Om att växa.

Det är stor tid att börja växa igen.
Ibland finns tillfällen som jag inte lägger märket till då helt osynligt, helt utan att tänka på det börjar jag krypa tillbaka in i mitt lilla skal för att jag känner mig lite för bekväma, obekväma eller bara glömmer bort att det alltid är viktigt att hela tiden anstränga mig.
För att bara vara mig.
Allt kräver en liten ansträngning från min egen sida. Ingen annan kommer att ge mig det liv jag vill ha.
Jag måste veta vad jag vill och jag måste hela tiden sträva för att komma dit.
Att saker ändras längs med vägen är inte det som spelar någon roll, utan att vi bara fortsätter även om vi ibland byter riktning och inte låter oss distraheras allt för mycket utav omgivningen.
Något som är viktigt att hålla i minnet är att vi aldrig blir färdiga och att vi alltid måste sätta upp nya mål.
Vi behöver hela tiden nya saker att sträva efter.

Ljud och Dofter


♥ Doften av höstlöv om man tar ett djupt andetag och sprider dem omkring sig i luften.

♥ Det ligger en uppfriskande känsla i doften av nyklippt gräs.

♥ Den rökiga doften av Lapsang ger ifrån sig en lugn och trygg känsla när jag oftast som mest behöver den.

♥ Ljudet från en sprakande brasa som värmer och beskyddar.

♥ Kluckandet av saltvatten mot den lilla roddbåten.
Bland det bästa jag vet är när Lisa ror och jag sitter i fören och tippar över med överkroppen sådär så att fingrarna precis når vid vatten ytan och lämnar små ringar som sen flyter ut och försvinner.
Jag tycker hon ror så fint. Varje gång paddeln träffar vattenytan så är det som att de sjunker ihop i varandra.
Jag ville lära mig ro när jag såg henne göra det.

♥ Första tonerna av mina favorit låtar.

♥ Viskningar. Fina hemligheter eller bara saker och ting. De ger en känsla av att känna sig sådär extra speciell.

♥ Ekande tystnad. Det ger en känsla av att det är tyst men ändå inte samtidigt.
Sådär som det bara kan vara mitt på sjön, i en dal eller på en äng. Det enda som hörs är det ljudlöst knarrande träden och vinden som ibland tar tag i blommor och gräs, och dansar och leker omkring.

♥ Smör som fräser i stekpannan.

♥ Den dunkla doften av en gammal bok.

♥ Nakna fötter mot ett knarrande trägolv.

♥ Smattrande regn mot fönsterrutan.

♥ Det kalla klickande ljudet av när man ställer kaffekoppar på kaffefat och kaffebryggans puttrande ljud medan kakor eller smörgåsar ställs fram på bordet. Då sprids en mysig känsla i kroppen och man bara vet att snart är det fika!


Några saker jag tycker är otroligt fint ♥

♥ Att sakta vakna upp av tassande fötter utanför och en underbar doft av nyrostat bröd och kaffe som smyger sig in under sovrumsdörren och fyller mina näsborrar med en morgonglädje och ett automatiskt leende.

♥ Att vakna av viskningar i örat är också otroligt fint. Håret kittlar kinden när det rörsvid.

♥ Att sträcka ut fötterna från under täcket när det blir för varmt. Den underbara känslan av att täcket är svalkande på ovan sidan.

♥ Den första friska luften som träffar mig när jag går utanför dörren på en riktig sommardag. Ljumen sommarvind, men ändå behaglig nog att andas i.

♥ Första skymten av min älskling när jag ska möta honom någonstans. Jag blir alltid lika förvirrad över att det är mig han går fram till, omfamnar med en varm kram och en kyss på min kind som kittlar ända ut i fingerspetsarna.

♥ Att veta att man är besläktade själar genom att man t ex kan se sin bästa vän genom en folkmängd på ett otroligt långt avstånd. Du vet varenda gest och rörelse som tillhör henne. Jag vet att jag gör.

Vad tycker ni är otroligt fint?

