Ommöblering, lunch och IkeaJag har varit på Tampas Marina och ätit Lunch med mina föräldrar. Otroligt gott var det!Sen har vi också varit på Ikea och köpt den här jätte fina bokhyllan. Så att jag äntligen kan få upp saker från golvet. Ni ska få se lite mer hur det ser ut sen också. Jag och Lisa har nämligen möblerat om hela min lägenhet.

Mer sammanfattning.
Jag har även varit på krogrunda med Daniel. Vi var på Vampire Lounge och tog en drink innan vi gick vidare till Bröderna Ohlsson och sen avslutade vi på Debaser.Jag lämnade en överfull uteservering och promenerade hemåt.Jag har också blivit klar med några tygtavlor. En såg ut såhär.Vi har även ätit middag på balkongen, spelat backgammon, ätit mysig frukt och blåst massa såpbubblor.Vi har också varit en del på stan. Njutit av kvälls solen över en kall öl på Snotty. Besökt Vitabergsparken över en middags picknick och strosat runt söders kvarter på kvälls promenader.

Sammanfattning av lite smått och småttJag och Elli tog en fika innan hon skulle iväg på utlandsemester. Hon fick en liten present av mig eftersom hon hade fyllt år och jag inte  var där. Den såg ut såhär.Jag, The Scientist och Big Red satt utanför mig på gräset och åt glass och pratade om allt från politik till vad som är normalt eller inte. En liten nyckelpiga gjorde oss sällskap.Sen var vi hos Big Red och The Scientist fick leka av sig lite med A-G medan jag och Big Red gick ned och tog en cigg.När vi kom tillbaka upp så hade dom målat jätte fina teckningar tillsammans.
Här är A-G med en söt liten gubbe.A-G fick prova The Scientists hatt och sen fick hon även hjälpa honom att vispa grädde till jordgubbarna sen.
Det blev jätte mumsigt.

Bl a, Midsommar 2010


Så lite saker som hänt i gapen, då när jag har varit lite frånvarande på bloggen.Söta K fyllde år och vi gav henne den här tjusiga baskern och i det fint inslagna paketet med tidningspapper gömmer sig målar färger. K är grymt bra på att måla och jag hoppas färgerna kommer till nytta och att baskern ger mycket inspiration.Sen blev det midsommar och jag och The Scientist rörde oss ut till Gubbängen.Där mötte vi upp lite väner för att gå på picknic. Vi spelade ett mysigt sällskapsspel, där man ska gissa vilket ord personen försöker beskriva under begränsad tid. Det var jätte svårt och hur kul som helst.Efter picknicken promenerade vi till Oscar och Angelica där det hade blivit dags för att grilla.The Scientist.Mycket mat blev det.Massa trevligt sällskap.Här är jag.Vissa la sig och vilade lite efter middagen.Medan andra var fullt inne i konverserande.


Det var mysigt också.Efter maten hjälptes vi åt att bära in allt och slänga skräp och städa upp. Sen var det dags för Singstar.
Jag och The Scientist sjöng Everything Counts tillsammans innan vi bestämde oss för att de blivit dags att röra oss hemåt.


The night time, is the right timePå min kärestas balkong har kvällen slagit sig ned kring husen, en avlägsen radio hörs spela en melodi från förr.
På uteplatsen nedan hörs ett äldre par utbyta gamla minnen över kaffekoppar som klirrar försiktigt mot porslinsfat.
På cigaretten tas ett sista bloss, inne poppar popcorn sitt sista popp, innan det är dags att krypa ner i min kärestas famn.

A Pretty feeling.
Boots that tramped from track to track Worn down to the soleHär har vi gudinnan av musik. Jag tänker inte sätta det i en sär skilld genre. Det är bara underbar, underbar musik. Mitt intresse för Patti Smith blev mer och mer klart för mig när jag såg filmen. "Dream of Life" som jag ansåg vara underbart vacker och man får liksom köpa lite att den blir överpretentiös mot slutet för annars går det inte. Den är vacker och visar ett annorlunda sätt att leva på och se saker.
Jag tror inte att det är helt okänt att Patti Smith har ett lite små unikt sätt att se på saker. Hon har varit uteliggare, skrikit punklåtar från scener och bildat familj. Hon växte upp med bl.a Bob Dylan.
Du skriver i ”Just Kids” om din dåvarande pojkvän Robert Mapplethorpes beundran för Andy Warhol, men att du alltid sökt dig till konstnärer som vill förändra sin tid, ”inte spegla den”.

– Jag växte ju upp med de som gjorde rock’n’rollen till en del av vår kultur­historia. Min framlidne make gjorde det (MC5-gitarristen Fred ”Sonic” Smith, DN:s anm.), Jimi Hendrix och Dylan med. De var inte bara en spegling av tiden och inte ironiska. Man skulle ju i och för sig kunna säga att alla konstnärer i något avseende speglar sin tid, men jag gillar de som också sparkar upp dörrarna.

