig själv i ett hopplöst hav av ord som inte ger mig någon betydelse där jag ska försöka sortera ut vad de betyder och inte kommer fram till någonting alls.
Klockan närmar sig två och nu har jag bestämt mig för att jag inte kan göra mer. Nu är det sömnen som får ta över och drömmarna som får omsvepa mig i hopp om att imorgon blir en lite bättre dag.
En dag då saker löser sig.

Saker som lyser upp en lite mörkare stundNär jag kom hem från skolan idag så låg ett brev på min hallmatta. Jag blev överlycklig, satte på min favorit playlist "En kopp te" och började genast läsa brevet. När jag var klar kunde jag bara inte låta bli att vänta på att svara på det så jag satte mig med en gång, papper och penna i knät tills jag tillslut nästan fick kramp i handleden.
Sånt är himla fint på en måndag!

One can always dream


...


Välkommen in.


Tänkte visa vad jag vanligtvis alltid har med mig i väskan när jag inte går i skolan då det tycks ned en del skolböcker förstås.

På bilden:
*Min kalender från Åhléns.
*Gula vantar från H&M denna höst (dom kommer bli en favorit.)
*En liten fjärill som är ett hårspänne också från H&M.
*Anteckningsböcker från
Akademibokhandeln.
*En bok har jag alltid med i väskan. Vilken bok, det kan variera.
*Glasögon och glasögonfodral.
*Frimärken för man vet aldrig när man behöver skicka ett brev eller vykort.
*Två pennor då man aldrig vet när man kan få en idé eller behöva skriva en lapp till någon eller ovanstående.
*Mitt busskort som jag inte gillade färgen på så jag överlappade den med Hello Kitty klistermärken.
*Ett coca cola
lypsyl som jag fick av Elli på nyår.
*Två märkpennor dom finns i gult, blått, grönt och rosa.
*Ett paket tuggummi och det är alltid Spearmint eller Sweetmint.
*Näsdukar, man vet aldrig när det behövs.
*Och så slutligen min plånbok som är köpt på H&M för några år sedan. Då var det inne att ha turkos på allt.


Och här är en bild på min väska som jag har till skolan och där får det plats med väldigt mycket. Lite för mycket.
Jag la den nya väskan bredvid för att ge en bild av storleksskillnad då det kan vara svårt att avgöra från en enstaka bild till en annan.

Några frågor på det?


Drömmar om lediga dagar.


Idag hittade jag den här fina väskan som fick följa med mig hem. Den har ingen direkt funktion som skolväska eftersom den är allt för liten för det. Men till helg eller andra dagar så kommer den att vara perfekt!


På senaste tiden så har det varit så mycket att läsa i skolan. Prov på prov radas upp nu men så snart jag är klar med det och får lite tid över så ska jag börja ta itu med vardags läsningen. De här tre böckerna är mina senaste inköp.

Tillbaka till rökrutor och nedklottrade toaletter


Nu ska jag presentera min skola dit jag går nästan varje dag och så här ser det ut.
Åsö komvux.


Det är oftast den här korridoren alla tar när de ska till en lektion, har slutat en lektion, om man vill sälja skolböckerna, köpa skolböcker (det sitter nämligen fullspäckat med lappar av elever på anslagstavlor som följer hela väggen i hela korridoren nästan från början till slut.)


Även vi har de klassiskt nedklottrade toaletterna.

Så det var en liten bit av min vardag. Det är som en liten bit av nostalgi nästan varje dag.

RSS 2.0