One single moment
När regnet hänger tungt i luften, då kryper alla de finaste dofter fram.
Ett andetag och jag fylls med ens av en härlig känsla av lugn.
Blommornas dofter seglar fram genom luften på osynliga regndroppar.
Allt stannar upp för bara en kort sekund när jag fyller lungorna med detta djupa andetag.
När sekunden är över snabbar allt plöstligt på och fortsätter sen som vanligt.


Translation:

When the rain just hangs in the air and fills up every inch with prickly raindrops that you feel on your arm.
That's when I get filled with a great sensation of calmness.
A flower's scent comes flying through the air on the invisible raindrops.
Everything stops for just a second when I fill my lungs with this one deep breath.
When the second is over everything speeds up and then continues as if nothing ever happend.PopDakar 2010Jag är medveten om att jag har varit en väldigt dålig bloggare på senaste tiden. Det beror bla på att jag precis har bytt jobb där det är fullt upp. Mycket ny information som ska tas in och sen är jag till stor del helt slut när jag väl kommer hem. Och det lilla faktumet att jag (skäms på mig) inte har internet. Jag ska försöka se till att lösa det här under kommande helg på något sätt så att jag kan blogga på kvällarna hemifrån i fortsättningen. Men tills dess så får ni här lite bilder från i helgen då jag Lisa och Hiwa var på PopDakar ute vid universitetet.
Jag köpte även en jätte fin LP med "Television Personalities" och en gammal fin "Yvonne" skiva.
Jag återkommer så snart jag kan. Det finns mycket mer att blogga om, inspirationen flödar fortfarande. Jag har bara tyvärr väldigt dåliga resurser. Bare with me.

Translation:

I´ll be back!

Big Bang!Jag och The Scientist följer blint Big Bang Theory som är bland de sötaste roligaste serierna jag följt någon gång.
Den har det vanliga med ett gäng som hänger väldigt mycket. Men karaktärerna är de underbaraste sötaste nördarna någonsin. På något plan tror jag även många av oss kan relatera till dom mer eller mindre.
Jag tyckte det var så intressant när jag hittade dessa bilder. För de visar inte så mycket karaktärerna som de verkliga personerna. Och här kan man verkligen se att dom är underbart söta och alla ser jätte mysiga ut!
Jag tycker nästan att Raj bör ha glasögon i serien, för de ger honom mer karaktär och här är han så mycket sötare än i serien.

Så karaktärerna är Leonard, Sheldon, Howard, Raj och Penny.
Sheldon och Leonard bor granne med Penny som är en cool nyinflyttad tjej som jobbar tillfälligt som servitris och väntar på att sin skådespelar karriär ska kicka igång. Hon möts av Sheldon och Leonard och deras nördiga vänner. De pratar på ett sätt som är helt klumrigt men som ändå oftast förklaras på ett bra sätt.
Fast jag är inte helt säker eftersom The Scientist pausar i många klumriga sekvenser för att förklara vad dom pratar om och sånt.
En av mina favorit gånger då The Scientist pausade för att förklara vad Schrödinger's cat, eftersom det förklaras. Vi hade samma insident med The Doppler effect som också förklaras. Men han hann med att pausa och förklara innan de kom fram att dom gjorde det. Men det allra intressantaste och gulligaste (enligt mig) är att Sheldon i programmet och The Scientist förklarar det med exagt samma ord och på exagt samma sätt fast Sheldon på engelska och The Scientist på svenska. Det är sååå fascinerande!

En otroligt mysig och rolig komedi serie att följa om ni inte gör det redan.

Something blue
Try to stay positive
Nu är det jag som försöker håll mig positiv och låta saker som kommer få komma och vissa saker tänker jag låta passera.
Det är väl så det fungerar eller hur. Ju mer man hänger upp sig på dem, ju längre kommer de stanna kvar och kväva mig. Om jag bara släpper taget om allt de jobbiga så kanske de försvinner av sig självt och så koncentrerar jag mig på det positiva. Imorgon ska jag på intervju. Vi håller alla tummarna eller hur?