- Artikel från DN, läs mer här!


Because The Night

"come on now try and understand
the way I feel when I'm in your hands
take my hand come undercover
they can't hurt you now"

"with love we sleep
with doubt the vicious circle
turn and burns
without you I cannot live
forgive, the yearning burning
"

My Blekean Year

"In my Blakean year I was so disposed
Toward a mission yet unclear Advancing pole by pole"


"Fortune breathed into my ear Mouthed a simple ode
One road is paved in gold One road is just a road"


Vill ni läsa mer om Patti Smith?

Lite överraskningar gör en gott!Förra veckan ville jag överraska min kära. Så när han hade somnat så gjorde jag klart en liten minivimpel som jag sedan placerade på hans tangentbord med en liten lapp om hur mycket jag tycker om honom. Så när han vaknade så skulle det vara bland det första han såg.I måndags så överraskade han mig. Efter jobbet så kom han hem till mig utan att vi bestämt något alls. Jag och Lisa satt och såg på Jane Eyre när det plingade på dörren. Jag blev super glad!
Sen gick vi på en förtrollad promenad, lekte i en gigantisk pool i Sätra, där vattnet bara räckte till mitten på vaden. Lisa började plaska runt som en tok, hoppade och lekte. Mer om denna kväll kan ni läsa på hennes fina blogg. Här!Igår satte jag på mig min nya väst och mina nya shorts som jag shoppat tidigare på dagen på myrorna. Fynd!
Shortsen kostade 49:- båda två och Västen 69:-
Ni ska få se mer sen.
När jag finat till mig så satte jag mig på perrången och väntade in tåget för att åka till Kallhäll och umgås med The Scientist lite.


När jag kom till The Scientist så fick jag en present. Han hade varit på loppis och köpt den här jätte söta till mig!
Så fint.


Translation:


(I know all to well that my spelling is far from the best. But here you have it anyway.)

Suprises, suprises. Last weak I suprised The Scientist with what you see in the first pictures. That and a little note.
This monday he suprised me by just stopping by. We live a bit apart, so it´s not the usual "just-dropping-by".
I loved it. We then went for a walk to the beach, me, The Scientist and Big Red. We found a swimming pool for kids that was huge! So we splashed around for a wile before we continued. We also sat on swings for a wile, tipping our heads backwards so the hole world was upside down.
Yesterday I fixed myself up and went to se The Scientist and got a little suprise gift. He´d been to a fleemarket and bought me this really cute boy and girl kissing. It goes in the bookcase when I have one! ♥

A wonderful evening, and many more to come...

Sista timmen på jobbet igår satt jag på min plats och sneglade ut över stan och ett tag nästan räknade minuterna tills jag skulle bli fri. I tre veckor har jag nu semester och de tog en underbar fart redan igår då jag åkte hem till The Scientist för att äta middag. Vi åkte till affären tillsammans och plockade ihop lite smått och gott.
Sen åt vi middag på balkongen. Visste ni att halva tallriken ska vara fylld med grönsaker? Så är det.
Så jag såg till att plocka lite krispiga saker som sallad, paprika, sockerärtor, bladspenat för att få det enkelt men nyttigt. Sen tog jag frukt till eftersnacks istället för godis och glass eller chips och sånt. Efter middagen tog jag min cigg på balkongen och så blåste vi massa såpbubblor på varandra. Tävlade om vem som kunde göra den största bubblan.
Sen gick vi in och drog fram brädspelet. Vi satte oss på mattan med drinkglas, äpplbitar, biggaråer och deras otroligt fina gamla Backgammonspel.
Jag förlorade, men det var första gången jag spelade Backgammon och jag tyckte allt var så fint så det gjorde ingenting.(de här bilderna har jag tagit själv.)

En smakfråga

Jag hittade ingen direkt passande bild till texten jag tänkte skriva. Texten är ett citat draget ur den andra boken av Anne på Grönkulla. Vår vän Anne heter den. Jag tyckte det här var så fint att jag bara var tvungen att dela med mig.
Och bilderna är bara för att föra med en liknande känsla.

Om Davy.

Det första han sa i morse var:

"Vart tar mörkret vägen, Anne? Det skulle jag vilja veta." Jag sa att det gick till andra sidan jordklotet, men efter frukosten förklarade han att jag hade lurat honom... det gick ned i brunnen. Och sen i dag har Marilla fyra gånger hittat honom hängande över brunnskaret, där han ligger och kikar efter mörkret.

My own creation.Den här helgen har varit en väldigt event fylld helg. Jag har nu blivit klar med denna söta lilla kreation som snart ska in i en liten tavelram och placeras på någons vägg eller i ett fönster eller varför inte i en bokhylla kanske.
Jag hoppas ni gillar den. Dom små rosa krumilurerna som hänger ned i trådar från molnet ska föreställa blommor. Jag ville hålla de enkelt men sött och nätt. Jag hoppas ni gillar den!

RSS 2.0