11-05-18 19:33

Jag: "Ska jag möta dig uppe på trappan till Medborgarplatsen?"

Han: "Om du vill kyssas ohämmat är det en bra idé."

"Grattis på Morsdag kära mamma"


Såhär såg det färdiga resultatet ut bortsätt från randen högst upp som gärna kommer med när man scannar på den här scannern. Färgerna blir lite annorlunda just där. Men jag tycker mest det är effektfullt.

Vad gav ni till era mammor idag?


Mors Dag



Idag är det Mors dag för er som glömt kan jag tipsa om att kanske göra en enkel teckning om det är tomt i plånboken.
Efter lite färgläggning och en ram som jag hade liggandes hemma så får min kära mor denna.

The bird is the word



Nu har jag haft blogg torka ett bra tag och fullt upp har det varit.
Igår var jag ute och tog några öl med en god vän till mig som sa att hon kände en tjej som vill ha ett skivomslag med en fågel på och tyckte att jag skulle komma upp med ett förslag.
Jag blev direkt inspirerad och här är första utkastet som inte är klart än men jag är ganska nöjd för att aldrig ha ritat en fågel förut. Snart ska jag iväg och inhandla färger som jag kan färgsätta den med.

Ska bli spännande att se slutresultatet. Jag har fler idéer så jag tänkte samla ihop några av de jag blir nöjd med och se om hon nappar på några av dem. Hur kul vore inte det!?

Nostalgiska pratstunder, att kramas i en halvtimme och att kyssa främmande pojkar


Ni skrev alla så fina kommentarer på mitt inlägg där jag frågade er vad ni hade för er i vår så jag tänkte vi skulle ta och titta lite på det.

*
Tar en flaska vin och blir dyngfull med jämngamla under långa nostalgiska pratstunder. Vaknar upp med ågren och tvingar mig själv att plugga i kroppens sämsta tillstånd. Tröstäter lite för att fly pluggandet. Ungefär så ofta jag kan. Vilket straffar sig. Såväl som att läsa favoritbloggen istället för att skriva 2 längre uppsatser. Söker motivation.

* Sitter ute i solen och tävlar med kompisen om vem som blir brunast i sommar. Jag ska inte förlora. Läser otroligt fina böcker och drömmer om kärlek. Sneglar på de där pojkarna som plötsligt är fina. Och drömmer lite till.

* Igår träffade jag en grabb som jag inte sett på år och dar. jag tror vi bara stod och kramades i en halvtimme innan vi släppte taget och gick in på cafét där vi skulle fika. det var fint. han var efterlängtad.
just nu längtar jag bara tills på måndag eftermiddag då jag ska träffa min fina vän som bor alldeles för långt borta, vi ska gå en långpromenad, så lång att vi inte kommer orka gå hela vägen hem igen.

* Idag när jag var deppig och det ösregnade ute och jag satte mig i soffan hade nyss duschat och kände mig lite fräschare. så tyckte jag allting bara kändes mysigt och fint en stund. så då satt jag där och lyssnade på regnet men mest av allt önskade jag att någon fin pojke eller flicka också satt där i soffan med mig eller låg där under täcket så det skulle bli lite varmare och idag kikade jag på en mysig dokumentär om några flickor som var 12 år och ute på turnè. ibland är såna där små saker så fina bara.

* Har varit på klassresa i helgen, såg andra sidor av alla och blev glad av att vara med dom. Förlorade i klädpoker och blev lite röd om kinderna för att han tog av sig tröjan och var ganska solbränd och hade världens finaste mage. Blev glad när jag tänkte på att det var jag som fick fyllestrula med honom för några veckor sen när jag vet att alla hade dödat för att få göra det. blev lite varm i magen när jag sen råkade somna bredvid honom när alla andra lyssnade på spökhistorier och han snarkade gulligt. Magen åkte lite hiss när jag var tvungen att gå och lägga mig i min egen säng sen. Roligt att känna så mycket utan att vara kär överhuvudtaget.

* Jag kysser främmande pojkar... vandrar arm i arm tills det blir mörkt för att ingen vill gå hem. I rädsla att det skall vara för tidigt. Fast att båda vet att det är hemma inslingrade i varandra som det kommer sluta ändå.

Barnboks illustration


När jag var en liten flicka med gyllenbrunt hår och pepparkaks färgad hy så brukade min mor läsa sagor för mig på kvällen. Jag hade en bok som heter "365 Sagor". En saga för varje dag hela året. Här vill jag visa några av de fina illustrationerna som följer i boken. Boken innehåller allt från klassiska sagor som Askungen och Törnrosa till lite mer udda berättelser som man kanske inte hört förut.


Här sover Törnrosa fridfullt.


Den här bilden är min absoluta favorit. Hon klappar kudden så det faller snö. Sagolikt vackert. Verkligen unikt tycker jag.

~ ~


Igår drog jag med några vänner upp till Vitabergsparkens soliga gräsplättar. Vi drack lite öl/vin och pratade en del om spel av oliga slag. Anna hade en jätte fin Zombie t-shirt på sig som man inte ser så mycket av på den här bilden.


Här sitter Robert och Daniel och försöker prata utan att få allt förmycket sol i ögonen.


Senare dök även Tobias upp.


Solen började gå ned och vi rörde oss viare på andra äventyr som ni kanske får se lite mer utav en annan dag.

¨


Ni får härda ut. Det är mycket just nu. Plugg, dateande och strålande sol. Vill så gärna hinna med allt men det blir svårt.