Jag vet att jag gör. Jag ska hem och se till att vara utvilad till imorgon. Vara där på pricken, helst innan. Jag har lagt upp en plan. Det låter väl bra eller hur?

Jag har en intervju och jag kommer in i mitt källarförråd nu. Äntligen! Så jag kan börja organisera saker i min lägenhet och få det fint inför sommaren. Det känns underbart härligt.
På lördag är det även PopDakar. Kanske ses vi där!

Vad har ni för positivt som händer i era liv. Ja tycker vi alla ska berätta om våra positiva saker så kanske vi alla blir på bättre humör. Om de blir tillräckligt många så kan jag publicera dom i ett litet inlägg sen.


Translation:

Now I´m the one who have to stay positive and just let some things slide. The bad things are the moste importent once to slide and go away right now. I have an interview tomorrow. Were all crossing our fingers right?
I have a plan. I´m gonne be there a little before I suppose to and be a rising shining star tomorrow for this.
That sounds good right?

So what kind of positive things do you all have to share? I think if we all share our good stuff we can all be more positive and inspire each other to be so aswell. If there are enough comments about this I will post it here later and we can all have a piece of it.Pling!Idag när jag var påväg till jobbet så gick jag förbi korsningen Hornsgatan Götgatan, sådär som jag brukar göra ibland på morgonen. När jag började närma mig korsningen hörde jag ett regn av plingelingande.
Det tog ett lite tag innan jag upptäckte att det stod en man i korsningen med en stor skylt där det stod.
"För bättre cykelbannor. Plinga!" klicka på länken för att se mer Här!

Hur mysigt som helst tyckte jag. Jag fortsatte glatt och log för mig själv.

Translation:

This morning I walked past a serie of bicycles streaming down the street and plinging. The next second I see a man on the other side of the street hoding a big sign that said " For better bycycle rodes, Pling! "
I thought it was so adoreble that I went smileing the rest of the way to work.


En liten sak om känslor.
It’s funny how we let strangers read about our lives, but we keep secrets from our closest friendsHar du någonsin låtit varenda grässtrå kittla fingertopparna när du flyger barfota ut på ängen en midsommardag när solen skiner och blommorna växer som ogräs. Fikat är uppdukat och ängen är full av andra barn som skrattar och leker, plockar blommor och dansar runt som om de gjorde något annat så skulle det göra allt för ont, ont innuti för att dagen är för vacker för att låta bli.Har du någonsin känt att känslorna tar över så pass att du inte kan kontrollera vad du gör.
Så pass att du ser dig själv utifrån, men känslorna har tagit över så att det ända du kan göra är att se på.
Har du någonsin tappat kontrollen. Känt att det här är inte jag men av någon anledning så går det inte att förhindra. Det sker helt av sig självt, men du vill inte. Du får inte. Men sen är det bara så det är.Har du någonsin känt att din bästa vän är ett djur som inte kan tala tillbaka till dig men som du bara vet förstår precis hur du känner och tänker.Har du någonsin känt dig bäst på någonting?
Jag var bäst på Domino. Nu minns jag inte alls hur man spelade det.
Men när jag var ca 8 år fanns det ingen som kunde besegra mig.

Har du någonsin suttit på ett café tills alla cigaretter är slut i paketet och sista bladet i boken är läst.
Du inser att du har suttit där i timmar. Det känns lite som att du har förlorat en vän.
En av de vackraste böcker jag läst var Anne på Grönkulla. Jag grät när den var slut.
En av de vackraste styckena i hela boken var när hon lekte med sin vän i glasskåpet.
Jag blir så lycklig i hela kroppen av att läsa den boken. Karaktärerna blir en del av ens liv och när de försvinner så gråter jag.

Vad har ni för böcker som ni känner så för?Make some room for me!

Det här med rum var ett tag sen nu va?

Jag tycker det kan vara härligt att drömma sig bort om var man skulle kunna tänkas bo eller hur man skulle kunna tänkas bo. Inredning. Vad skulle jag ha i bokhyllan eller på vardagsrumsbordet. Vad skulle min soffa ha för färg. Skulle hela rummet vara färgkombinerat så att det matchar?
Här är lite fina rum, skrymslen och vrår som jag skulle vilja ta inspiration från in i mitt hem.