Ni kanske kan berätta något fint som ni hittat på sålänge. Vad gör ni där ute i solen eller regnet. Kysser ni främmande pojkar i gränder eller kanske rusar med glädje över gräsplättar med bästa vännen i hand. Kanske tar ni en kopp te på verandan med er favoritbok eller midnattspromenader längs vattenbryn som ger en illusion av att vara en spegel?
Berätta lite.

quote


Om du fick leva i en film för en dag, vilken film skulle du ta?

Ni åker på äventyr långt bort i ingenmansland. Vattendroppar faller ned på en öde perrong där ni kliver av. Ord låter annorlunda i en träkur med regnet smattrande mot glasrutor. Det avtar när ni bestämmer er för att börja gå. Regndropparna lägger sig så fint på hans kind. Du kliver i en stor vattenpöl och hoppar sidleds. Ni skrattar och pratar tills ni kommit fram. Sen vill han leka en lek där du får bestämma vilket håll han ska köra åt utan att ha en aning om vart ni hamnar. Inte långt ifrån någonstans men inte dit ni ska. Ni frågar kidsen på vägen som verkar ha lite koll. Ett villaområde utan skyltar hjälper just ingenting. På motorvägen uppstår frågelekar i form av.

 

Om du fick leva i en film för en dag, vilken film skulle du ta?

 

Ni börjar närma er världens ände när bilen kommer till sin slutdestination. Ni hoppar ur bilen och där runt hörnet står hans mor. Han kramar om henne och du tar hennes hand.

 

Innan kvällen tagit slut kommer du ha fått en rundtur i huset, åkt för att handla ingredienser till middagen. Ätit middag i hans föräldrars hus. Gått på promenad med deras söta valp och en förvånansvärt lydig katt. Som stannar upp, väntar in och fortsätter när ni gör.

Ni kommer även hinna äta efterrätt och dricka ca fem sorters whiskey.

 

På promenaden till bussen undrar du om han kommer att kyssa dig.

Du brukar vara den som alltid tar det första steget, men din nya röst i huvudet säger åt dig att låta bli. Att om han vill kyssa dig så kommer han att göra det.


Du sköna nya värld


När jag väntar på bussen på väg till nästa bokklubbs möte är utsikten så himla fin. Det värmer liksom lite.


Till middagen serverades tomatsoppa med risoni och sallad.
Kyckling med potatis, sås och gelé.
Nöttårta med grädde och jordgubbar.


Och så var det dags för det nostalgiska Bondespelet.
En underbar kväll med bästa vännerna.

Det blir alltid värre innan det blir bättre


Igår morse när jag såg ut från mitt fönster så snöade det. Stora puffiga flingor som gjorde attack mot mitt fönsterbläck.

Jag vill minnas att det var vår, att jag kunde gå med en lätt kavaj eller bara en topp och Converse.
Jag vill minnas värmande kvällssol på gator och torg.
Men Smhi lovar finare väder fram till helgen igen. Upp till 19grader. Det känns lite vågat efter snöoväder men jag håller tummar och tår för betydligt mycket mer vår.

efter eget "recept"


Måndags middag.

2 portioner
6st Fidelini pasta
(kokas förslagsvis lite mer än de föreslagna 4 min på förpackningen och se till att de inte klumpar ihop sig.)
En burk makrill
En bit tärnad gurka
4 skivor röd paprika
Sparris (efter behov)
2st färska champinjoner
En skvett tomatpure för att dryga ut såsen.
En halv gullök stekt i smör med italiensk salladskrydda och citronpeppar.

Rör ihop och servera.

Måndag


The grabbing hands, Grab all they can


När jag hade repat mig lite efter fredagen så plockade jag fram en gå-bort-present med två bokmärken som jag gjort själv och så tog jag tunnelbanan till ändhållplatsen där Cathrine mötte upp mig för att gå och handla lite mat.


Vi dukade bordet.


Hon lagade en superb måltid.


Och så satte vi oss till bords för att äta. Vid niotiden begav vi oss in till söder för att se Elin spela på Vampire Lounge. Det var otroligt härligt att se henne stå där helt överlycklig i djbåset. Musiken var oslagbar, vi dansade trotts att vi var i en bar vilket inte längre verkar vara en anledning för att inte dansa längre. Ibland kan man bara inte låta bli.
Efter några goda drinkar och en hel dels svängande så var det stägningsdags igen och dags att gå hem.

Den här helgen har varit helt fantastisk.

En vind av blomblad


I fredags begav jag mig till Kungsträdgården för att fota körsbärsblommorna. Kronblad regnade från träden och rullade över marken vart man än gick. Det var otroligt vackert. Här är lite bilder. Vissa har jag fixat till lite och andra har jag inte rört.


När jag kände mig klar började jag promenera över bron. Stannade till och njöt lite av omgivningen.


Jag promenerade upp till Slussen, köpte en kaffe och satte mig på torget och tog en cigg i kvällssolen.
När det började bli kyligt rörde jag mig in mot Gamla stans gränder och promenerade runt innan det var dags att möta upp alla på Sjätte tunnan där vi skulle fira en kompis som fyllde år. Efter några timmar började några av oss röra sig vidare. Jag hade ingen aning om var vi va påväg och plötsligt är vi utanför Le Rouge som jag hört talats om så mycket. Inredningen var raffinerade. Dit måste ni gå någon gång! Innan jag visste vad så var klockan ett och det var stägningsdags. Vi vinkade hejdå till Gamla stans mörka gränder och tog tunnelbanan hem.

RSS 2.0