Let me tell you some of my secrets

1. Jag skyndar aldrig i onödan. Stressa är det värsta jag vet, men det får heller inte gå allt för långsamt.
Lugnt och sansat är lagom för att jag ska må bra.

2. Jag äger inget paraply. Men jag tycker det är väldigt vackert.
Jag tycker det är jätte mysigt att promenera när det smådroppar lite sådär uppfriskande härligt på sommaren tex. Det är bara mysigt. Om jag inte tyckte de var obehagligt att bli blöt om fötterna så skulle jag hoppa i varendaste vattenpöl. Ibland gör jag det endå.

3. Jag pillar alltid ut skalen ur marmeladen. Det kan ta en evighet, men det spelar ingen roll. Jag kan inte äta skalen, men det skalfria marmeladen smakar inte alls gott. Så peta runt är vad jag helt enkelt får göra.

4. Jag ogillar verkligen Musikaler av många slag.
Min svaghet när det kommer till musikaler är tex Gene Kelly.
( Cabaret är också en film jag älskar fast den klassas som musikal. Jag tycker mer det är en film med uppträdanden. Alla deras sång nummer är ju på scenen i filmen och jag anser mer att en musikal har spontandans och sång där det egentligen inte hör hemma.)
En av mina favorit musikaler är "Singing in the rain". Dom görs inte som förr. Varje gång den kommer på tven så myser jag ihop till en liten gosboll och njuter.

5. Jag är lite avundsjuk på folk som tycker om paj för det gör inte jag. Så är det.
Dessertpaj är nog värst tror jag. Varma grönsaker eller frukt. Jag tycker inte om smulpaj.
Jag tycker inte om marsansås, vaniljsås. Vissa matpajer tycker jag är jätte goda.
Min fasters Kyckling currypaj är hur mumsig som helst.(Bildkälla)

Silence is not the way, we need to talk about it(Bildkälla)

Idag känner jag mig lite vilsen.
Men det är väl okej att känna ibland. Jag försöker tillåta mig känslan en liten stund så att det kanske går över sen.
Under en lång period så visste jag alltid hela tiden vad jag ville bli. De bara fanns där. Jag ändrade mig hela tiden, men det gjorde inget, för jag visste alltid vad jag ville.
Nu har jag ingen aning om någonting allas. Vad gör man då? Jag brukar hjälpa andra med att göra listor få dom att berätta om hur det var förut och komma fram till genom det vad som hände på vägen.
Tyvärr är det inte lika enkelt att vara så objektiv när det gäller sig själv.
När det gäller sig själv så är det ibland svårt att se vad som händer och var man är påväg.
Att man kanske hamnade fel någonstans på vägen.
Jag tror nämligen att livet är lite uppdelat i små stigar. Hamnar du på fel stig med en återvändsgränd eller kanske i en stad så står du kvar där utan att ibland vända om och se var det blev fel för att sen kunna gå tillbaka och ta rätt väg istället. Eller en annan väg och se var den leder. Eftersom det finns så många stigar så är det väldigt lätt att gå fel. Eller bli förundrad av blommorna på vägen. Bli förtrollad av skog och människor du möter. Kanske är man tvungen att ta vissa omvägar ibland just för att träffa de rätta människorna. Men just nu så händer mig ingenting och jag börjar bli lite rädd.
Jag vet inte vad jag bör göra, men jag vet att det är någonting. Så nu är det dags. Dags att prova något nytt.
Det är spännande hur man kan känna sig så livrädd ibland över att prova nya saker. Det är ytterligare ett bevis på att man har stått stilla alldeles förlänge.

Vad vill ni bli när ni blir stora. Hjälp mig genom att dela med er av era tankar och dra lite inspiration från det.Translation:

Right now I feel a little stuck with what I want to do in life. It would really help if you want to tell me what your dreams of becoming something is.

RSS 2.0